Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karina_Lato

jaka jest szansa ze zajde w ciaze?

Polecane posty

Gość Karina_Lato

Hej! Biore Cilest juz od dluzszego czasu. Ostatnie opakowanie mialam skonczyc w srode. W zeszla sobote wypadl mi niespodziewany wyjazd i jak sie pakowalam to zapomnialam wziasc tabletek:( Nie wzielam sobotniej tabletki. Wiem ze jesli sie ominelo tabletke mniej niz 7 tabletek przed koncem opakowania to nalezy nie robic przerwy tylko kontynuowac nowe opakowanie. Niestety to bylo ostatnie opakowanie a wizte mam w przyszlym tygodniu. Nie bylo szansy na wczesniejsza wizyte. Wiec bylam zmuszona zrobic przerwe (jak normalnie) chociaz nie powinnam. Dzis moj ukochany sie zapomnial i skonczyl jak zawsze. Jaka jest szansa ze zajde w ciaze w tym wypadku?Na ulotce takich info nie moge znalesc.

Gość Karina_Lato
czy jest tam ktos?

napisz po polsku ktorej tab nie wziałas a nie dniami tyg tylko ktora z opakowania w ulotce cilest pisze jak postepowac jak sie zapomni jakiejsc tab mozesz krocic cykjl ale nie wiecej niz 5 dni

prawdopodobienstwo jest duze, bo po zakonczeniu tabletek moze dojsc nawet do kilku owulacji w miesiacu. Gdy pary bezskutecznie staraja sie o dziecko, to czasem lekarz przepisuje tabletki. No i po tabletkach czesto są blizniaki :) Ponadto czytałam ze jesli sie robi przere w zazywaniu tabltek to musi ona wynosic conajmniej 3 miesiace.

Gość Karina_Lato
Nie wzielam 17 tabletki. Jezeli chodzi o przerwe to robie normalna 7 dniowa przerwe chociaz nie powinnam w tym wypadku bo pisze ze gdy pomine tabletke a pozostaje mniej niz 7 w opakowaniu powinnam zaczac nowe, a nie zaczelam bo nie mam opakowania gdyz wizyte mam na poniedzialek.Mam nadzieje ze to wyjasnia wszystko

no to jak masz wizyte w pon czyli prawie juztr, wiec jeden dzien wytrzymasz i ci lekarz udzieli odpwoeidzi na twoje pytanie bo tu na forum watpie zebuy ktos wiedzial na 100% jak postepowac jesli nie ma mowy o tym w ulotce