Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weselnica

Ile trzeba mieć pieniędzy na ślub

Polecane posty

Gość weselnica

Za 3 lata zamierzamy z moim tż wziąsć ślub. Ja mam 20 lat a on 24. Chcemy sami sobie wyszykować i opłacic wesele ale nie wiemy ile pieniędzy takie wesele może kosztować. Myślimy juz o tym teraz ponieważ nie zarabiamy zbyt dużo a przez ten czas może odlożymy potrzebna sume. Nie chcemu brac kasy od rodziców bo narazie i tak mieszkamy u nich w domu. Pomożcie?? ile co kosztuje?? chodzi nam o takie wesele ok 200osób.

Gość no watpie
200 osob ,policz 200zl za osobe. do tego ciasta,alkohol, orkeistra, duperele typu kwaity,suknia i dodatki ....na dzien dziisjeszy to powiedzialabym ze trzeba 60 000 zl.

o kurde! na 200??!! moj brat robilw zeszlym roku na jeden dzien na 55osob i wyszlo mu wszystko razem 23 tys.zl...to na dwiescie musisz doliczyc jeszcze jakies 17 tysiakow do tego,wiec 40 tys.zl....dla mnie wesele na 200 osob to przesada....kogo wy zapraszcie?ja z rodziny mam 17 osob i tyle,plus przyjaciol to sie w 30 zamykam

eeee..na osobe 120zl wystarczy...ale moze za 3 lata to juz rzeczywiscie bedzie 200...mi by bylo szkoda 60tys wydac na slub,za to mozna miec fajne auto

no to na dzien dzisiejszy wesele na 200 osób to koszt ok 25 000 - 50 000 wszystko zalezy czy robisz w restauracji od osoby, czy masz swoją kucharke i osobno za sale czy rezerwujesz noclegi czy robisz jakies atrakcje czy wodke lepszą czy jakos tanszą (nikomu nei znaną:O) czy kiecka za 5tys czy za 1 tys wiesz jest duzo rzeczy ktore wplywają na cenę nikt ci tutaj nie powie dokladnie ile cie to wyniesie bo wszystko zalezy od cen w 2012r (a ze względu na mistrzostwa bedą pewnie o wiele wyzsze), a takze od twojego widzimisie

Gość wirginiaczka
ja biore slub za rok, ceny mnie wiecej takie: za sale place 120 zl od osoby x 180 = 21600 kamerzysta 1000 zl fotograf 1000 zl samochod 700 zl alkohol 5200 zl sprawy koscielne ok 500 zl nasze ubrania i dodatki ok 2800 zl bukiet 100 zl obraczki 1300 zl dojazd dla gosci ok 600 zl zaproszenia ok 100 zl razem: ponad 32000 nie wiem o czym jeszcze zapomnialam :) ale na pewno jest tego sporo, czesc rzeczy juz mamy wiec ceny podalam, reszta to tak na oko mniej wiecej tyle :)

Gość około połowę
tego co na rozwód

Gość wirginiaczka
nooo i nie zapomniaj, ze jesli slub bierzesz za 3 lata, to ceny na pewno pojda w gore za niektore rzeczy typu restauracja, kamerzysta, fotograf i alkohol

Gość wirginiaczka
my nie robimy super hiper bez cyrkow a wychodzi tyle

weźcie jeszcze pod uwagę, że nie dość, że za 3 lata ceny będą inne, to jeszcze ceny zależą od wielkości miasta, w którym robi się wesele.

Gość weselnica
o kurcze to chyba bedziemy musieli zmniejszyć liczbe gosci. Tylko że ja mam bardzo dużą rodzine:/ Myślałam ze troszke mniej to wyjdzie. Co prawda kamerzyste i fotografa bedziemy miec za darmo ( brat mojego tż ma taka firme) no i sukienka odpadnie bo mi koleżanka uszyje, ale i tak to za dużo. Mialam nadzieje za tak w 25tys to sie zmiescimy:(

Gość 120 zlo to
wg mnie batrdzo malo,ja mieszkam w malej miescjowosci i w okolicy (60km od wroclawia) ceny sa od 160zl ..... bez ciasta i alkohlu, przewaznie tez i bez napojow....

Gość wirginiaczka
ja suknie szyje za 1000 zl ale licze plus dodatki i ubranie mlodego :)

Gość weselnica
no to mnie troche pociesz... ja nie mieszkam w mieście tylko w takiej miejscowości obok ostrowca i wesele planujemy zwobic w sali weselnej a nie w restauracji. Myśle że bedzie taniej

Gość wirginiaczka
zalezy jak komu sie trafi. My wybralismy restauracje za 120 zl od osoby w tym jest wszustko procz ciast dla gosci na wynos i alkoholu, sala jest krolewska i nowa :) z tym, ze w pazdzierniku jak zaklepywalismy termin na 2010 to juz nie mieli wonych terminow na obie sale ( wlasciciele maja 2 restauracje) ale zaklepalismy sobie sale ktora byla w budowie dopiero ( tych samych wlascicieli ) i tez wiekszosc terminow byla zajeta - nam sie udalo

Gość no taniej to wlasnie
jest zrobic 'samemu;- wynajac sale,znalezc kucharki,przywiezc im produkty do gotowania , i zakpupic reszte potrzebnych rzeczy-alkohol,dekoracje..... ale za 25 tys.to mytsle,ze max ,ale to juz taki naparwde max .100 osob.

Gość do wirginiazczki
no wlansie mozliwe ze taKA cena nisko ,wlasnie ze wzgledu na to ze nowa sala, nwet jeszcze niedkonczona.... wiec mieliscie jakby szczescie.

Gość wirginiaczka
hahaha ale nasza sala wtedy nie byla wykonczona jak zamawialismy :P ruszyla na wielkanoc tego roku juz calkowicie wykonczona. Tylko zamawiajac ja jeszcze nie widzielismy jak wyglada

Gość fgvfgdfgfdg
ja półtorej roku temu w małym mieście w restauracji płaciłam 160zł za osobę bez alkoholu, tortu i ciasta 200zł trzeba niestety liczyc na osobę

Gość narzeczona 82
wirginiaczka wesele na tyle osob i zaproszenia wynosza cie tylko 100zl?Jesli mozna spytac gdzie takie dostalas?Ja jestem w trakcie szukania:)

Gość narzeczona 82
no tak ja 150km od Wroclawia i za osobe w nast roku 160zl bez ciast,alkoholu itd,

my mamy sale weselną gdzie placimy 90zł/os w tym mamy napoje, ciasta, owoce, 6 dan cieplych i dosc duzo przystawek a sala sliczna mieszkam w malym miasteczku u nas ceny od 80zł/os - 120zł/os