Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yhhh co zrobić

dekoder n - pilot tak jakby się zaciął - co zrobić

Polecane posty

Gość yhhh co zrobić
a ja wlałam trochę oliwki dla dzieci do środka i pilot jusz się nie zacina :)

Gość superancko
Po raz pierwszy kafeteria się do czegoś przydała :) Dzięki za ten temat :) Mogę dalej marnować życie przed telewizorem :) Ufff

Gość Piotr_S
Tak, aby zresetować pilota najprościej jest odwrócić baterie, bo są pod ręką. Właściwie to chodzi o to, aby zewrzeć + z - (górne dwie sprężynki). Prawdopodobnie rozładowujemy w ten sposób kondensator, który podtrzymuje pamięć.

Gość drendi
Drodzy forumowicze. Miałem właśnie taki problem jak w temacie i potwierdzam że ten myk z włożeniem baterii na odwrót zadziałał. Nie jestem w stanie pojąć dlaczego ale ważne że pilot działa jak nowy. Notabene do infolinii "N"-ki nie można się wogóle dodzwonić ale na dobre forum zawsze wejść warto :-)

Gość pilot n
u mnie zadzialalo super jakies pol roku temu kiedy tez wyczytalam na jednym forum zeby wyciagnac baterie i nacisnac kilka sekund na ok... potem wlozyc ponownie baterie ...dzialal pilot extra...dzis znowu wysiada i dziala z duzym opoznieniem...patent z bateriami tez dzis nie wiele pomaga :( czyzby to dzialalo jeden raz ....

Gość aikon02
Potwierdzam,odwrocenie pomaga,wielkie dzieki

Gość gozg
dzień przed świętami a tu pilot zamarł,krew mi odpłynęła od mózgu ze wściekłości a tu taki myk z tymi bateriami na odwrót duży pokłon dla pomysłodawcy to cud a nie koniec świata

Gość nkowiec
potwierdzam sposób z odwróceniem baterii + do - pomaga.

Gość Sylwira
Dziekuje za cenne rady- warto czytac forum. Skorzystalm z Waszej rady i na chwile przelozylam baterie +,- i rzecywiscie po wlozeniu prawidlowym pilot zaczal dzialac.

Gość Okulary bez bruneta
Nie wierzę w żaden z tych wpisów. To nie kafeterianie piszą. Za grzecznie. To jakaś podpucha. :O

Gość agilec
Potwierdzam- numer z bateriami zadziałał!!!!!

Gość Mafoto
Witajcie! Koleżanka bierze udział w konkursie na twarz portalu. Jeśli możecie to zagłosujcie na EWELINĘ. Każdy głos się liczy.Z góry dziękuje, również w imieniu Eweliny :) http://ryglice-okolice.pl/component/content/article/234-archiwum/2049-aaa.html Znaleźć ją możecie na: http://maxmodels.pl/ewelina___koziol.html i: http://www.facebook.com/ewelina.koziol

Gość biedrzol
przekładka bateryjek biegunami "+" do "-" P O M A G A !!!

Gość janda6911
Witam,byłem sceptyczny do tych informacji ale faktycznie to działa-po obróceniu baterii i prawidłowym założeniu pilot ożył :-)

Gość Backus
Potwierdzam odwrócenie baterii pomogło. Jakim cudem nie wiem ale zadziałało!!!

Gość gość
Nie wiem na jakiej zasadzie....ale....po przełożeniu baterii (odwrotnie) i ponownym ich przełożeniu, do pozycji pierwotnej - DZIAŁA!!! Dzięki :)

Gość gość
wielkie dzięki...pilot dziala...zabawa z bateriami super!!!!

Nie wkładajcie odwrotnie baterii. :D Wystarczy wyciągnąć jedną na 2-3 sekundy. Piloty do wszelkich Samsungów też się zawieszają w ten sposób. :O

Gość gość
ten trik z odwróceniem baterii działa

Gość gość
ludzie, to działa, plusem do minusa i minusem do plusa (na odwrót baterie) a potem plusem do plusa i minusem do minusa (prawidłowo baterie) i pilot znowu działa!!!!!!!!!!!

Gość Demofighter
Mialem taki sam problem z pilotem N. Przelozylem baterie na odwrot i wystapil problem bo baterie nie stykaly do blaszek - wiec pomiedzy baterie a blaszki wlozylem igle i po kilku sekundach pilot dziala jak ta lala. Dziekuje za info i pomoc.

Gość gość
Po przeczytaniu waszych postów również zrobiłam numer z odwróceniem baterii, za bardzo w to nie wierząc ...i ku mojemu zdziwieniu DZIAŁA :D wielkie dzięki, nie wiem czy to ma znaczenie, ale mam dekoder vectry ;)

Gość gość
Witam Motyw z bateriami na odwrot bardzo ciekawy ale naprawde dziala. teoretycznie moze byc problem nawet ze stykiem pinow, bo umiejscowienie koncowek w pilocie powinno zapobiegac zlemu podlaczeniu baterii. Z technicznego punktu widzenia prawdopodobnie nawet po mimo tego ze "minus" nie styka sie z "plusem" zasilania pilota, nastepuje przejscie bardzo malego ladunku elektrycznego na uklad scalony kory powoduje odblokowanie pilotu. coz tak czy siak warte sprawdzenia przy problemie z pilotem. u mnie pomimo braku wiary "ze pomoze", oraz zazenowaniem ze probuje tak glupiego sposobu faktycznie pomoglo. Chyba czasami warto sprobowac nawet tego glupio brzmiacego sposobu :)

Gość sławek b
myk z bateriami działa jestem w szoku

Gość gość
Mi tez pomoglo odwrocenie bateri. To dziala;) pilot sie odblokowal

Gość gość
popieram w 100%, jestem w szoku ale odwrócenie baterii naprawdę działa:)

Gość Marlena198501
Witam, mam problem z pilotem N. przestał w ogóle działać, poszłam do serwisu pani mi wymieniła na nowy. niestety po przyjezdzie do domu dekoder dalej nie reagował na pilota. Po kilku próbach zobaczyłam ze kiedy wyłączyłam tv (samsung) dekoder nagle zaczął normalnie reagować na pilota tak jakby wszystko było ok. Gdy włączyłam powtórnie tv dekoder znowu przestał reagować na pilota. Byłam w serwisie i pilot i dekoder normalnie działają przy podłączeniu do innych telewizorów. Dla pewności w domu podłączyłam pod inny telewizor i też wszystko działało bez zarzutów. Proszę o pomoc

Gość gość
Ten patent z odwroceniem baterii naprawde zadziałał!!!! Dzwonilem do BOA i rozmawialem z technikiem. Polecil zresetowac dysk co uczynilem. Pozbylem sie tylko zapisanych filmow i nic nie pomoglo! Ta prozaiczna czynnosc na prawde mnie zaskoczyla.

Ja przełozyłam już baterie,zmieniłam na nowe,wyłączyłam z sieci ...tylko nie włoże do mikrofali ,bo mi to troche niewyrażnie wygląda.....i nic!!! Co robić???

Gość gość
cuda! również odwróciłem baterie na 5 sek. włożyłem normalnie i szok!!! działa :-)