Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maaariii4

Antykoncepcja-efekty uboczne czy moje wymysły ?

Polecane posty

Witam. Od 2 tygodni biore tabletki Novynette. Wszystko ogólnie jest w jak najlepszym porzadku, bardzo dobrze się czuję, w ciążę nie zaszłam, nie mam nadmiernego apetytu i wzrosła ochota na sex. Aczkolwiek pojawił się problem innej masci (dosłownie). To jest pierwszy raz jak zaczełam brac tabletki a zaczełam jak zapewnie wszyscy z pierwszym dniem okresu. O ile się nie mylę, normalnie okres powinien sie skonczyc po okreslonym czasie (jak u mnie po 5 dniach) i powinno byc ok. No i teoretycznie skonczył się, ale po 2 dniach zaczęły się jakies dziwne wycieki jak przy koncówce okresu czyli takie ciemne i rzadkie aczkolwiek bez wkładek lub małego tampona raz dziennie sie nie obejdzie. Nie ukrywam ze jest to bardzo uciazliwe i zaczyna mnie juz irytowac gdyż trwa do tej pory ;/ nie wiem czy to tak musi być i czy to normalne, czy to dlatego ze to moj pierwszy raz i to minie z czasem czy to po prostu jakas dziwna reakcja mojego organizmu. Proszę o wasze zdanie na ten temat gdyz jestem jeszcze nowicjuszką. Moj lekarz kazał mi przyjsc na wizyte po wybraniu pierwszego opakowania ale to dopiero za ponad tydzien a te wycieki są uciazliwe wiec zastanawiam się czy nie wybrac się troche wczesniej, no ale najpierw chciała bym usłyszec to co wy macie do powiedzenia na ten temat, POMOCY!

Gość jojjjjjjjjjjjj
licz się z tym że cały miesiąc tak będzie - to normalka - może być nawet 3 miesiące ale to się zdarza rzadko - przeważnie 1 miesiąc i mija - pod koniec opakowania ci się może nasilić tak że jak zrobisz przerwe to odrazu będzie okres

Gość zlotowłossaaa
jak mówi poprzedniczka do trzeciego miesiaca tak moze byc:) jak ci sie nie unormuje po trzecim miesiacu to niech ci zmieni tabsy. Ale nic groznego sie nie dzieje

Gość katerinha
to normalne