Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

812

13 - 15 latki biorące się za seks to dla mnei patologia...

Polecane posty

takajedna19 - ja nie rozumiem jaki problem? Jeśli kogos kochasz i jestes z nim, to co za problem, że jesteś dziewicą i zostawiasz cnotę dla jedynego? Powinien to jedynie docenić.

Gość Nadulka
takajedna19,nie wiem czym Ty myslisz,pierwszy raz powinien byc piekny,przezyty z kims dla nas wyjatkowym,a nie z pierwszym lepszym.Wiele nastolatek uwaza cnote za obciach i chce jak najpredzej sie jej pozbyc.Dlaczego?!Przeciez to duma dla nas i dla kogos kochanego dla naszego serca,dla tego jedynego faceta.

xShex - może przestaniesz tak uważać jak np. będziesz miała własne dzieci. To, że wychowałaś się w takim a nie innym mieście to ok, ale co powiesz własnej córce kiedyś jak przyjdzie ci z brzuchem w wieku 14 lat, gdzie ledwo podstawówkę skończyła? Pochwalisz ją? Powiesz "pięknie córciu, cieszę się, że w wieku 30kilku lat zostanę babcią"

" ja np mieszkam w takim miescie gdzie wiekszosc 15,16 latek maja juz dzieci... i dla nikogo nie jest to dziwne a wrecz przeciwnie" nie żebym się czepiała ,ale to chyba niezbyt wielkie miasto skoro ty wiesz ze większośc tych dziewczyn ma dziecko. Nawet pokusiłabym sie o stwierdzenie ze to mała dziura , sporo oddalona od większego miasta gdzie panuje jakaś wyjatkowa rozwiązłośc widocznie podyktowana jakąś modą czy coś. A może to zwykła niewiedza , w każdym razie nikt mi nie wmówi ze 15 latka z dzieckiem dzisiaj to chleb powszedni ...

Gość takajedna19
taki problem ze nie mam kogos kogo kocham a taką osobe moge znalesc rownie dobrze w wieku 40stu lat przeciez tyle czekac nie bedę. I nie chce byc tylko "przeleciana". Taki własnie problem:(

hmm jestem z katowic wiec nie sadze zeby to byla mala wies

Gość Karinablaa
Śmiać mi się chce. Droga autorko zajmij się swoimi dziećmi, albo czyms normalnym , jeśli dzieci jeszcze nie masz. Kazdy ma wlasne zycie i jak chce to będzie się pieprzył mając 8 lat. Cieszymy się, że Ty jesteś ak inteligentna i zapoznana z życiem, że chcesz uświadomić "małolaty", ale może nie sposobem obrażania i nazywania tego "patologią"? A może masz jakiś problem ze sobą? hmm?

Gość takajedna19
Do Nadulka : nie uwazam ze cnota to obciach tylko zwyczajnie chciałabym sie już cieszyc seksem. Rowniez boje sie tego jak zareguje moj przyszly chlopak na to ze jestem dziewica boje sie ze to oznacza moze na pewno oznacza ze bede kiepska w łóżku...takie obawy moze głupie..W dodatku moje "zwiazki" zawsze konczyly sie szybko mam problemy ze znalezieniem osoby z ktorą stworze cos trwalego, wiadomo młoda jeszcze jestem ale np moje kolanki mają stałych chlopaków...

xShex - tak się składa, że mieszkałam w Katowicach, teraz mieszkam 50 km dalej i jakoś nie zauważyłam 15latek z brzuchem w mojej okolicy:O poza tym nie odpowiedziałaś na moje pytanie. Co odpowiesz dziecku? Takajedna19 - Jesteś młodziutka, na pewno znajdzie się ten jedyny:) Czego Ci życzę :)

Gość Nadulka
Co do wsi...ja jestem ze wsi,w zasadzie z obrzeza miasta.Tu wiekszoscc nastolatek zaczelo wspolzycie bardzo wczesnie,bo po ukonczeniu gimnazjum.Musze stwierdzic,ze one maja juz po 2 dzieci.I co im pozostalo z dziecinstwa,z wolnosci?Pieluchy.

littlesensitive- co do 61 letniej kobiety kochającej się z partnerem uważam za śmiesznie.Właśnie dzisiaj byłam na plaży z przyjaciółmi i kolega przy piwie oznajmił nam że najstarsza kobieta z którą się przespał była pod 50- siatką.A drugi się przyznał że dwa tygodnie po nim ją poprawiał to jest patologia .Wymieniać się kolega kobietą z którą się przespało z kolegą.

Gość KArinablaa
Dziękuje... i wiem co mówie. Mam 18 lat , straciłam dziewictwo w wieku 15 lat. Bardzo tego żałuję, ale to była moja decyzja i nie mogę obwiniać nikogo innego tylko siebie. Co do antykoncepcji. Babeczki nie martwcie się, taki "małolaty" są lepiej poinformowane niż wy. Teraz prowadzę normalny związek i nic mi nie jest. Nie wpieprzajcie się w życie innych, To oni będą za to płacić, a może okazać się, że nawet taka 15latka w ciąży , stanie się szczęśliwą kobietą, z wyroumiałym chłopakiem, mimo że bardzo szybko musiała dorosnąć.

