Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Justynkii

Ból przy oddawaniu stolca, co to moze byc?

Polecane posty

Gość mama Justynkii

Sorki ale będę bardzo bezpośrednia- jakies 2 tygodnie po porodzie przez cc dopadł mnie ból podczas oddawania stolca, ale ból czuje tylko jak stolec juz wychodzi na zewnątrz - takie jakby ukłucia, pieczenie. Wydaje mi się tez ze wtedy lekko krwawie ale trudno stwierdzic bo "oczyszczam" sie tez po porodzie i w sumie nie wiem czy aby napewno to krew z odbytu czy z pochwy. Dodam ze zaraz musze sie umyc bo inaczej piecze mnie odbyt. Co to moze byc?

Gość onaszalona
najprawdopodobniej masz podrażniona śluzówke odbutu,naskórek sie uszkodził,ale ja radziłabym Ci isc do lekarza gdyz w ten sposób dostaje sie tam wiele bakteri,pewnie dostaniesz masc i bedzie po kłopocie.Jednakze mogły Ci wyjsc hemorojny po porodzie to czeste.wiec lepiej udaj sie do lekarza. :)

Gość ale ekspertki
się wyżej wypowiedziały.... Mamo Justynki, prawdopodobnie masz hemoroidy odbytu, to częsta przypadłość w trakcie i po ciąży. Objawy są dokładnie takie jak opisujesz. Zwykle przy niewielkich zmianach objawy miną samoistnie ale jeśli będą sie nasilać albo nie miną idź do gina lub proktologa, zaleci jakąś maść

Gość mama Justynkii
a moze jest jakś masc którą kupie bez recepty?

Gość Mejeje
jest maść mi bardzo pomaga.. po kilku dniach stosowania nie ma już bólu i krwawienia... nazywa się AVENOC jest bezpieczna w stosowaniu (ja od połowy ciąży ją stosuję), bez recepty ok 20 zł.

hemoroidy-ja tez je mialam jakies 1.5 tygodnia po porodzie. Bralam czopki i masc Scheriproct oraz taki znieczulajacy zel z lidokaina. Aby zlikwidowac zaparcie bralam 3 boldaloiny na wieczor przez 2-3 dni i duzo bogatego w blonnik pozywienia. Minelo po tygodniu

Gość mama Justynkii
dzieki