Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alkoho9l

co myslicie o naszym alkoholu

Polecane posty

Gość alkoho9l

mamy wesele na 80- osób + malutkie poprawiny ale to juz w domku 80 butelek po 0,5l Pana Tadeusza albo Gorzkiej Żołądkowej de lux 5l bimberku na wiejski stół- tylko jest problem jak go postawic kupilismy antałek 1,3l więc będzie stało w tym antałku a moze reszte poprzelewac w butelki i ponaklejac te etykiety co sa do zamowienia na allegro, jak wy proponujecie Myslelismy zeby postawic ze 4 butelki żubrówki i 4 butelki wiśniówki na wiejski stół tylko tak czy to nie zamało po tyle butelek a moze z drugiej strony wogle nie ma sensu stawiac takiego alkoholu bo jeszcze pomieszają i dopiero bedzie?? Jesli by zostal nam to nie przeszkadza bo ja uwielbiam drinki z zubrówką :P wiśniowke tez lubie tylko po niej głowa boli strasznie bedziemy mieć beczke piwa (pewnie tą mniejszą ok 50l) i piwo bezalkoholowe (lech free) od razu mówię nie bedzie whisky, jakos w tym nie gustują nasze rodzinki, wina napewno tez nie bedziemy kupowac więc do niego prosze mnie nie przekonywac

wydaje mi sie, ze 80 butelek 0,5 to za malo troche....zwroc uwage na to ze roznie ludzie pija jedni mniej drudzy wiecej....chyba lepiej zeby zostalo niz milaoby braknac????a poza tym trzeba miec kilka butelek na bramki na oczepiny itd.

Gość alkoho9l
na oczepiny to zespolwe wlasnym zakresie zalatwia alkohol mamy to w umowie, na bramy mamy oddzielnie kupionych 15 butelek soplicy no nei mow ze 80 butelek wodki na 70-80 osób (w tym pewnie ok 10dzieci) to mało ??? Jeszcze beczka 50l piwa i 5 l bimberku

Bierz pod uwage różne wypadki butelka może komuś wypaść i sie stłuc to po pierwsze spotkałam sie z tym ze ludzie biora butelki do "kieszeni" wiec tez trzeba sie z tym liczyć. Wyraziłam tylko swoje zdanie a to przeciez Twoje wesele i bedziesz miał/miała tyle alkoholu ile uważasz za słuszne.

Uwzam ze 80 butelek jak najbardziej wystarczy. Jesli chodzi o bimber to u nas byl na wiejskim stole w bardzo fajnym baniaczku zrobionym przez mojego tate i oprocz tego byl w butelkach. U nas duza czesc gosci wlasnie chciala pic ten bimberek wiec dlatego byl tez w butelkach na stole. Wiec nie zaszkodzi jak bedziesz miala w butelkach.

Gość idelajda
ja bede liczyla w taki sposob 65 osob*0,7 wodki plus 12 butelek wina i oczywiscie bedzie rozeslanych zaproszen 28 czyli 28*0,5 wodki na pozegnanie, a poprawiny tez chce zrobic w domu tylko dla najblizszych czyli rodzicow i naszego rodzenstwa czy tak wypada?

ja na 120 gosci na wesele i poprawiny mam 155 butelek wodki plus 20 butelek bimbru 0.5 oczywiscie. mam zamiar jeszcze kupic 16 butelek wina polwytrawnego no i z 4 butelki cinzano; zastanawiam sie nad dokupieniem wodki ale kazdy mowi ze starczy

Gość nastawiacie sie na ostre
chlańsko, bimber i czyściocha :P wina nie bo nie, koniaki whisky tak samo :P u nas na weselu były wszystkie gatunki alkoholu i produkty do robienia drinków i większość gości głównie kobiet, korzystała z tej oferty, był barman, który na życzenie każdego gościa robił przeróżne kolorowe pyszne drinki. Nikt się nie upił, goście opuścili salę o 5 nad ranem :)