Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaka ja bylam gfupiaaaaa

Zostalam bez srodkow do zycia.samotna mama.

Polecane posty

Gość sjbnsh
Autorka wyprawke kupi za becikowe,a wciska,ze za swoje zaoszczedzone ;-)

Gość do sjbsh
twoje argumenty sa tak glupie ze az zal... do pracy is cmoze, nikt jej nie broni, ale zeby ojcu dziceka cokolwiek udowadniac i pokazywac, przekonywac do zmiany? chyba wie, ze jest ojcem i z czym to sie wiaze? wystarczy, ze ta dziewczyna opiekuje sie dzieckiem, nic nie musi nikomu udowadniac, a tym bardziej jemu! ile ty masz kobieto lat? 70? to chore co piszesz!

A jakie glupoty matce nagadal na moj temat.Ze on tak pragnal ze mna sobie zycie ulozyc, ze chcial zebysmy byli rodzina ale niestety nie da sie zemna.To on mnie zostawil w 2 miesiacu ciazy, wyrzucil z mieszkania.Choc sam tego cchial zebysmy razem zamieszkali.Potem pojawil sie po 5 miesiacach.Miesiac przed porodem twierdzil jak mnie kocha, cche zebym mu wybaczyla.A ja glupia wybaczylam.A on znow mnie kopnal w tylek.I zostawil.A teraz siedzi za granica.

Gość w więzieniu jest
?

Do pracy nie możesz. Idz do opieki oni mogą Cię wesprzeć. Ile ma dziecko??

Gość gosianica
dokladnie jakies chore poglady.czy ty czytac nie umiesz?poszla by do pracy ale z kim dziecko?zlobka nie ma a na nianie ja nie stac nie widzisz?no chyba ze skoro tak ja do pracy wysylasz to zaopiekuj sie jej dzieckiem

Gość Pan Zenek - palacz w szkole
jeżeli to dziewczynka to mogę się zaopiekować

Gość sjbnsh
do sjbsh --autorka laski nie robi,ze sie dzieckiem opiekuje.Ona neich wezmie sie do pracy,wtedy bedzie miala dobrze,wtedy i facet bedzie wiedzial ,ze na matke sie nadaje a nnie tylko na mateczke siedzaca w domku i bioraca co m-c alimenty i zasileki wychowawczy.

Gość Pan Zenek - palacz w szkol
choc generalnie wole chlopcow

_acha_ - nie rozumiem o co ci chodzi?Tak wydalam na wyprawke i koszty na siebie w zwiazku z ciaza ok.2500zł.Zadam od niego 1000zł.Bardzo bym chciala isc do pracy ale nie mam z kim malej zostawic.Ja nie duzo zarabiam ok.1200zł miesiecznie i na opiekunke mnie niestac.Gdyby u mnie w miesice byl zlobek to musialabym mala poslac.Ale nie ma.

Gość sjbnsh
Te co nie chca pracwoac zawsze znajda wynowke,ze zobka nie ma,nie ma przedszkola,nie ma kasy na opiekunke.W ogole nie ma pracy.Jak to mowia,zlej baletnicy przeszkadza rabek u spodnicy.

ale dlaczego my mamy pilnowac ndziecka autorki?:D grafiku oczekujesz ?:D My opiekujemy sie naszymi dziecmi i tez mamy 26 lat.........

Gość sjbnsh
jaka ja bylam gfupiaaaaa opiekunki nie kosztuja tak drogo.Za 300 z zznajdziesz kobiete ktora sie tego podejmie.Wiele kobiet w taki sposob sobie dorabia.Tylko,ze ty po prostu nie chces zpracowac i tyle.

Gość zaraz zaraz..
a dlaczego koszty na siebie wliczasz do tego? np na krem na celulit tez pownien ci placic? jak ci sie zachcialo sledzia z lodami to tez powinien poniesc koszty? nie uwazasz ze on pownien placic za dziecko a nie jego mamuske?

Gość do sjnbsh
ty chyba rzeczywscie jestes starej daty, albo nie wiem w jakim wychowaniu wzrastalas... pokazywac ojcu, ze jest sie obra matka, to moze go to zacheci do byciaojcem, no ja pier... facet siedzi za granica, pewnie zwija kupe kasy, a na wlasne dziecko szkoda mu 400 zl! Wypowiadasz sie, a nawet nie raczysz dokladnie poczytac, co dziewczyna pisze, ze nie ma rodzicow (co juz ci podkreslam drugi raz), wiec nie zostana z dzieckiem, a na opiekunke jej nie stac! Gosianica ma racje, zostawaj z jej dzieckiem, a moge sie zalozyc ze autorka z checia pojdzie do pracy!

aKurat kto by pracowal za 300zł miesiecznie opiekowal sie dzieckiem.Musialaby opeikunka zajmowac sie mala ok.9-9,5 h dziennie.Od poniedzialku do piatku.Mam mozliwosc isc do innej pracy ale co z mala.Nie zostawie jej samej w domu.

