Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stażystka_24

Staż - kilka pytan

Polecane posty

Gość stażystka_24

Mam kilka pytan dotyczacych stazu, mam nadzieje ze ktos tu mnie "oswieci": 1) staz trawał 12 miesięcy, czy po tym okresie przysługuje mi zasiłek??? 2) czy po zakonczeniu stazu powinnam sie od nowa zarejestrować (w tym pokoju gdzie się rejestrują bezrobotni gdzie sa takie dluuuuugie kolejki) czy w tym pokoju, gdzie podbija sie karty bezrobotnego??? 3) ile mam czasu na zgłoszenie tego, ze staz sie zakonczył? 3, 7 dni czy niezwłocznie? Bo akurat w nastepny dzien po zakonczeniu stazu mam wazny wyjazd i nie moge przyjechać do urzedu pracy... 4) Stazowałam w panstwowym urzedzie, czy uwazacie ze powinnam przyniesc na ostatni dzien jakies ciacho, flaszke, zrobic jakas mini-impreze pozegnalną? Jezeli tak to kogo czestowac - tylko pokój w którym byłam, całe pietro (4 pokoje) czy może obejsć cały urząd i każdego poczestować (75 osób)??? Czy wypada kupić jakąś flachę osobno osobie która mi ten staż załatwiła???

Gość gupek jojo
" Stazowałam w panstwowym urzedzie, czy uwazacie ze powinnam przyniesc na ostatni dzien jakies ciacho, flaszke, zrobic jakas mini-impreze pozegnalną? Jezeli tak to kogo czestowac - tylko pokój w którym byłam, całe pietro (4 pokoje) czy może obejsć cały urząd i każdego poczestować (75 osób)??? Czy wypada kupić jakąś flachę osobno osobie która mi ten staż załatwiła??? " bedziesz tam jeszcze pracowac? jak nie to po co .... jak ci ktoś staz załatwił to możesz kupic flaszkie..

Gość gupek jojo
reszta pytań - dziwi mnie że nie możesz zadzwonic do PUP

Gość stażystka_24
Jak niby mam zadzwonić jak z telefonu służbowego w urzedzie nie można dzwonić na miasto, a z prywatnego nie mam dobrej taryfy na zwykłe numery. A znowu jak będe w domu (po 15:30 albo w weekend) to wtedy już urząd pracy nie pracuje... Dlatego wolałam zapytać tutaj

Gość dwfw
masz pilną sprawę więc dzwoń z komórki

Gość joojjjjjjj
ja na ostatni dzień przyniosłam ciasto i dałam całemu wydziałowi to były 3 pokoje - niespotkałam się żeby ktoś na koniec stażu państwowego dał flaszke.. w ten sam dzień kierowniczka podbiła mi opinie o stażu itd - i trzeba było to zanieść następnego dnia do up tam gdzie chodziłaś zazwyczaj a potem jak niemiałas pracy to cię przenieśli do pokoju gdzie sa obsługiwani bez zasiłku.. jeśli masz wyjazd to może zadzwoń tam czy możesz przyjść w ten ostatni dzień stażu i zwolnij się na godzinke i załatwisz to