Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nikoletttttta

Ściąganie aparatu stałego...

Polecane posty

Za niecałe 2 tygodnie będę miała ściągany aparat stały, metalowy, na górnej szczęce :) Nie wyobrażam sobie żeby mi go ściągnęli, przecież on jest przyklejony do zębów ( ałaa) Na samą myśl mnie zęby bolą :P Czy to boli? Czy są po ściągnięciu jakieś plamy na zębach?? I ogólnie jakie wrażenia ze ściągania :D PS A no i słyszałam, że sie potem jakąś płytkę nosi czy coś w tym stylu Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość wciąż aparatka
na koniec dostajesz retajner, żeby efekt leczenia sie nie cofnal... nie wiem czy boli przy zdjeciu, ale wydaje i sie ze nie moze dyskomfort jak przy zakladaniu :)) wiem, ze ortodonta poleruje zeby, by wyrownać nierownosci i ewentualne "zgryzienia" powstale sprzed leczenia, o przebarwieniach nie mam pojecia... pewnie jak pilas duzo kawy, herbaty, coli i wina w trakcie leczenia zeby mogly nabrac koloru ale wydaje mi sie, ze przy normalnej higienie zebow nie bedzie diametralnych odbarwien :)

Dziękuję za odpowiedź, a wina itp. nie piłam bo niepełnoletnia jestem niestety hehe ;] I pozdrawiam :* Może jeszcze ktoś się wypowie?? hmmm... :P

Gość wciaz aparatka
to taka nakladka na zeby koloru przezroczystego, tylko jesli slina tam wchodzi staje sie zauwazalna... bardzo ladnie sie prezentuje na zebach, nie ma sie czego obawiac:)

Uf... uspokoiłaś mnie. Ale nadal sie obawiam zabiegu ściągania . Po prostu nie wyobrażam sobie żeby mi to odkleili..... Ale czas pokarze czy przeżyje na tym fotelu.... I jeszcze raz dzięki " wciaz aparatka" :*