Nie no jasne strasznie normalny , dla którego 8 letnie dzieci uprawiające seks to byłoby w porządku. To kiedy wg was najlepiej zaczać przed I Komunia , czy zaraz po niej ???

to widac nie wychodzilas z domu.. ja cale zycie mieszkam w katowicach , teraz ide dopiero do 3 klasy LO w ktorej mam 3 kolezanki co maja juz dzieci... i nie tylko one w tej szkole... nie mam jeszcze dzieci a jak juz by sie cos takiego zdarzylo no to trudno sie mowi stalo sie i tyle pomogla bym jej

Gość Nadulka
takajedna19 :) rozejrzyj sie a napewno znajdziesz kogos odpowiedniego dla siebie. :)

Macie po 18 lat i myślicie ze cos wiecie ...Ciekawe czy za kilka , kilkanaście lat też takie bedzie wasze zdanie .

Gość Karinablaa
To już jest sprawa rodziców żeby dzieci uświadamiać. I najlepiej zwalić winę na gazety itd prawda? Gówno prawda. Te wszystkie "numerki" waszych dzieci biorą się z tego, że nie dajecie im wystarczająco dużo czasu oraz tego, że traktujecie takie młode panienki jak dzieci i w taki też sposob udowadniają, że są dorosłe.

Karinablaa - Mam swoje zdanie i ty masz swoje. Dla mnie to jest patologia, dla ciebie nie, ok. Nie chcę nikogo uświadamiać bo wiem, że świata nie zmienię, ale swoje zdanie mam i prawo, aby go głosić też mam. A propos powiedz mi gdzie ja obraziłam jakąkolwiek młodą, współżyjącą osobę? Czekam:)

Gość wąska
KArinablaa ma rację nie wpiepszajcie się w czyjeś życie

to ze mamy po 18 lat to odrazu znaczy ze nie wiemy nic o zyciu? wy starsze i takie madre tak?! a ciekawe co wy takiego wiecie , wychowywalyscie sie bez rodzicow, w domu dziecka czy na ulicy? zebralyscie pieniadze zeby miec co zjesc? napewno zyjecie w ,,luksusach'' wiec gowno tak naprawde wiecie o zyciu

No widocznie się obracasz w towarzystwie gdzie same mamuśki młode. Ja się bawiłam i mam wielu znajomych w Katowicach po 20 kilka lat, ktorzy dopiero teraz myślą o dziecku.

chciała bym jeszcze dodać że córka nawet może okłamać rodziców że idzie do koleżanki na noc a tak naprawdę pójdzie i się prześpi z jakimś chłopcem..Rodzice szczerze nie mają na to wpływu .Bo może pościć im kłamstwo że idzie na wagary a się prześpi.Na młode nastolatki mają też wpływ jej rówieśniczki.Jedna i druga się pochwali że straciła dziewictwo to i trzeciej się zachce..

moze przejdz sie dokladniej po katowicach a zobaczysz co tak naprawde sie tam dzieje

Gość wąska
to chodzi o to że świerzb jest gorszy od bólu. jak zbyt wcześnie zacznie świerzbieć to zbyt wcześnie się rozpoczyna. a reszta zależy od danej osoby. sa różni ludzie . i co do tego nikt z nas nic nie zmieni

Gość Karinablaa
Chodziło mi o pewne zwroty ytakie jak to, że nie znają życia. Oceniacie tak młode osoby nie wiedząc nawet jak wyglądają, jakie są przez co przeszły. Taka 13latka mogła przejść wiele więcej niż wam się wydaje. Pragnę dodać, że moja mama wiedziała , kiedy to pierwszy raz miałam za sobą. Powiedziałam, że było fatalnie i żałuję, że nie wszyscy mają taką matke jak ja. Wspierała mnie, powiedziała oczywiście to swoje " a nie mówiłam" ale nie zrobiła mi awantury, a teraz możemy pogadać o tych rzeczach bez skrępowania. To jest potrzebne dziewczynom.. zrozumienie i szczerość.

xShex - a Ty? Żebrałaś? Nie masz rodziców? Przed chwilą mówiłaś, że załatwiłabyś sobie prywatne lekcje i masz tylu znajomych z zamożnych rodzin. Nie pieprz.

ja nie powiedzialam ze bym sobie zalatwila takie lekcje tylko ze jest taka mozliwosc i nie ze to sa moi znajomi tylko wiem o takich osobach i z jakich sa domow wiec czytaj uwazniej

Karinablaa -Zazdroszczę ci matki że mogłaś się jej zwierzyć.Ja takiej nie mam.Moja matka jest zbyt katolicka i twierdzi że z facetem cnotę stracić można po ślubie.