Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska 1991

jak nie ciaza to co?

Polecane posty

Gość kaska 1991

witam kiedys juz pisalam a mianowicie moj problem polega na tym ze ostatni okres mialam pod koniec kwietnia 22 a mamy juz sierpien i w dalszym ciagu nie mam.Bylam u lekarza prepisal mi lteie dostna i nic pozniej lek ktory jak sie okazalo jest juz niedostepny w aptekach wiec nowu zaczelam brac ta sama luteine i nic.Postanowilam udac sie na wlasna reke prywatnie do lekarza na usg i wsystko jest wporzadku stwierdzil ze mam za malo jakiegos hormonu w poblizu prawego jajnika przepisal mi tabletki anty zeby to sie unormowAlo jestem w polowie a nawet za braniem pierwsego listka i nic a powiedzial ze gdybym miala plamienia to eby nie przerywac ale nic zadnego plamienia nie mam nawet bruch mnie nie boli a wedlug mnie chyba troche powinie od czas do czasu.Ostatnio zle sie czuje jest mi delikatnie niedobrze tak od jakiegos tygodnia moze poltora naszczescie nie wymiotuje jestem osoba palaca i nawet mam niechec do papierosow owszem apale sobie ale jest to sporadycznie i czasami nawet bym powiedziala ze na sile czy ktoras was miala lub ma podobnie i czy mozliwe ze lekarz wczesniej nie widial ciazy a teaz moglo dojsc do zaplodnienia z mezem nie stosujemy zadnych zabezpieczen poza tymi tabletkami co lekarz przepisal na unormowanie sie okresu.Z gory dzieki za odpowiedzi.

Gość mimi4444
zrob sobie test ciązowy -to bedziesz wiedziec wszystko

Gość Mela 101
Cześć! Brałam kiedyś tabletki anty i często występująpo nich mdłości, jeżeli je bierzesz to raczej nie możesz zajść w ciążę, jak przestaniesz je brać to będzie spora szansa na dziecko bo po tabletkach pierwsze 2 miesiące są bardzo płodne. A co myślisz o mojej historii? ..Staramy się z mężem o dziecko i kochaliśmy się w dni płodne, po kilku dniach po stosunku zaczęłam czuć różne objawy takie jak: bolesność sutków, bolesność brzucha, częste wizyty w toalecie, mdłości, słabo mi jest, senność, nie mam siły, żyły mam widoczne na całym ciele, zmienił mi się apetyt, mam powiększoną pochwę, większą ochotę na seks, jestem wyciszona nie mam ochoty na rozrywkowe życie, zawsze mam regularne cykle co 30 lub 31 dni, w tym cyklu 25 dnia cyklu dostałam krwawienie, które trwało ok 1,5 dnia, było słabsze, a w czasie oczekiwanej miesiączki żadnego krwawienia nie było, zrobiłam test 31 dnia cyklu i wyszło że nie jestem w ciąży, czy jest szansa że jestem? może było za mało hcg w moczu dlatego wynik był błędny? mam taką nadzieję...następny test mam zamiar zrobić za kilka dni.proszę o odpowiedz

Gość kaska1991
mela 101 bardzo chcecie tego dziecka mi wydaje sie ze podswiadomosc ci daje takie znaki chcesz bardzo dzidziusia i twoj mozg tak przekazuje te wiadomosci do reszty organimu kiedys jak lezalam w szpotalu podtrzymanie ciazy 6miesiac lezala ze mna kobieta ktora bardzo chciala miec dziecko wmawiala sobie to do tego stopnia ze testy zaczely wychodzic pozytywnie wsystkie objawy miala atrzymanie miesiaczki mdlosci zgaga itd ale usg i badanie krwi potwierdzily diagnoze lekarzy ciaza urojona.Moja rada nie mysl o tym a wtedy zostaniesz mama szybciej niz myslisz ale mam nadzieje ze tym razem sie uda tez bym chciala miec drugie dziecko z mezem i myslalam ze sie udalo ostatni okres 22kwietnia spoznial sie miesiac co nigdy ,mi sie nie zdarzalo a tu jednak nie male roczarowanie i naraie to raczej nie mam co myslec o dziecku.Po porodzie bralam tabletki anty tylko inne i nic mi po nich nie bylo nic nie odczowalam ale odstawilam po roku

