Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki gostek z wawy

Czy są kobiety, które nie chcą mieć nigdy dzieci?

Polecane posty

Gość taki gostek z wawy

Pytam ponieważ sam nie chcę, a wszystkie dziewczyny, z którymi byłem dotychczas związany chciały. Szukam takiej jak ja, ale zastanawiam się czy to aby nie daremny trud. Więc są takie dziewczyny?

Gość JA NIE CHCĘ
mam 34 lata i nie myślę o dzieciach

Gość autorze masz dzieci
i nie chcesz więcej?

Gość do utora topicu to
Są NAPRAWDĘ takie. Ja z moim facetem zamiast dzieci mamy 1 psa,kota i wystarczy.Od początku wiedziałam że on nie chce i absolutnie nie przeszkadza mi to.pozdro

Gość do autora topicu to
Znam małżeństwa które nie mają dzieci nie dlatego są bezpłodni,ale poprostu nie chcą.

Gość zlotowłossaaa
ja nie chce...Broń boze

Tylko gdzie faceci, którzy takie kobiety chcą nie przelecieć, a mieć na codzień przy sobie?

Gość entka no widzisz
że w W wie :D koleś z topiku jest taki i nie tylko on , trzeba trafić na swojego i tyle

Hehe, czyli że do cierpliwych świat należy, może do emerytury swojego bezdzietnego znajdę tak? :P

Gość zlotowłossaaa
entka, mój maż taki a co? a gdzie faceci po porodzie pożądający tak samo żonę i nie łażący i szukający kochanek bo domu mają dość? zastanów się co piszesz ok?

Gość zlotowłossaaa
z Twojego postu wywnioskowałam że jak kobieta nie chce mieć dzieci to nadaje się tylko do "przelatywania" a nie jako partnerka na całe życie.

Gość uieeee
tak są :D dopóki nie ogarnie je instynkt macierzynski :P

To mnie źle zrozumiałaś. Nie chodziło mi o to, że do tego się nadaje, ale chyba tak jest postrzegana. A nie jako potencjalna partnerka na życie, no bo przecież kobieta to powinna dzieci rodzić i o męża dbać. Przynajmniej w ogólnospołecznym pojęciu. A jak już znajdzie się taka, to albo krzywo się na nią patrzy (niedawno to przerabiałam), albo chce się ją wyprostować. Gratuluję Ci takiego partnera i udanego związku. I zazdroszczę.

Gość autorze zostaw swoje
Namiary na siebie,bo na pewno są chętne.:P

Gość zlotowłossaaa
dziekuję:) moze rzeczywiscie zle zrozumiałam:) bo widzisz zacofanie i zezwierzęcenie do tego prowadzi:( smutne ale prawdziwe, nie mozna miec własnego zycia i własnej osobowasci tylko trzeba sie dostosowywac i byc trybem maszyny zwanej idealne społeczeństwo:(

Uwierz mi że wiem i boleśnie tego doświadczyłam, bo przeciez to było takie naturalne, że ja napewno zmienię zdanie!! Że przecież co ja wygaduję, eee tam, niepoważna jestem i już. Szkoda, że w naszym kraju jeszcze się nie akceptuje kobiet, które mają własny pomysł na życie i spełnienie się, niekoniecznie w rodzeniu potomstwa...

Gość zlotowłossaaa
ja ciagle tego doświadczam zwłaszcza ze mam męża-jego rodzina zrobiła mi piekło na ziemi bo pozwalam mu żyć jak on chce-bez dzieci. Powinnam zajsc z nim w ciąże urodzić z 5ro i udawać ze wszystko jest ok :( ja olewam ich i mam gdzieś-to moje życie i nie ma w nim miejsca na dzieci. Pozdrawiam i życzę odnalezienia drugiej połówki!! :D

Gość Construction site
Nie zwracajcie uwagi na opinie innych, żyjcie tak jak wam się podoba. Pozdrowienia dla wszystkich kobiet które nie chcą mieć dzieci.

Kiedy ma się zostać częścią jakiejś rodziny, która jednocześnie zaczyna cię traktować jak dziwadło i wmawiać, że chcesz się zmienić, robi się trudno. Zwłaszcza, kiedy twój partner zaczyna sie wahać, czego chce i kogo ma słuchać- siebie czy innych. I kiedy stereotypy społeczne i opinie innych burzą ci coś w życiu, trudno się nie przejąć. Ale po czasie, mówi się trudno i żyje dalej. Pocieszające jest, że nie jestem jedyna i że bywają mężczyźni, którzy niekoniecznie w stały związku czekają na kolejnego potomka.

Gość taka babka z poznania
Oczywiscie, ze sa, tylko jakims dziwnym trafem trafiaja zazwyczaj na fanow macierzynstwa, bo facetom wbija sie od malego do glowy, ze prawdziwy facet powinien splodzic syna, postawic dom i posadzic drzewo:O Ja nie chce miec dzieci, a kolejny facet po miesiacu powiedzial mi, ze marzy o tym, aby miec ze mna dziecko:O Czy wy faceci myslicie, ze takim tekstem zapunktujecie u kobiety?

Gość awdrsefsef
Ja nie chcę mieć dzieci, ale jestem jeszcze młoda, tak więc ludzie patrzą na to z przymrużeniem oka. Za parę lat pewnie się to zmieni. :o (Ich patrzenie na mnie, nie moja decyzja ;) )

Gość taka babka
awd, nie ludz sie, jak skonczysz 30stke, to ludzie zamiast "pewnie ci sie odmieni" beda gadac miedzy soba, ze bezplodna jestes, a tak naprawde marzysz po cichu o bobasku:D

Gość awdrsefsef
Taa, to jest najlepsze :D Ale wolę już, żeby myśleli, że jestem bezpłodna, niż żeby mi wmawiali, że jestem egoistką i MUSZĘ mieć dziecko :P

Gość mam 35 lat i nie chce
Zgłaszam się :) Z racji wieku już mi się raczej nie odmieni ;) Ale jestem już zajęta.

Egoizmem może nie do końca, ale komformizmem jest wmawianie sobie, że chce się tego, co każe społeczna norma. Jak słyszę o sobie że jestem egoistką czy wygodnicką, bo nie chcę dzieci, to chętnie postawiłabym osobę tak komentującą w mojej sytuacji. niestety, ale żeby mieć takie nastawienie w tym kraju trzeba być odważnym i pewnym swego, i wcale nie jest łatwo. Ale wolę to, niż w imię tego co powinna przeciętna kobieta, urodzić stworzenie którego nie obdarzę uczuciem lub którym nie będę potrafiła właściwie się zająć dlatego, że tak naprawdę go nie chciałam. Wolę być w ujęciu społeczeństwa nienormalna, niż dochować się dziecka, które kiedyś choćby w najmniejszym stopniu odczuje, że było niechciane.