Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonimowa23

Slub cywilny w sekrecie...

Polecane posty

Gość Anonimowa23

Witam wszystkich forumowiczów, pisze do was bo chcialabym sie poradzic. Z góry mówie abyscie probowali byc wyrozumiali.. Jestem z swoim chlopakiem juz pelny rok, tyle z tego ze nikt z mojej rodziny go nie akceptuje. Ale ja i moi wszyscy znajomi znaja go i jego znajomi wrecz go uwielbiaja, jest bardzo dobrym i kochanym czlowiekiem. Zrozumcie mnie czy nie ale chcielibysmhy sie w przyszlosci pobrac, wziac slub cywilny. Na prawde tacy mezczyzni jak on zdarzaja sie raz na sto lat. Nigdy nie mialam takiego uczucia ze nigdy go nie strace, a teraz mam to uczucie on mi je daje. Kochamy sie i wiemy i wszyscy w ogolo wiedza ze jestesmy dla siebie stworzeni. Co do tego slubu.. chcielibysmy go wziac ale w sekrecie, zeby moja rodzina nie dowiedziala sie o tym przez najblizsze pare lat. I oto moje pytanie czy da sie tak zrobic aby nikt o tym nie wiedzial? Chodzi mi o formalne sprawy czy kiedys by to jakos nie wyszlo ze jestesmy malzenstwem w jakichs papierach czy gdzies? Pozdrawiam serdecznie i blagam zebyscie byli wyrozumiali.

Gość Anonimowa23
halo prosze pomozcie...

Gość szszzzzzzzzzzzzzzzzzz
no raczej jest to mozliwe, ale ciezko bedzie :P

Gość Anonimowa23
Wiec myslisz ze to mozliwe.. a co masz na mysli ze bedzie ciezko? tzn pod jakim wzgledem?

Gość Anonimowa23
Chyba jednak zrezygnuje z tego slubu, bo jak mnie przylapie na obciaganiu sasiadowi to bedzie chcial rozwodu.

Gość ale to przepraszam
co , mieszkac po tym ślubie macie zamiar osobno ? :OBo nie rozumiem , i czemu skoro taki wspaniały rodzina go nie akceptuje ?

Gość Anonimowa23
Bo wiedza, ze obciagalam jego tacie.

Gość Anonimowa23
Prosze was nie zadawajcie takich pytan bo nigdy nie zrozumiecie, moja rodzina juz taka jest ;-( w przyszlym roku wyprowadzam sie i na pewno z nim zamieszkam, ale o slubie moge pomarzyc jezeli powiedzialabym komus ze chce tego z nim. Taka juz mam rodzine.. Pomózcie mi.. czy to co napisalam z slubem by sie udalo...?

aj ja tam nie wierze ze taaaaaaaaki wspanialy, ach, och a rodzina go nie akceptuje. Cos musi byc na rzeczy ale nie wnikam skoro nie chcesz powiedziec-czyli cos na rzeczy jednak jest. Poza tym nie wiem jak wyobrazasz sobie ukrywanie malzenstwa prezed najblizszymi

Gość mmmnnnnnmmmmm
o matko bosko! ja mam ten sam problem co Ty.takie już mamy widocznie "wyrozumiałe"rodzinki :/

Dokładnie Madame jesli by był taki oh i ah t by rodzina była w niebo wzięta;] może ty nie dostrzegasz tego,co widzą twoi krewni.

po 1: tez nie wierze ze taki wspanialy a rodzina go nie cierpi po2: jesli masz 23 lata to chyba amsz swoj rozum? po3: najwidoczniej dziecko jeszcze z ciebie skoro boisz sie konsekwencji slubu :o no chyab ze jestes na utrzymaniu rodzicow? w takim razie to hipokryzja

Gość Anonimowa23
Widz ze nikt nie moze mi udzielic zadnych infromacji.. tylko zadajecie jakies pytania które nie sa zwiazane z tym o co was prosze.. dziekuje bardzo ehh...

Gość Anonimowa23
Jest czarny...:(

Gość mmmnnnnnmmmmm
jeżeli miałabym coś radzić,to cały sekret na pewno wyszedłby na jaw przy wielu okazjach(wiele dokumetów ma rubrykę "stan cywilny").a zostałabyś przy swoim nazwisku??

Gość Anonimowa23
mmmmmmm wlasnie chce zostac przy swoim nazwisku! a na jakich dokumentach mogloby pisac stan cywilny?

co ztego ze dokumenty maja rybryke stan cywilny? chyba nie chodzi wszedzie z mamusia i tatusiem?

Gość Anonimowa23
ok dajcie spokoj, dzieki.

Gość mmmnnnnnmmmmm
a Ty Ellinka próbowałaś się kiedyś postawić w czyjejś sytuacji?? bo nie wydaje mi się

Gość 1234567....
czytam i czytam i staram się zrozumieć ...zadajesz takie pytanie nic nie tłumacząc więc nie dziw się że ludzie są ciekawi dlaczego tak chcesz postąpić ? piszesz że chcecie zamieszkać razem no ok ale co sie stanie jak np znienacka Twoi rodzice Cię odwiedzą skoro nie akceptują Twojego chłopaka to na pewno nie będą akceptowali tego że mieszkacie razem ....jesteś dorosła i nie rozumiem dlaczego chcesz przez następne lata ukrywać sie przed najbliższymi no ale jak nie wiadomo o co chodzi to zazwyczaj chodzi o kasę ja uważam że jak jesteś na tyle dorosła że chcesz związać się z tym facetem ślubem to powinnaś ponosić w pełni konsekwencję swoich czynów a nie ukrywać się jakbyś popełniła jakąś zbrodnię moja mam też nie akceptowała mojego męża w zasadzie do dnia ślubu a teraz jest jej ukochanym zięciem i synusiem :)

Gość mmmnnnnnmmmmm
to może ogadajmy o powodach z powodu których nasi rodzice nie akceptują naszych partnerów

Gość 1234567....
powodów może być tysiące :) u mnie powstał problem w momencie jak zerwałam z moim byłym chłopakiem a byłam z nim 3,5 roku moja mama była zapatrzona w niego jak w obrazek i nawet nie starała się mnie zrozumieć że ja doszłam do wniosku że z tym facetem nie chcę spędzić resztę życia nie będę wchodziła w szczegóły bo nie w tym rzecz .....moja mama ciągle powtarzała zostaniesz starą panną lepszego nie znajdziesz takie tam ble ble ble .....po czasie jak poznałam męża nie mogła się przełamać ciągle były porównania a tamten to przystojniejszy a to a tamto ale ja postawiłam na swoim i jestem szczęśliwa :)

Gość Anonimowa23
mój facet jest poprostu obcokrajowcem, to wam powinno wystarczyc. Ale na pewno nie jest czarny jak juz tam sie ktos podemnie podszyl.

Gość powód jeden jest 11 lat stars
zy i dlateog nie akceptują go :P

i to ma byc powod?? Moj facet tez jest obcokrajowcem i jakos moja rodzina nie ma nic przeciwko niemu (za 3 tygodnie bierzemy slub).

Gość Anonimowa23
Nie, on jest starszy o równiutkie 10 lat odemnie...

oczywiscie, że się da, oczywiście jeśli nie masz w swoim urzedzie stanu cywilnego i w jego jakieś życzliwej pani:P

pewnie jest arabem i dlatego, ten sprzeciw. w Polce na ślubie cywilny musisz miec swiadka i to tyle z osob innych niż para młoda