Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilenaaa

Opieka spoleczna

Polecane posty

Gość sssoooosss
Umiesz liczyc,licz na sibie i dopiuero pchaj sie w macierzysntwo keidy bedzie obraczka na palcu.To tez nie gwarantuje ,z enie zostanie sie samotna matka,ale jednak jest wieksza szansa,ze tak sie nie stanie.

Gość ale niedouczone a dają
..."Jak sie okazało zakładał gumka ale przed finiszem a w trakcie pieszczot i gry wstepnej o tym nie myslał..." tak jest, a ona biedna słuchała co on robi. Wiesz co, ta twoja koleżanka to też jakieś niedouczone, nie czuła, ze jej wkłada fajfusa bez gumki, niechby nie dawała jeżeli nie chciał gumki, do tego kobiety mają możliwość się zabezpieczania jeżeli nie chcą później być samotnymi matkami.

Gość zal mi tych nygusow
czy ty dobrze przeczytałas ona z tym facetem była 2 lata i mieli plany małżeńskie tak zrozumiałam te posty.,a wiec w takim zwiazku pojawienie sie dziecka powinno byc czyms naturalnym chodz moze nieco przedwczesnym. To nie tylko jej wina ale przede wszystkim samca Takich powinni poddac przymusowej wasektomii i nie istniałoby ryzyko ze jeszcze jakąś oszuka. Wiem jestem Feministką i moze moje poglady sie komus nie podobaja ,ale gdy jakis Facio tak sie zachowa, nie nawet wobec dziewczyny ale wobec własnego dziecka to nie zasługuje na to by w przyszłosci miec dzieci wtedy skurwi...ele nim wypra sie dzieciaka zaczną myslec a jesli nawet nie to nie ma ryzyka ze jeszcze jakas dziewczynę skrzywdza. Wiem Ze sa też baby SUKI które chca złapac kolesia na dzieciaka ale opisana tu historia na taka nie wyglada. Dziewczyny na samców trzeba uważać oni nie mysla głową tylko główką.

Gość przeczytałam cały topik
Wniosek jest taki że żeby dostać jakąkolwiek zapomogę z opieki to najlepiej położyć się w barłogu z flaszką taniego wina i czekać na wizytę pani z opieki:p I co to za argument, że lepiej pijakom dać z opieki bo inaczej nie przeszlibyśmy bezpiecznie ulicą??? Równie dobrze państwo powinno co jakiś czas zboczeńcom fundować prostytutkę, żeby nie napadali i nie gwałcili kobiet na ulicy i wypłacać pieniądze kieszonkowcom żeby nie okradali w autobusach :D:D:D Łatwo jest myśleć stereotypowo o samotnych matkach, że puszczała się na prawo i lewo to ma za swoje, albo że rodzi kolejne dzieci żeby opieka dalej na nie łożyła. Oczywiście znam takie przypadki, ale pewnych rzeczy nie da się nigdy do końca wyeliminować, bo szumowiny będą zawsze w społeczeństwie. Znam też przypadki samotnych matek których mąż zginął w wypadku komunikacyjny kiedy mieli już jedno dziecko i kolejne w drodze. Ktoś by powiedział że ma rentę na dzieci tylko tak się składa że chłopak był jeszcze bardzo młody, a niestety w naszym państwie żeby zarobić trochę llepiej to trzeba pracować na czarno. No więc kiedy zginął nie miał jeszcze przepracowanych 3lat i niestety dzieci renty nie dostały. Jedyne co im się należało to po 170zł na każde z racji wychowywania się w niepełnej rodzinie + zasiłek rodzinny. Są też takie, które wychowały się w domu dziecka i nie miał ich kto nauczyć życia w rodzinie. Kiedy poznały chłopaka, wierzyły że złapały pana boga za nogi, tylko że życie weryfikuje wszystko i ten bóg okazał się diabłem wcielonym który pił i bił. Najgorsze jest to że nie mają nawet dokąd uciec bo rodziny brak Przykłady mogłabym mnożyć, ale po co skoro zawsze znajdzie się ktoś kto i tak zmiesza je z błotem:(

Gość holokolko
zal mi tych nygusow--"Dziewczyny na samców trzeba uważać oni nie mysla głową tylko główką." No to jak oni tka mysla,to dziewczny talkze niech zaczna głowy uzywac,bo jak na razie to wiekszosc tylko cipy uzywa i to bez zabezpieczenia.Jak nie chcesz mie ckłopotow,to sie zabezpiecz na wszelkie sposoby,ufaj sobie a nie samcom.

Gość każdy jest kowalem życia
dwa lata znajomości, co to jest. Ja jestem z facetem 20 lat i do końca mu nie wierzę. Ogólnie jestem niedowiarkiem i dobrze mi z tym. Mam dzieci tyle ile ja chciałam tj. jedno. Nikt mnie w nic nie wrabiał i nie rozumiem takich kobiet co zwalają winę na faceta.

Gość to taka moja uwaga
Powinni jeszcze przywrócić karę śmierci, a wykonywać ją mają seryjni mordercy żeby móc zaspokoić swoje żądze:p Cały czas przepisy nie są doskonałe i pewnie nigdy nie będą, ale mimo to nie można wszystkich wrzucać do jednego wora i oceniać tak samo

Gość ja tez chce za darmo
przepisy winny pozwalać tylko na porządne wynagrodzenia, chcesz dzieci to pracuj i je utrzymuj, opieka powinna być tylko dla osób chorych, nie mogących pracować. A pozostali do pracy...... do pracy....... a jak nie to pod most.Dawanie tyłka nie zwalania nikogo z obowiązku pracy. Kto by nie chciał za darmo, leżeć w domu do południa, a nie pracować po 8-10 godzin za byle jakie ywnagrodzenie

Gość buuuuuuuuuuuuuuu
do ja tez chce za darmo Jak to nie wiesz kto zapewne jacys mądrzy ludzie bo TRZEBA MIECZ ROZUM A NIE BICEPSY!

Gość glupie babyyyy
trzeba mieć owszem rozum a nie dupę do dawania, wtedy nie będzie problemu

Gość do buuuu
do darmowej forsy wystarczy mieć zdrową dupę a nie rozum