Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aciatka

poziom hormonów a masa ciała

Polecane posty

Gość aciatka

w ciągu około 4 miesięcy przytyłam 15kg.. Nie wiem co mam robić jeszcze jakiś czas temu żyłam normalnie, teraz mam problem z ciuchami, wogóle z wyjściem z domu nawet do głupiego sklepu. Moja koleżanka poradziła mi żebym poszła do ginekologa, poszłam i zrobiłam badania na poziom hormonów, wyszło że mam za wysoki poziom testosteronu. lekarz przepisał mi luteinę aby podnieść poziom progesteronu, następnie tabletki anty YASMIN. Weszłam na forum o tych tabletkach i boję się je brać po odczytaniu informacji o nich, tym bardziej że miałam po nich schudnąć lecz moja waga stoi w miejscu. Ale chodzi mi o to czy ktoś ma podobny problem do mojego.

Gość kochana każdy organizm
jest inny i inaczej reaguje na tabletki...i nie czytaj za dużo na tym forum bo tu jest największy śmietnik informacji

Gość jojooooooooo
idź lepiej do endolrynologa !!! coś mi niepasuje że masz tabsy bo ona raczej powodują tycie albo problemy z tem że nieda się schudnąc.. endokrynolog jest od hormonów

Masa ciala ma wplyw ma poziom hormonow - niestety... Probujesz zajsc w ciaze ze lekarz polecil ci brac progesteron? generalnie wlasnie waga ma olbrzymi wplyw na poziom testosteronu u kobiety. Czesto jest tak, ze jak waga rosnie to jego poziom tez i na odwrot. Tabletki antykoncepcyjne troche ci go napewno zbija ale warto zainteresowac sie jakas dieta wtedy efekt bedzie trwalszy. Tak jak ktoras z poprzedniczek napisala, kazdy organizm reaguje inaczej na hormony i tez radzilabym wybrac sie do endokrynologa lub na wlasna reke przebadac tarczyce, cukier i insuline byc moze to wyjasni przyczyne tycia 🖐️