Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panta_rei

boje sie isc do ginekologa

Polecane posty

Gość panta_rei

juz od roku tam ide i dojsc nie moge...jeszcze nigdy nie bylam i sie kurde boje..jak to bylo u was przed pierwsza wizyta?

Gość to jakies żarty
? a czego tu sie bac???? :o

Gość panta_rei
jakos tak sie krepuje:(

Gość Nie ma czego
Ginekolog to lekarz .JAk kazdy:) Moja pierwsza wizyta nie udana u kobiety w wieku 16 lat uraz mialam straszny. Zmiana zdania przy Ginekologu mężczyżnie jestem bardzo zadowolona i jakbym zaszla w ciaze to napewno bede szla do męzczyzny. Wydaje mi sie ze On bardziej rozumie kobiety niz kobieta .To moje zdanie.

Gość Nie ma czego
Cezgo sie krepujesz?

Gość parapetka
autorko, ile masz lat?

Gość panta_rei
no tyle ze ja "musze" isc do kobiety....moj nazeczony powiedzial ze nie bedzie mnie ogladac obcy facet i nie dociera do niego argument ze to jest lekarz i to jego praca...

Gość panta_rei
mam 20 lat

Gość parapetka
a nie moszesz isc do faceta a powiedziec swojemu chlopakowi, ze poszlas do kobiety? czy on tam chce z tobą isc

Gość panta_rei
raczej sama pojde, ale nie chce go oklamywac

Gość parapetka
dziwny jakiś :/ ale nie mnie go oceniać :)

Gość lp--03ndsag
do ginekologa kobiety sie krępujesz a do mężczyzny nie? bo z twojego ciągu wypowiedzi tak właśnie wynika ;/

Gość panta_rei
krepuje sie do ginekologa zawrowno kobiety jak i mezczyzny. ale ogolnie slyszlalam ze mezczyzni sa delikatniejsi

Gość malwinka eM
Ech, mam podobny problem. Mam 24 lata i jeszcze nie bylam u gina. I jakos nigdy mi nie po drodze.

Gość Martuśka__
Moim zdaniem faceci są delikatniejsi, byłam 2 razy u kobitek i 2 razy u facetów i lepiej wspominam wizyty u facetów :) a jesteś dziewicą? bo jak tak, to na prawde polecałabym faceta, bo jak poszłam do babki to była masakra, zero delikatności, normalnie mechaniczne działanie :D a krępować sie nie ma czego, oni to mają na codzień, a jak sie krępuujesz "paradować po gabinecie z gołym tyłeczkiem" to ubierz spódniczke lub dłuższą bluzkę i tyle :)

Gość Abi__gail
Nie rozumiem, na co czekacie. Im dluzej zwlekacie, tym gorzej: nastawienie coraz bardziej negatywne i dochodzi do tego wstyd, ze pierwsza wizyta jest tak pozna. Nie ma co demonizowac! PS. Ja sobie nie wyobrazam pojsc do gin-faceta.

Gość a jak sie ma sprawa
z owłosieniem intymnym? Czy ginekolodzy wymagają ogolenia sie tam na zero czy wlosy łonowe to indywidualna sprawa kazdej kobiety i nie mają nic do gadania? Czy komuś gin zwrócił uwage aby sie tam ogolic?

Gość a jak sie ma sprawa
ale jak to sie dostalo? co powiedziala? ze to niehigieniczne czy coś sie tam golic?

Gość Martuśka__
Ja się tam gole, ale to raczej indywidualna sprawa ... w każdym razie, nie ma sie czego bać, nic strasznego :)

Gość malwinka eM
Jest czego, mam 24 lata, jeszcze nigdy nie bylam u gina, jestem dziewica i do tego masakrycznie mnie jajnik boli. boje sie ze cos mi wykryje. juz chyba wole nie wiedziec.

Gość ale ze co
ile cie juz boli ten jajnik? bo w czsie okresu to normalne

Gość Martuśka__
im prędzej pójdziesz tym więcej będzie można z tym zrobić :) gdyby nawet coś sie działo :) ja też poszłam po raz pierszy bo mnie strasznie jajniki bolały i okazało sie że nic poważnego, że czasem tak bywa :)

Gość Martuśka__
a im później pójdziesz, tym wstyd większy ... 24 latka to troszke późno, ja poszłam w wieku 15 lat po raz pierwszy tylko że niestety pani gin była bardzo niedelikatna ;/

Gość malwinka eM
bolą i w czasie okresu i w czasie "nieokresu" tez. konkretnie lewy mnie boli. boje sie, że facet mnie wysmieje, ze jestem jeszcze dziewicą ale sumie to moj sprawa i nic mu do tego, przeciez sie nie puszcze tylko po to aby isc do gina rozdziewiczona. ale tego jajnika sie boje, jeszcze mnie na jakas operacje wysle albo naszprycuje hormonami

Gość Abi__gail
To wolisz, zeby Cie dalej bolalo? Albo zeby sie okazalo, ze za pozno sie zaczelas leczyc i naprawde do czegos powaznego dojdzie? Im dluzej bedziesz zwlekac (bo dziewica, bo 24 lata), tym gorzej - lat juz Ci nie ubedzie. Jak sie tak boisz "co to gin mi powie", to idz prywatnie. Ja do prywatnych wizyt mam wieksze zaufanie, w koncu musza sie starac, inaczej nie dostana kasy, a w publicznej sluzbie zdrowia to wiadomo jak jest.

Gość kwiatuszeekk
a opiszcie jak dokladnie, tak krok po kroku wyglada ta wizyta, i czy badanie piersi tez jest czy trzeba dodatkowo zaplacic za nie?? (nie jestem dziewica,a mam 21 lat i jeszcze nuie bylam :(

Gość Abi__gail
kwiatuszku, u każdego gina jest troszkę inaczej (choćby kolejnosc ;)), ale generalnie wygląda to tak: - wywiad (pytania o choroby w rodzinie, o wspolzycie, o antykoncepcje, etc) - badanie ginekologiczne "od srodka" (wziernik+ogląd i palcam) i "od zewnatrz" (uciskanie roznych miejsc na podbrzuszu) - badanie piersi (rekami) - powinno byc, niektorzy niestety tego nie robia, ale zawsze mozna sie upomniec! to sie wlicza w wizyte, za inne badania, np. usg piersi, usg pochwy, cytologia, sie placi.