Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawionaa25

bliźnięta..

Polecane posty

Gość zaciekawionaa25

hej kochane, czy to prawda, że jeśli w rodzinie są bliźniaki, to potem prawdopodobnie trzecie pokolenie także będzie miało bliźnięta? ja jestem teraz trzecim pokoleniem, mam 25 lat i niedługo mam zamiar z narzeczonym starać się o dziecko i ciekawa jestem czy to prawda o tych bliźniętach. kiedyś z ciekawości i głupoty poszłam z koleżanką do wróżki i także mi wywróżyła bliźniaki, jednak ja niezbyt wierzę w te całe wróżki itp. wiecie może jak jest z tym w rzeczywistości?

Gość nie słyszałam o czymś takim
no i dużo zależy od tego jakie były to bliźniaki. Bo jeśli bliźniaki są dwujajowe to zalezy to tylko i wyłacznie od kobiety - bo to ona wypuszcza dwa jajeczka. Bliznieta jednojajowe powstają w yniku podziału komórki na dwie części i ich oddaleniu od siebie - zale·ży to od faceta i od kobiety

Gość podobno tak jest że
bliźnięta w rodzinie zwiększają prawdopodobieństwo. Ale nie wiem czy to takie tylko gadanie, czy prawda.

Gość nie słyszałam o czymś takim
Wszystko jeszcze zależy od tego jaka to rodzina. Bo jeśli np kobieta ma brata i u niego urodziły się blizniaki dwujajowe to odpowiedzialna jest za to jego partnerka, a nie on, więc ta kobieta bliźniaków "obawiać się" nie musi. O tym że blixniaki w rodzinie to większe prawdpodobieństwo blixniaków to prawda, ale nie słyszałam nic o co trzecim pokoleniu