Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 33 t.c. ...

Ile kosztuje poród w Niemczech?

Polecane posty

Gość 33 t.c. ...

W szpitalu albo prywatnej klinice... Czy ktoś wie? Ktoś się orientował? CHciałabym rodzić poza PL bo nie ma u nas możliwości znieczulenia, a nie chcę cierpieć. Bardzo proszę o info.

Gość 33 t.c. ...
Jestem ze Szczecinia. Niestety nigdzie, ani u nas w mieście, ani w okolicy nie ma możliwości znieczulania zewnątrzoponowego :( Nawet za opłatą, nawet po znajomości... Chora polityka szpitali, i brak anestezjologów.

Gość sinnng sinnng
a nie dzwoniłaś do szpitala w schwedt? może przejedz sie tam, na pewno wszystko Ci powiedzą. Jak bym miała rodzic (choc to jeszcze daleka perspektywa) wołabym wydac wiecej kasy i rodzic tam w lepszych wrunkach w przyjznej atmosferze niż tu się meczyc...

Gość 33 t.c. ...
Schwedt to jest jakaś opcja. Musiałabym zdobyć nr do kogoś z polskiego personelu, bo nie znam niemieckiego... Dżisyz... człowiek płaci podatki, składki do ZUS-u, a kiedy chce rodzić na miarę 21 w. w znieczuleniu, to nie ma takiej możliwości. Jaka Rosja....

w Schwedt mają stronę internetowa i o ile pamiętam była nawet po polsku poszukaj w pzeglądarce, kiedyś zakładałam taki temat kilka lat temu można było spokojnie tam jechać i rodzić za darmo, teraz podobno robią problemy, a raczej polski nfz robi bo nie chce zwracać kasy no chyba, że ci odejdą wody, to muszą cię przyjąć za darmo, tak czytałam jakiś czas temu, chyba w Kurierze

niestety strona tylko po niemiecku ale widzę, że Polki do dzisiaj tam rodzą, bo w galerii noworodków są polskie imiona i nazwiska :D