Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kokakolina

Czy mozna zajsc w ciaże piątego dnia okresu po odklejeniu trzeciego plastra?

Polecane posty

Stosowalam plastry antykoncepcyjne. Trzeci plaster odkleiłam o dwa dni za wzcesnie. Postanowilam przerwac katowanie organizmu. Tym bardziej że nie czułam sie zbyt pewnie. Chociaz stosowałam je ponad rok.okres dostałam po 4 dniach od odklejenia plastra jak zwykle to bywało. W piątym dniu okresu wspolzyłam z chłopakiem. Do końca... Czy ten ostatni plaster nadal działał? Czy moge byc w ciazy? Okres trwał jakieś 6 dni - jak zwykle zreszta. Zaniepokoily mnie jednak plamienia po okresie. jest już dziesiąty dzien a ja nadal zauwarzam na wkladce wydziekinę koloru kawy z mlekiem. czy mozliwe ze to przez to że przerwalam stosowanie polastrów? Czy to może być jakis objaw ciązy? Kloje mnie podbrzusze - chyba jajniki? Troche pobolewa krzyz? A moze właśnie teraz mam okres plodny? Wydaje mi się że jest malo prawdopodobne zajscie w ciażę. Czy mogę się mylić...? Co o tym myslicie? Pomożcie.

matko boska. nie, plaster juz nie działał. ale czy jestes w ciąży - wątpię. cykl zabezpieczony plastrami był bezowulacyjny, a nie sądzę żebyś tak od razu dostała owulacji. jajniki ciągle jeszcze czekały na sygnał do "zaśnięcia" od plastrów z następnego opakowania. na przyszłosć - jesli odstawiasz antykoncepcję hormonalną to zastosuj jakąs inną. a plamienia możesz miec taks amo jak moglas je miec rozpoczynając stosowanie plastrów. organizm musi się odzwyczaic od antykoncepcji i sam jeszcze nie wie jak zareagowac.

Gość gratuluje bo bardzo
możliwe że trafiłaś własnie w owulacje... Krwawienie z odstawienia to nie okres - więc macica się nie złuszcza, choć nie jest dobrze przygotowana do ciąży. Zabezpieczonym się jest podczas przerwy tylko w przypadku gdy przyklei się kolejny plaster, bo bez przyklejenia owulacja może być juz w 8 dniu od odklejenia.... Z tego co napisałaś to Twój stosunek był 9 dni od odklejenia, na dodatek odkleiłaś wcześniej niż powinnaś... Ryzyko na ciąże jest spore....

dzieki frufru. wiesz jak to bywa... polak madry po szkodzie. zdarzylo mi sie zapomniec. czasu nie odwróce. mam nadzieje że to nie jest ciąza. myslicie ze po odstawieniu tego typu antykoncepcji pierwsze cykle zawsze są bezowulacyjne? strasznie się boję... to jeszcze nie mój czas...

a! faktycznie, źle przeczytałam, zrozumiałam ze czwartego dnia przyszedł okres a piątego sie kochaliscie. Twoje szanse rosną :D

Gość gratuluje bo bardzo
Moja droga po antykoncepcji hormonalnej zwykle płodność rośnie - w pierwszym cyklu po odstawieniu rosną nawet szanse na ciążę mnogą...

chyba za wczesnie mi podziękowałaś. wręcz przeciwnie, po odstawieniu antykoncepcji cykle sa owulacyjne jak cholera. ja napisałam że bezowulacyjne sa cykle podczas stosowania antykoncepcji. jak juz wiele razy pisałam - po dostaweniu hormonów jajniki często szaleją i w pierwszych cyklach moze pójsc kilka jajeczek. sorry, wygląda to trochę gorzej niz pomyslałam za pierwszym razem :)

nic. co mozesz robic? teraz juz na wszystko za późno. zacznij myslec co zrobic jak sie okaze ze jestes w ciązy, przygotuj jakis plan, w odpowiednim czasie zrob test. to wszystko.

Gość gratuluje bo bardzo
Teraz to czekać i zrobic test ciążowy po około dwóch tygodniach od stosunku, no i kochać się na przyszłość z gumką... W ogóle to się Tobie dziwie, każdy kto stosuje antykoncepcje hormonalną, ma w każdej ulotce napisane, że nieprzyklejenie plastra/nie wzięcie tabletki po przerwie w określonym terminie może skończyć się ciąża i należy się zabepieczac

Gość gratuluje bo bardzo
Pierwsze cykle nie są bezowulacyjne! Wprost przeciwnie! Może się nawet zdarzyć że pójda dwie komórki jajowe na raz z obu jajników. Płodnośc po odstawieniu wzrasta, nie maleje

Jakei pierwsze cykle bezowulacyjne? Po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej moze Ci sie zdazyc podwójna owulacja (dwa jajeczka i wtedy ciąza blizniacza) ! Jesli przez dlugi czas owulacja byla wstrzymywana to po odstawieniu hormonow nagle jajeczko moze "wybuchnąc ze zdwojoną siłą"...

Jakoś nie mogę w to uwierzyć... To nie jest tak że organizm jest tak nafaszerowany tymi hormonami że to dziala troszke dlużej?to był jeszcze okres kiedy się kochaliśmy...

hormony to hormony. czemu jak bierzesz tabletki anty i zapomnisz o jednej wziasc to jest wieksza szansa ze w ciazy bedziesz? bo twoj organizm mysli ze juz skonczylas brac i cie nie zabezpiecza.

a co z tym badaniem poziomu hormonu hcg? czy byłby w stanie wykryć dzidzię po tak krotkim czasie?

nie mówiąc już o tym że nie ma czegos takiego jak nafaszerowanie hormonami. porównaj sobie ile hormonów jest w tabletce a ile wydziela Twój organizm naturalnie podczas cyklu. zdziwisz się bardzo.

wiesz moja droga frufru? nie oczekuję tego że ktokolwiek będzie mi slodzil i całą sytuacje przedstawiał w rożowych barwach... ale troche zrozumienia dla osób ktore widocznie nie sa tak rozsadne jak wy... można przekazywac to co się wie w zupełnie inny, milszy sposób a nie w taki...

po pierwsze - jestem w odniesieniu do Ciebie bardzo miła, uwierz mi :) po drugie - gdzie tu ogólnie "niemiłość"? przekazujemy Ci normalne fakty na temat tego jak wygląda sprawa w sytuacji opisywanej przez Ciebie. nic wiecej. nie padlo ani jedno stwierdzenie niemile, ani jeden epitet, ani jedno nawet oskarzenie o brak myslenia :) wiec nie wiem na co narzekasz. po trzecie - przykro nam (mi?) że przekazujemy Ci wiedze nie do konca zgodną z tym co chciałabys usłyszec. po czwarte - zrozumienia nie oczekuj. sorry, ale popelniasz szkolne błędy, których osoba zabierająca się do seksu nie powinna popełniac. przepraszam, ale taka prawda.