Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Strina24

Pofałdowane paznokcie... co robić?

Polecane posty

Gość Strina24

Witajcie! Mój problem, tak jak w temacie, polega na tym, że mam pofałdowane paznokcie u rąk. Pofałdowania te, to poziome rowki i wgniecenia, widoczne na większości moich paznokci. Poza tym zauważyłam także, że niektóre paznokcie, tak jakby odklejały się od podłoża. Z problemem tym zmagam się już od ponad roku. Byłam u dermatologów, którzy przepisywali mi rozmaite leki (Pimafucor, Pirolam), jednak w niczym mi one nie pomogły. Dodatkowo robiłam badania laboratoryjne i nie wykryły one żadnych grzybów. Dziś, przykrywam te niedoskonałości żelem u kosmetyczki, wcześniej przykrywałam tipsami. Jestem bezradna, bo żadne leczenie nie pomogło, a wiadomo jak ważny jest wygląd dłoni i paznokci dla kobiety. Być może ktoś z Was zmaga się lub zmagał z podobnym problemem, będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość przestan natcymiast
uzywac tipsow i zelu!! nie wiesz ze one niszcza paznokcie jak nic innego??

Gość Strina24
Tak, jak napisałam, żelu używam dopiero teraz, by nie musieć wstydzić się dłoni, dzięki żelowi wyglądają normalnie. Nigdy wcześniej nie używałam ani żelu, ani nie zakładałam tipsów, dopiero teraz kiedy żadne leczenie nie pomogło, zdecydowałam się jakoś zakryć te niedoskonałości.

Gość moze masz
uszkodzoną macież paznokcia (tak to się chyba nazywa, to miejsce, sjąd wyrasta paznokiec) od złego wycinania skórek?

Gość Strina24
A wiesz jak sobie z tym poradzić? Być może ktoś zna sposób by zapobiec odklejaniu się paznokcia, bo na przyklejenie już nie liczę :(

Gość zahaara
Przyroda tak mądrze stworzyła człowieka, że wszystkie wewnętrzne zmiany są widoczne na zewnątrz. Paznokcie świadczą o stanie układu pokarmowego, wątroby, nerek, trzustki. Myślę, że leki to pikuś. Postaw na zdrowe odżywianie..