Gość Całkowitą ciemność widzę
Tak to jest- rozkłada nogi przed kim popadnie a potem chce kase ciągnąć od "tatusia". Czy ty kretynko nie wiesz, że nie wolno nikogo zmuszać do takiej odpowiedzialności jaką jest dzieciak?! Bo co, bo ty chciałaś zatrzymać faceta to wrobiłaś go w dziecko?Bo ty chciałaś dzieciaka?! Miał rację, że cie kopnął w dupe. Jestem kobietą ale wstyd mi za takie "przedstawicielki" mojej płci wydeptujące ścieżki przed MOPSem. Bardzo dobrze, że sąd nic ci nie przyznał, radz sobie sama naciągaczko. Jakbyś miała 10 lat mniej, można byłoby jeszcze zrozumieć twoje kretyńskie postępowanie, ale ty masz 26 lat- stara i głupia.

Gość do glupiej
moze sprobuj znalezc jakas kobiete w swoim miescie ktora siedzi w domu ze swoim dzieckiem i za oplata zgodzilaby sie popilnowac twojego, nie wiem, no kurwa wymysl cos,

Gość asia88-84
lepiej ze dziecko bedzie mialo twoje nazwisko, kumpel mloaci aby 300 zl na dziecko to jest kurwa wsyd!!!!!!!!!!!! ja tez mam ciezko sytulacje nawet rodzinnego nie mam a ty sie straj o 1000 jako samotnie wychowujaca matka idz do opieki rodzice tez ci napewno dopomoga powodzenia a facet to smiec!!!!!!!!

Gość sjnbsh
do sjnbsh tak,ma pokazac ojcu dziecka,ze nie jest jakas leniwa kobieta,ze wazne jest dla niej dobro dziecka i ,ze nie chce ogladac sie na kase ojca dziecka.Tylko,ze autorka leniwa jest i tylko szukla wymowki,ze dziecka nie ma z kimzostawic,ze na iopiekunke jej nie stac.Jak by chcai to by znalaza opiekunke z a300 zl.Wiele kobiet w ten sposob dorabia sobie do roznych zasiolkow.Nie tyrzeba od razu szaukac wykwalifikowanej opiekunki.

Gość roki500
nie wiem skąd jesteś ale u mnie opiekunka bierze minimum 800zł,a nawet i więcej

Gość do twojej wiadomosci
za 300 zl nikt sie nie zgodzi opiekowac dzieckiem! to moge ci zagwarantowac!

Gość do roki 500
u mnie biora 1000 zl za osiem godzin dziennie, od poniedzialku do piatku.

RADY : -emerytka miła z twojej miesciny->szukaj->ogłoszenia napisane przez ciebie i rozklejone po drzewach na spacerze.... -kolezanka,znajoma znajomej ..itp bedaca z własnym dzieckiem w domu i chcąca dorobic -studentka ,uczennica rusz głową. w ostatecznosci -dom dla sa,otnej matki u sióstr ,które zaopiekują sie dzieckiem ...a ty do pracyyyy

Moje koszta w zwiazku z ciaza to- leki na podtrzymanie, witaminy, odziez ciazowa, badania, wyprawka moja do szpitala.Prawie cala ciaze siedzialam w domu, bylam na zwolnieniu.Lekarz zakazal mi w ciazy pracy.

wyobraz sobie ze wiemy jak wyglądają koszty ciąży... powiedz mi tylko: czego oczekujesz od forum ? wsparcia moralnego? cz wsparcia finansowego?

Gość do autorkiiii
chyba troche koloryzujesz... skoro masz prace, to za badania chyba nie placilas? ciuchy tez mozna kupic uzywane jak jest tak zle finansowo albo wystarac sie od znajmych, a leki na podtrzymanie to chyba tez serwuja za darmo w szpitalu? nawet jesli musialas je wykupic sama to chyba majatku na nie nie wydalas?

Gość sjbnsh
jaka ja bylam gfupiaaaaa wiesz do czego doszam,ze ty w ogole nie cieszysz sie,z emasz dzieckop,ze ty w ogole nie cieszysz sie,ze stac cie byo na utrzymanie siebie i dziecka.Ty po prostu zaslepias sie mysla o kasie ktora mozesz wyciagnac od ojca dziecka.Gdyby naparwde zalezalo ci na dobru dziecka,to robiasbys naparwde wszystko co w twojej mocy aby pracowac.Jakos inne matki,tez samotne,tez nie majace z kim swoich dzieci zostawic daja sobie rade.A ty po prostu nie chcesz.Ty po prostu wymagasz aby ci dac,bo ci sie nalzey.Oczywiscie,nalezy ci sie,ale daj cos z siebie.To ,ze kupias wyprawke dla dziecka,to ze dbaas o siebie w czasie ciazy to normlana sprawa,bo dbaas o siebie i o swoje dziecko.

Gość asia88-84
roki500 opiekunka na 9 h u nas bierze 1700!!!!!! do ACHA przeciez dziewczyna napisala ze 2500 zaplacila za wyprawke na krora zmierala przed porodem a to ze podaje mail jakims kobieta w sprawie ciuchow to chce dostac wieksze rozmiary na swoja coreczke!!!!!!!!!! z kad jestes autorko postu? u nas w buku k/poznania jest przedszkole od 3 miesiaca zycia za 300 zl poszukaj u ciebie nawet jak byc zarobila z 1000 to masz kase dla sibie na wakacje studentki potrzebuja roboty i moze zagladnbij do firm telemarketingowych maz moj ma 1200 a ja z bonusami 1600 pozdrawiam trzymaj sie i odp z kad jestes