Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowystart00

pomysł na własną firmę..

Polecane posty

Gość nowystart00

w małym miasteczku (6-7tys mieszkańców) jest juz full: salonów fryzjerskich, sklepów odzieżowych, spożywczych, solariów, mała siłownia, mały zakład kosmetyczny, kilka pubów, myjnia samochodowa już w budowie, dyskoteka (niedługo otwarcie), plaża (jednak nie przyciąga turystów, bo jest zanieczyszczona), hotel, restauracja, supermarket, itp itd. JEDNAK CHCIAŁBYM ZAŁOŻYC WŁASNĄ FIRMĘ.. Myślałem nad którąś z poniższych inwestycji: - Kręgielnią - Firmą Transportową - Małym Kinem - Kancelarią Prawną - Salonem Tatuażu Jednak nie wiem czy to będzie opłacalna inwestycja w tak małym mieście i czy nie lepiej zrealizować jej w mieście troszkę większym? Chociaż w mieście o którym myśle są już firmy transportowe, małe kino i kancelaria prawna, wiec zostaje kregielnia i salon tatuazu. Macie moze jeszcze jakies pomysly na otworzenie wlasnej dzialalnosci w tam małym mieście? Zaznaczam, ze mam spore możliwości finansowe

Gość xcbvxcb
kręgielnia? wiesz ile to kosztuje? wiesz ile kosztuje przyjemnosc grania? przy takim zaludnieniu nie bedzie klientów!

Gość fdhdh
otworz stragan z warzywami

Gość fujifilm
W Polsce zauwazylam wysyp takich salonow z automatami do gry. Takie budy, gdzie piwa mozna sie napic i pograc na tym ustrojstwie (nie wiem, jak to profesjonalniej nazwac, bo nigdy nie gralam na czyms takim) To jakas nowa moda, wiec moze sie sprawdzi. W Niemczech widzialam reportaz, ze taki automat do gry to zyla zlota, zwraca sie z nawiazka. Ale czy w Polsce tez, to nie wiem...

Gość zajhawwwka
a co myslicie o nsprzedarzy czesci do komputera i laptopa miedzy i nnym myszki klawiatury itp i td

Gość nowystart00
xcbvxcb - tak , wiem ile to kosztuje, ale zaznaczyłem że mam spore możliwości finansowe. sklepy komputerowe tez juz niestety sa i to 3. kafejki dwie. w jednym z pubow sa tez rozne maszyny do gier

Gość alfonso de mendoza
Proponuję boordello

Gość nowystart00
Levviatan - pprzedszkole jest, hotel takze, jednak nie przynosi on zbytnich zyskow. jedynie jak sa jakies imprezy miejskie, wesela, to ma on "gosci". laavia - takze myslalem nad basenem, jednak obawiam sie, ze nie bedzie zbyt duzo klientow, poniewaz mieszkam na terenie, gdzie jest bardzo duzo jezior dookoła nad które ludzie chetnie jezdza

Gość gshgdfg
ja rozumiem autorze ze masz pieniadze tylko chodzi nie o to by otworzyc "coś" ciekawego tylko cos co sie opłaca rozumiesz? nie zawsze jest to roznoznaczne z czymś nowym! dobrze ktos pisał, automaty jak najbardziej ale kręgielnia? nie oplaci ci sie! to ty znasz miasteczko i wiesz czy np. potrzebne jest kino i czy basen jest oplacalny czy np. nie ma w pobliżu kąpieliska gdzie ludzie woleliby chodzić firma transportowa jak najbardziej jesli mieszkasz przy trasie miedzynarodowej to tym lepiej myjnia samochodowa etc.

Gość Lipssssss
sklep dzieciecy z ubrankami, zabawkami i róznymi przyborami dla dzieci i niemowlaków. uwielbiam takie sklepy kolorowe i milusie. a w sumie chyba nawet opłacalne bo te rzeczy dla maluchów są drogie.a dzieci są i bedą 🌼

Gość kingaaaaaaaa55555
za male miasto na takie rzeczy, to nie wypali, kebaba otwozr albo cos taki8ego, jaksi fast food

Gość nowystart00
gshgdfg - czytaj troszkę uważniej, ponieważ nie napisałem, że musi to byc koniecznie w tym małym miasteczku.. "Jednak nie wiem czy to będzie opłacalna inwestycja w tak małym mieście i czy nie lepiej zrealizować jej w mieście troszkę większym?"

