Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ramonna87678

MLEKO MODYFIKOWANE czy KROWIE??????????

Polecane posty

Gość ramonna87678

Otoz moja bratowa daje swojemu 3-miiesiecznemu dziecku mleko krowie zamiast modyfikowanego i mnie tez do tego namawia (ja mam 3-tyg synka). Rzeczywiscie jej synek nie choruje nie placze jest grzeczny nie ma alergii wysypek itp. Wszyscy z rodziny zwlaszcza starsze osoby w tym moja mama ktora rowniez tak robila (wszyscy jestesmy zdrowi) tak mi radza . Ja daje mojemu synkowi mleko NAN ale ten proszek wydaje mi sie taki sztuczny, chemiczny ze sie boje dawac go synkowi ale tez boje sie dawac mleka krowiego synkowi. Jka to bylo u Was???

tylko modyfikowane, przeciez to krowie z kartoników to juz nei jest mleko. Nie ma wartosci odzywczych w przeciwienstwie do modyfikowanego. Nie wiem jak mozna sie w ogole nad tym zastanawiac. Poczekaj jak jej synek urosnie i jak bedzie sie rozwijal. Moja znajoma karmila mlekiem krowim core od 8 m-ca zycia, karmila tak pół roku i po tym okresie dostala wyrzut na skórze w postaci skazy bialkowej, nie ukazala sie ona od razu, tylko nagle wszystko organizm z siebei wyrzucil. Masakra

Gość gosianica
ja tez mojej corce(16 m-cy) podaje mleko modyfikowane choc czasmi dostanie tez krowie mleko ale tak dostaje bebiko junior (3 lub 3R).jak chcesz podawac dziecku mleko krowie to lepiej postaraj sie o prawdziwe prosto od krowy i podawaj powoli.

tylko modyfikowane w koncu po to jest ono dla dzieci prawda ... ato co radza no coz wez pod uwage ze jak ciebie mama karmila to nawet zalecali karmienie mlekiem krowim tylko u nas w rodzinie akurat brat ma astme ( wlasnie z dlugotrwalego uczulenia na mleko krowie nieleczonego , bo samo zejdzie , a mąż ma zespół jelita nadwrażliwego też najprawdopodobniej z tego powodu mi nic nie dolega ani reszcie rodziny ale to jak los na loterii a ryzykowac ze cos bedzie dziecku nie dziekuje ....

Gość kasienkaP
Córki mojej kuzynki piły mleko krowie po skończeniu 6 miesięcy, ale takie prosto od krowy. Teraz mają 8 i 4 lata i piją nadal :)

Gość ramonna76487
czyli jak bede dawala krowie ale takie prosto od krowy to jest ok??? Czy mam dalej dawac mleko modyfikowane??? Albo moze poczekac jak bedzie wiekszy i zaczac moze tak od 6 miesiaca???

jak juz tak bardzo chcesz dawac to poczekaj do tego 6 miesiaca chociaz przeciez 3 tyg. to takie malenstwo chcesz ryzykowac zdrowiem dziecka?

Ja córci zmieniłam modyfikowane na krowie jakoś przed roczkiem. Teraz nie pije żadnego mleka. czasem tylko płatki z mlekiem. Je duzo mlecznych przetworów. Synek pije nutramigen i nie mam zamiaru mu go zmieniac jak narazie. Zreszta on wcale nie chce pić mleka i udaje mi sie podać butelke tylko nad ranem kiedy jest jeszcze rozespany. Nie podałąbym noworodkowi mleka krowiego. 3 miesieczniakowi tez nie. Wiem ze dawniej rtakie sie podawało bo ja sama na takim sie wychowalam, ale to bylo inaczej. qwtedy krów nie karmilo sie pasza tylko trawa, nie bylo tyle alergii wsród ludzi...

a jeszcze dopisze ze jesli chcesz podawac krowie mleko to powinnas znalesc kogos kto ma krowe- nie dawac uht czy innych swinstw bez zadnych wartosci. mleko musisz zagotowac i rozcienczyc z wodą bo samo byłoby za tluste dla maluszka. z takim mlekiem to tyle babraniny ze naprawde lepiej dawac krowie. musisz pamietac zeby bylo dobrze przechowywane i nie dluzej niz 48 godz w lodówce. Nie powinno sie go powtórnie zagotowac tylko podgrzac...

Gość moim skromnym zdaniem PPP
Poczekaj jeszcze dobrych 6 miesięcy. 3 tygodniowy dzidziuś to stanowczo za mały na takie mleko

i jesli decydujeszna podawanie takiego mleka powinnas zasiegnac porady pediatry jakie witaminy i zelazo podawac dziecku bo mleka modyfikowane sa wzbogacone w rózne substancje a mleko krowie tego nie ma wiec bedziesz musialą uzupełniac.

Gość kasienkaP
Moja kuzynka tak właśnie robiła, od razu jak dostawała mleko to je zagotowywała i trzymała w lodówce, przeważnie 24 godziny bo u niej córy piły dużo mleka, każda po 3-4 butelki (200ml)

Gość gosianica
dokladnie jak chcesz podawac krowie to jeszcze poczekaj a narazie niech je modyfikowane przynajmniej nic mu nie bedzie brakowac