Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona.865985254

bezpieczny seks proszę o szczere rady.

Polecane posty

Gość ona.865985254

witam. Jestem w dość niezręcznej sytuacji i za bardzo nie mam z kim porozmawiać , wiec może tutaj znajdzie się parę normalnych osób które udzieli mi rad ... Chodzi oczywiście o seks. Żebyście dobrze mnie zrozumieli to muszę opowiedzieć całą historię od początku. W lipcu 2008r ostatni raz uprawiałam seks z poprzednim partnerem. Jednak strasznie dużo stresu się przez to najadłam bo okres spóźniał mi się 8 dni i w ogóle to już myślałam, że wpadliśmy. Robiłam testy (pierwsze w moim życiu i może to tak podziałało na moją psychikę, w końcu kobiety są bardzo wrażliwe w szczególności gdy jeszcze nie jestem gotowa na dziecko.) pierwszy wyszedł pozytywny ( to był szok) drugi wyszedł negatywny i trzeci (robiłam dla pewności) znowu wyszedł pozytywny. Myślałam, że zwarjuję !Poszłam do lekarza, tym też swoją drogą bardzo się denerwowałam. No ale wyszło w końcu, że nie jestem w ciąży. Od tamtej pory nie uprawiałam seksu, a to już ponad rok. Mam nowego partnera i już chciałabym z nim współżyć. Jednak boję się, że powtórzy cię sytuacja. Kończąc już sprecyzuje dokładnie o co mi chodzi. Jak dokładnie obliczyć dni płodne i nie płodne? I czy prezerwatywa wystarczy?( nie biorę tabletek i nie będę brać ponieważ gdy miałam 17 lat zdecydowałam się na 'pierwszy raz' i wtedy je zaczęłam brać, lekarz niby był sprawdzony ale... roztyłam się strasznie i bardzo ciężko było mi wrócić do normalnej wagi. Proszę o normalne rady, rozmowę a nie jakieś beznadziejne wypowiedzi.

Gość Alicja_000
Moim zdaniem to .. jeżeli obliczysz prawidłowo dni płodne i nie płodne i zabezpieczycie się prezerwatywą to spokonjnie. Nie tak łatwo zajśc w ciąze a pleminiki to nie cyborgi które przedostaną się przez wszystko. Odstresuj się dziewczyno i czerp z tego przyjemność. pozdrawiam.

Gość może miałaś źle dobrane tablet
ki, dlatego przytylas, jeśli to było kilka lat temu to wiedz ze teraz postęp idzie bardzo szybko, antykoncepcja hormonalna zawiera minimalną ilość hormonów i jest jak dotad jedyną skuteczną metodą zapobiegającą niechcianej ciaży, jesli naprwde sie boisz stosuj tabletki i prezerwatywy, jesli boisz sie tylko troche to same tabletki, obliczanie dni płodnych i prezerwatywa to ruletka, to dobre dla kobiet, dla których ciaża nie bedzie tragedią

Gość można coś tam sobie obliczac
ale nigdy nie będziesz mieć pewności czy twoje obliczenia sa wiarygodne i pewne, zawsze ryzykujesz, prezerwatywa jest jakimś rozwiązaniem ale też nie daje satysfakcjonujących gwarancji, przynajmniej mnie, swoją drogą musisz sie liczyć że nie ma 100% skutecznej metody antykoncepcji, to znaczy jest - sterylizacja- ale u nas w ciemnogrodzie niedostepna ;/

Gość ona.865985254
bałam się tego. Chyba skończy się znowu na tabletkach. dzięki za radę. ;)

Gość rexurenka
radziłabym ci wglębić się w NPR żeby poznać dokładniej swój organizm...ale najpierw trochę poczytaj o niej jest sporo publikacji w internecie, książek,fora ...jest to naturalna metoda więc wymaga samodyscypliny i unormowanego trybu życia,ale z czasem będziesz ją stosować rutynowo...ja ją głównie polecam do obserwacji swojego organizmu - będziesz wiedziała jaki masz fazy cyklu kiedy masz owulację. itd...są w internecie darmowe i odpłatne programy do wykresów, zawsze możesz je skonsultować z fachowcami tu masz coś do poczytania http://28dni.pl/

Gość rexurenka
tabletki mają swoje plusy i minusy i również nie dają 100% gwarancji bo są kobiety które zachodzą w ciąże podczas ich brania, są również kobiety któr póżniej mają problem z zajściem w ciąże...więc radziłabym może najpierw skontrolować hormony,bo jeżeli masz jakieś jakieś nieprawidłowości to przez tabletki możesz sobie całkowicie je rozregulować

"nie biorę tabletek i nie będę brać ponieważ gdy miałam 17 lat zdecydowałam się na 'pierwszy raz' i wtedy je zaczęłam brać, lekarz niby był sprawdzony ale... roztyłam się strasznie i bardzo ciężko było mi wrócić do normalnej wagi." a to lekarza wina że sie roztyłas?? było nie jesc tyle. wzmożony apetyt nalezy kontrolowac, a nie mu folgować i się tłumaczyć ze to "od tabletek".

Gość do frufru
ale ty głupoty wypisujesz!!!!!!!!

nie musisz liczyć dni płodnych prezerwatywa sama wystarczy ja tak od 4 lat ostatnio tylko tabletki biorę bo bez jest o wiele fajniej :)