Gość nncncn
knajpe otworz, bar czy cus takiego postaw automaty

a jakas pizzeria? Na nie zawsze jest zapotrzebowanie, tym bardziej jesli sie ją otworzy blisko szkół najlepiej srednich. A moze jakas kwiaciarnia? A kantor, sklep monopolowy, kwiaciarnia?

Gość kino to fajne ale chyba
to misateczko jest jednak za male....ja bym sie nie rzucala na gleboka wode i zakladal cos czego nie ma...... osobisice ja myslalm nad organizacja wesel- chodzi mi o posiadanie wlasnej sali, kucharek i ogolnie nawet zalatwianiu wszystkiego -alkohol, kwaity ,korkeisytra.... wg mnie to wszedzie sie sprawdzi,a jak dobrze bedziesz to prowadzic i nie bedziesz zbyt chciwa to kase zajebista mozna zarobic.

Gość nowystart00
nncncn - właśnie problem w tym, że u nas takich knajpek i rożnych sklepów z odzieżą dla dzieci/młodzieży/dorosłych jest już mnóstwo. myślałem także o jakiś kortach tenisowych lub czymś podobnym

Gość nowystart00
cosmodziewczyna89 - pizzerie sa juz takze trzy, kwiaciarnie dwie, kantor jeden, monopolowych kilka domy weselne takze są

Gość nowystart00
dziękuję wszystkim za pomysły, jednak muszę was pożegnać

Gość fsdffsd
ja bym otwieralam dom weselny ludzie zawsze beda sie żenić a wiesz ile musza czekac na wolną same ????nawet 2 lata wiec klienci zawsze beda

Gość nowystart00
pa 🖐️

Gość gość
Uważam, że dobry pomysłem jest prowadzenie, nawet małej firmy transportowej. Ja korzystam z usług http://www.mark.com.pl/, widzę, ilu klientów mają. Z roku na rok więcej. Fakt, że roboty to kosztuje, ale o to chyba w tym chodzi.

Gość bolec44
firmy transportowe się sprawdzają w niedużych mieścinach. taki polmar w niewielkim bolesławcu ma bazę i jeździ na całą europę. polecam ci więc się nad tym pomysłem bardziej zastanowić.

Gość gość
Ja zaiwnestowałem właśnie w firme transportową. Wydatków było sporo, bo trzeba było zainwestować – w auto i reklamę. Zrobiłem sobie nadruk z podstawowymi informacjami na samochodach oraz baner reklamowy na bramie przed domem z http://www.plandekisikorski.pl/. Klientów mam kilkunastu w miesiącu, więc jestem zadowolony.

Gość gość
Sorry gościu, ale uważam, że powinieneś wybrać firmę, do której możesz coś wnieść. To znaczy, aby mieć dobry salon fryzjerski musisz być dobrym fryzjerem (bo inaczej bez jakiejkolwiek wiedzy personel Cię wydyma :D), aby założyć kancelarię prawną musisz być prawnikiem / absolwentem studiów prawniczych (a wątpię, że nim jesteś) itp. Przeanalizuj swoje doświadczenie, wiedzę i potencjał. Tylko wtedy otworzysz firmę, która będzie rzetelna.Na zadupiu to możesz otworzyć kebab albo chińskie centrum handlowe :)

Gość Jan Kluczyk
w takich pipiduwach to tylko usługi niezbyt wysokich lotów się sprawdzają :-D dyskoteki, puby, sklepy z tanimi pierdołami :-D proponuję zorientować się w konkurencji w poszczególnych branżach, porównać to z podobnymi zadupiami i może trafi ci się jakiś pomysł z innej wsi :-) poszukaj atrakcji wokół wsi (jezioro itp.)

Gość gość
Fajnym pomysłem jest budowa kortu tenisowego, taki jak robi np. firma http://www.robtenis.com.pl Tenis staje się coraz bardziej popularny, więc będzie to coraz bardziej dochodowe.