Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nieusatysfakcjonowana

NAUCZYCIELE -jak znaleźliście pracę?

Polecane posty

czy osobście chodziliście do szkół i przedszkoli i składaliście CV do dyrekcj?? czy przez e-mail?? słyszałam że warto zarejestrować się w kuratorum oświaty i wtedy jak jest wolny etat to oni dzwonią -to prawda??

Gość cdfvvc
nie ma tutaj zadnych nauczycielek?

Gość rozpuściłam wici
wśród koleżanek-nauczycielek

Gość xxwWXX
ale jak sie zarejestrowac na stronie kuratorium? Ja nigdy nie pracowalam jako nauczycielka jestem 8 lat po studiach powysylalalam wszedzie CV i pochodzilam i nikt sie nei odezwal wiec nei wiem

Ja zarejestrowałam się na stronie Departamentu Edukacji, cv wysyłałam na maila i część nosiłam osobiście - od razu mi mówili, że nie mam szans... Cv zostawiłam w 4o szkołach i nic, nikt się nie odezwał

Ja wysłałam ok. 10 Cv, odezwano się w dwóch przypadkach, chyba miałam szczęście.

Gość VBBBBNBBNBB
moze zalezy jaki kierune studiow sie skonczylo ja skonczylam historie i nie moge znalezc pracy w zawodzie

Ja filologię polską. Mój znajomy powiedział, że jak się chce pracować w szkole trzeba mieć albo wielkie szczęście albo dobre znajomości.

No tak, językowcy chyba mają najłatwiej, jeśli chodzi o pracę w zawodzie.

Do ivee: ja oprócz filologii obcej, skończyłam też polską, wiele moich koleżanek dostało pracę zaraz po studiach, bez znajomości. Ja uczę polskiego przy okazji, bo zatrudniono mnie jako językowca, ale jako że mam podwójne wykształcenie pedagogiczne, dostałam do prowadzenia kilka godzin z polskiego.

No tak, językowcy chyba mają najłatwiej, jeśli chodzi o pracę w zawodzie.

Jak nosiłam podania, to w prawie w każdej szkole padało pytanie, jaki przedmiot, potem ironiczny uśmiech i stwierdzenie, że bardzo przykro, ale polonistów nie potrzebują

Rilla_, po jakim czasie od złożenia cv odezwali się do Ciebie z propozycją pracy? Są jakieś szanse, że w sierpniu może ktoś zadzwonić?

ja powysylalam cv do przedszkoli w calym miescie i w 2 pobliskich :( jestem po kierunku: Pedaogika wieku dziecięcego i plastyka zastanawiam sie czy isc osobiscoe poroznosic CV a o rejestracje w kuratorium to nie chodzilo o rejestracje na ich stronie :/ tylko znajoma osobiscie u nich w biurze sie zarejestrowala, zostawla dyplom ukonczenia szkoly itd. i po jakims czasie zadzwonili do niej..

Ja też rejestrowałam się osobiście, potem oni "wciągają" osobę, ktora zgłosiła się na swoją stronę, w zakładce Giełda pracy. Umieszczane są nazwiska ludzi po kierunkach pedagogicznych, ktorzy poszukują pracy, a także oferty ze szkół. Przepraszam za nieporozumienie

Gość porada
Tak.Sierpień to ważny misiąc dla kandydatów do pracy w szkole. Niby planuje sie wcześniej ale zawsze są jakieś zmiany personalne i wakaty. Ja nawet o tym nie myślalam i... 27 przeczytalam w pośredniaku info a od 1 września już pracowalam. Dodam że była dopiero po 3 roku studiów.

Co dostarczania cv, to wydaje mi się, że mimo wszystko chyba lepiej poroznosić osobiście, bo po 1) maile z reguły odbierają sekretarki, a im nie zawsze chce się takie rzeczy drukować, po 2) z własnego doświadczenia wiem, że niektore szkoły mają tak pozapychane skrzynki, że maile nawet nie dochodzą.

Do mnie zadzwoniono w drugiej połowie sierpnia, w ostatnim momencie ktoś im się wysypał. raz był też telefon w środku semestru, potrzebowali na zastępstwo właśnie polonistki, bo ichniejsza zaszła w ciążę zagrożoną. CV wysyłałm w okolicach kwietnia poprzedniego roku szkolnego.

Gość -filoloszka-
hejka:) ja także w tym roku skończyłam polonistykę i historię:) osobiście rozniosłam chyba z 50-60 podań, z 20 wysłałam mailem:) niestety z tych nikt się nie odezwał;( na szczęście znalazłam pracę.. po znajomości... choć bardzo tego nie chciałam:( z moich znajomych każdy kto znalazł pracę w szkole... znalazł ją w podobny sposób jak ja:( niestety nikt o tym głośno nie mówi, ale taka jest rzeczywistość..:( smutna... p.s. przepraszam za literówki... klawiatura mi nawala:)

Gość glistha69
Hej a w sezonie zimowym opłaca sie szukać pracy w szkole? tak np. na początku roku, styczeń - luty? Są jakieś szanse?