Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laktacja

5 tygodniowy maluch odrzuca jedną pierś - pomocy!!!!!

Polecane posty

Gość Laktacja

Proszę poradźcie co robić? Od dwóch dni moja 5 tygodniowa córeczka odrzuca prawą pierś. Lewą ssie jak zawsze a jak ją dostawiam do prawej, dostaje niemalże histerii. Nie rozumiem o co chodzi, próby zmian pozycji karmienia nic nie dają. Jest jedna wielka szarpanina. A jak jej podaję lewą pierś, spokojnie ssie. Może któraś z was miała podobny kłopot?

Gość zwyczajnie zwyczajna
A jak jest z mleczkiem w tek piersi? Może za słabo leci mleczko z niej, może zanim przystawisz małą, spróbuj wycisnąc nieco mleczka z niej i zaaplikowac do buźki małej, może chwyci. A na leżąco próbowałas karmienia? NIe martw sie na zapas, zapytaj pediatry, ale z tego co wiem, jedna piers też jest w stanie wykarmić maluszka. To kwestia przestawienia organizmu i twojego pozytywnego myślenia - bo karmienie to w 90 % kwestia psychiki, może teraz mała czuje twoje podenerwowanie przed przystawieniem jej do tej piersi i od razu reaguje tak jak piszesz. Warto pogadac z pediatrą prowadzącym, albo zadzwoń gdzieś do poradni laktacyjnej, oni może coś doradzą. My tu możemy gdybać.

Gość Laktacja
Tak,próbowałam na leżąco ale nic z tego. Mleko leci także pokarmu mam sporo (ale nie tryska także tonie jest przepełnienie piersi). To moje drugie dziecko, przy pierwszym miałam w ogóle kłopoty z laktacją bo pokarmu prawie nie było i dziecko nie miało odruchu ssania. Ale udalo się zawalczyć o laktację i odruch ssania i karmiłam małą do 6 miesiąca życia. Potem już było mleko modyfikowane i niemowlęce posiłki. Ale z czymś takim jak odrzucenie jednej piersi, spotykam się po raz pierwszy :-( Wygląda na to, że znowu nas czeka poradnia laktacyjna :-(

Gość conny
skad ja to znam;-) u nas bylo tak samo, ale powiem ci ze po jakims czasie sie unormowalo i maly chetniej ssie ta piers ktora z poczatku odrzucal;-)