Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola-161514

Wyjazd.. i OKRES POMOCY!!!!!!

Polecane posty

Gość lola-161514

Pomozcie mi jade w baaaarzo dluga podroz samchodem okolo 25 godzin. Przerwy beda moze co 8-10 godzn zalezy.. :p no alr chyba beda musialy byc czesciej bo ja dostane akurat okresu w dzien wyjazdu. Co mozna zrobic, Czy mzna go jakos przyspieszyc...POMOZCIE dzeki zaodpowiedzi.

ja słyszałam, że pomagają: - gorąca kąpiel; -intensywny wysiłek fizyczny; -założenie czerwonych majtek :P od razu powiem, że w czerwone majtki, to ja za bardzo nie wierzę :) a i w 2 pierwsze - tak sobie, co najwyżej, że przesuną okres o 1-2 dni

Gość lola-161514
mam nadzieje ze to zadziala... musze go dostac albo dzisiaj lbo jutro ranoo. MUSZE i juz.. :]

Gość Justyna1400
nie prawda.. te czynności nie przyspieszają okresu . ! nie wolno brać gorących kąpieli ani wysilać sie fizycznie ponieważ w okresie miesiączki to jest bardzo niebezpiecznie. i można dostać krwotoku. nie radze.

Gość lola-161514
to co ja mam zrobic!!! jestem coraz bardzej zaklopotana... do ginka nie pojde.. Bo jestem w UK.. i jeszcze brak czasu.....

ja w te krwotoki nie za bardzo wierzę, no ale to indywidualna decyzja każdego, ale jak tak się stresujesz, to może szybciej dostaniesz z tego powodu :)

Gość lola-161514
ja mam nadzieje .. ale tak czy owak zrobe sobie goraca kapiel... :;]

krwotoki mogą wystąpić już podczas okresu bo gorąca kąpiel wpływa na krążenie. dlatego też np. kobiety w ciąży powinny unikać takich rozrywek.

Gość wsskwiwh
ale to co Ci przeszkadza masz silne bolesci ? czy tylko przeszkadza Ci dyskomfort ?

Gość lola-161514
ja akurat w ciazy nie jestem mam dopiero 15 lat.. nie widze siebie z brzuszkiem :p ....ale jedno chce to dostac okresu... teraz.. a najlepiej wlasnie w tym momencie.

Gość lola-161514
dyskmofort. o bole sie nie martwe bo ich prawie nie mam a jak mam to sa take male ze prawie ich nie czuje..

po prostu załóż tampon i na wszelki wypadek wkładkę/podpaskę, gdybyście mieli jednak zatrzymywać się rzadziej. tak zabezpieczona nie przeciekniesz na spodnie ;) no chyba, że chodzi Ci o samopoczucie, na to już tylko tabletki pomogą (albo i nie)

Gość lola-161514
gadalam o tym z mama ona powiedzala ze jakbym go dostala, to bedzieny sie czesciej zatzymywac.... ale tak glupio powiedziec tacie zeby sie czescej zatrzymywal bo mam OKRES.... i jeszcze na dodatek choroba lokomocyjna..

Gość lola-161514
a jakich tamponow miala bym urzywac.. jak juz nadzeszla by taka potrzeba. ;/

to przekręć mamę żeby kazała mu się zatrzymywać bo kierowca też musi co kilka godzin troszkę odpocząć. a choroba lokomocyjna to kolejny motyw do zatrzymania się. nie będzie tak źle, najgorsze są bóle, a skoro Ci nie dolegają to się nie przejmuj

jakiekolwiek kup, ob czy inne tampaxy. nie wiem co tam w UK mają bo jechałam tam z własnymi ;)

Gość lola-161514
dzieki.. bo jeszcze moze byc tak ze go dostane na nastepy dzien po wyjezdzie... bylaby, cala HAPPY gdyby tak bylo.. moj pierwszy dzien nie jest taki duzy.. ale po 8-12 godzinach zaczyna sie kataklizm.. ;/