Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jamajka 234

Picie nieprzegotowanego mleka w ciązy???

Polecane posty

Gość jamajka 234

dziewczyny, czy w trakcie ciązy pijecie nieprzegotowane pasteryzowane mleko z kartonów lub butelek??? Jestem w 8 miesiacu i strasznie mnie wzięło na mleko, uwielbiam sie napić takiego chłodnego z lodówki, poza tym łagodzi zgagę, która mnie czasem dopada. Czy jeśli jest napisane, ze mleko było pasteryzowane w wysokiej tem to mimo wszystko powinnam je jednak gotować?

Gość taaja
Tak przegotować,uprać w 90 stopniach,3 azy wypłukać,wybielić i zdezynfekować. Daj spokój i zajmij sie ważniejszymi zeczami...

Gość jamajka 234
być może moje pytanie jest naiwne, ale czy skrót UHT to to samo, co pasteryzacja w wysokiej temeraturze czy jednak czymś się to różni (bo oczywiste jest, ze UHT to jest jakiś rodzaj pasteryzacji)? Czy napis "pasteryzowane w wysokiej tem" wystarczy???

Gość ja pilam normalnie mleko
laciate tez i nie przegotowane bo dobre bylo na zgage pomagalo wiec mozna pic spokojnie

Gość jamajka 234
taaja, ale jesli nie masz ochoty zabierac zdania na ten temat, wydaje Ci się on głupi, zbyt banalny, to po prostu tu nie wchodz. Ja Cię na siłę naprawdę tutaj nie zapraszam :O

Gość M-aGDA
ja piję nieprzegotowane, tzn jem z płatkami bo tylko tak mi smakuje. Nie jem/piję może codziennie, ale wydaje mi się, że nie zaszkodzi. Bardziej zwracam uwagę na niejedzenie serów pleśniowych (które uwielbiam i mam nadzieję, że na ciepło w panierce można je czas od czasu zjeść), pasztetów (tak mi ktoś powiedział, że należy raczej unikać) i oczywiście surowego mięsa (którego i tak nigdy nie jadłam, ale ponoć nie bardzo można je też dotykać gołymi rękami). Ogólnie kieruję się raczej instynktem bo jakbym miała uważać na wszytsko, o czym mówią, to chyba bym zwariowała:)

Gość ja mieszkam
poza granicami pl i tu mowia ze mleka w ogole nie nalezy przegotowywac bo korzuch niekorzystniw wplywa

Gość jestem w 39 tc
Ja tez pije normalnie mleko z kartonu.

Gość taaja
Autorko,po prostu uważam,że ciąza to nie choroba,sama jestem w 5 miesiącu,ale nie które kobiety robią z siebie święte krowy,bojące się oto,czy oddychanie nie zaszkodzi dziecku:P

ja pilam im mniej przetworzone tym lepiej, w ogole nie pilam UHT a tylko pasteryzowane z krotka data przydatnosci. Im swiezsze tym smaczniejsze, bez tego specyficznego smaku sterylizowanego mleka z kartonu.

a na zgage poza mlekiem pomagalo mi tez schrupanie kilku migdalow