Gość kaska1991
mimi4444 no wlasnie nie wiem slyszalam ze jak sie bieze tabletki anty to prawdopodobienstwo blednego wyniku testu ciaowego jest nacznie wieksze i czestrze niz normalnie

"no wlasnie nie wiem slyszalam ze jak sie bieze tabletki anty to prawdopodobienstwo blednego wyniku testu ciaowego jest nacznie wieksze i czestrze niz normalnie" a nie slyszalas że jak się bierze tabletki anty to prawdopodobieństwo ciąży jest znacznie mniejsze niz normalnie?.... zrób sobie test z krwi i bedziesz miec pewnosc.

Gość ktuss
mam 18lat... kocham sie z moim chlopakiem od ponad roku i nie zawsze sie zabezpieczamy...mialam okres ponad tydzien temu a od kilku dni leci mi bialy troche wodnisty sluz i zawsze rano po oddaniu moczu jest go najwiecej mam powiekszone piersi i duzy twardy brzuch i czuje sie jakbym miala jakas pilke mala w srodku...nie mam zadnych boli tylko wiecej jem i czesciej chce mi sie siku...miesiaczkuje 7lat i tak chyba jeszcze nie mialam...boje sie troche...nie wiem co o tym myslec...jeszcze nie robilam testu...pomozcie mi prosze jakas sensowna rado czy cos bo zwariuje...

sensowna rada? cierp ciało coś chciało, a na przyszłosć się zabezpieczajcie ZAWSZE. co Ci mamy poradzic??... zróbże ten test albo czekaj na okres.

Gość ktuss
wiem...ale jestesmy oboje zdrowi itp...tylko nie wiem co to znaczy...i czy mozna teraz po okresie robic test...

Gość ktussa
poza tym jestem na gumki uczulona...dlatego ich czesto nie uzywamy...

a zrób sobie jak Cie to ma uspokoic. chociaz jesli po 'podejrzanym" seksie mialas juz okres to nei wiem po co Ci test.

są gumki dla osób uczulonych na lateks. a jak nie, to inne metody zapobiegania ciązy. kwestia chęci.

Gość ktussa
ale my robimy to kilka razy w tyg nawet podczas mojej miesiaczki...to moze byc prawdopodobienstwo ze nawet jak dostalam okres to jestem w ciazy...?

marne szanse, ale kto wie. wiele zalezy od regularnosci Twoich cykli, od tego czy masz owulacje czy nie itd. poza tym robicie to czesto i za kazdym razem bez zabezpieczenia?? dziwne zachowanie w sytuacji gdy chce się uniknąć ciąży.... :D

Gość ktussa
no tak heh to prawda ale jak dla mnie moge byc w ciazy bo bardzo tego pragne i jestem pewna ze dalabym rade ale tu wchodzi kwestia z rodzicami itp...moj chlopak tez chce ale troche sie boi podobnie jak i ja...ale jak bym byla w ciazy bardzo bym sie cieszyla:) tylko pytam czy warto robic test czy to to czy jednak nie...nie wiem juz co o tym myslec dziennie tyle mam w glowie mysli i ten brzuch...co chwile chodze do ubikacji i on taki durzy jest i twardy i jak chodze to czuje jakby cos tam bylo...i rano jak wstaje to czasami mi sie kreci w glowie...i jakas jestem bardziej drazliwa i wszystko mnie wkurza:/

Gość ktussa
wiec co mam zrobic bo ja juz sama nie wiem ...

Gość kaska1991
i zrobilam test wyszedl pozytywnie i tera juz calkowicie nic nie wiem

Gość kaska1991
rozmawialam z moim lekarzem ginekologiem telefonicznie powiedzialam jak sie sprawy maja a on mi oznajmil e tabletki anty nie maja wplywu na wynik testu ciazowego wiec prawdopodobnie bede miala dzidziusia jutro sie wsystko wyjasni:)