Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olijankaaa

Wczesne poronienie-mikroporonienie-jestem załamana

Polecane posty

Gość olijankaaa

witajcie.3 tyg temu zrobilam test i byly dwie kreski za jakies pare dni polecialam na bete która wynosila 25 nisko ale niby ciaza sprawdzialam za 2 dni i spadla do 8 ,polecialam do ginekologa który powiedzial ze nie widzi pęcherzyka ciążowego i ze to było mikroporonienie-na drugi dzien dostalam okres.Tak bardzo sie cieszylam ze w 2 cs sie udało a tu takei cos.Nie wiem co robic?chce sie starac jzu od tego miesiaca ale boję się ze mnie spotka to samo.Co mam zrobic?moze macie jakeis doswiadczenia z tym?Pozdrawiam

Gość nie robic testow tak szybko
co ma byc to bedzie, maly masz na to wplyw nastepnym razem odczekaj z tydzien po terminie miesiaczki

Gość olijankaaa
okres dostalam 6 dni spozniony a test robilam w dniu spodziewanej miesiączki

Gość nie ma potrzeby
robienia tak wczesnie testów bo to tylko niepotrzebny stres! ty wiesz ile jest poronień w peirwszych dniach ciaży? masa! I to jest zupełnie normalne. tylko wiekszość kobiet o tym na szczęscie nie wie.

Gość olijankaaa
to kiedy mam zrobic test?jak mi sie okres będzie 2 tyg spozniał?

Gość ciaza biochemiczna
Prawdopodobnie byla to ciaza biochemiczna która zdarza sie podobno az w 50% wszystkich ciaz. Czesto kobiety nawet o tym nie wiedza i mysla ze po prostu dostaly okres. Ciaza biochemiczna nie swiadczy o zadnych problemach zdrowotnych. Wystepuje wtedy kiedy zarodek zle sie dzieli i ma powazne wady chromosomalne (deformacje przy których nie móglby istniec) lub gdy nie ma mozliwosci prawidlowego zagniezdzenia. Mozesz spokojnie zaczac sie od razu starac o dziecko I choc wiem ze to trudne nie martw sie tym co sie stalo. Po prostu tak dziala okrutna matka natura. Zobaczysz ze juz niedlugo zajdziesz w ciaze i bedziesz miala zdrowego pieknego dzidziusia.

Gość ciaza biochemiczna
Zlosliwymi komentarzami sie nie przejmuj!!!! Jak zwykle pomocne mamuski z kafeterii zieja jadem:-) Ciaza biochemiczna moze sie przydarzyc do konca 5 tygodnia ciazy czyli do okolo tygodnia po terminie miesiaczki. Potem to juz jest normalne poronienie. Najwczesniej test wykonuj w terminie spodziewanej miesiaczki.

Gość olijankaaa
ja zaczynalam 5 tydzien liczac od ostatniej miesiączki.Smutno mi jest

kurde robic test w dniu spodziewanej miesiaczki? nie pzresadzacie? pzreciez to nienaturalne :/ ja zrobilam test po 2 tyg od terminu miesiaczki i to bylo wczesnie, wyszla mi druga kreska blada, moim zdaniem to szalenstwo uznawac cos takiego za ciaze, mnie sie co miesiac spozniaja miesiaczki po 1 dzien a czasami po 10dni, to bym musiala robic tyle testow :/ a ile bym ciaz sobie na wmawiala..

Gość ciaza biochemiczna
A ja robilam test w dniu spodziewanej miesiaczki (wiedzialam dokladnie kiedy mialam owulacje bo robilam testy) i wyszly mi 2 grube piekne kreski. Ja nie widze w tym nic dziwnego.

Gość olijankaaa
ma ktoś jeszcze takie smutne wydarzenie za sobą?i urodził zdrowe dziecko pozniej?

Gość nie smuc sie
bedzie dobrze

Gość prawie każda
tak jak koleżanka pisała wyżej 50% ciąż są ciązami biochmicznymi....dotychy to prawie każdej z nas tylko duża większość o tym nawet nie wie że była w ciąży...natura pozbywa się uszkodzonego zarodka,i jest to zupełnie naturalne ...tylko po kiego grzyba robicie tak wcześnie testy?????!!!!!!

Gość olijankaaa
to według Ciebie test w dniu spodziewanej miesiączki jest za wczesniej?to kiedy mam robic?2 tyg po terminie?

Gość nie smuc sie
zalezy od ciebie czy chcesz wiedziec czy nie..... ja jestem po ciazy biochemicznej i teraz jestem w ciazy a test i tak zrobilam 5 dni przed spodziewanym okresem

dwa moze nie, ale tydzien napewno, ja robilam i dopoero 10 dni po terminie wyszedl pozytyw, wczesniej sie nie oplaca.szkoda kasy na test

Gość co najmnie 10 dni się czeka

Gość szkoda nie tylko
kasy ale i nerwów

Gość olijankaaa
poczekam tydzien po terminei i jak miesiączka nei przyjdzie to zrobie test.Mam nadzieje ze po ciazy biochemicznej łatwo sie zachodzi-tak gdzies czytalam.

Gość jak się chce dziecka
to podstawa często się bzykać:P

Gość olijankaaa
mam nadzieję że wszystko teraz będzie dobrze

ja wcale nie robiłam testu, po co? znaczy ja się starałam i przypuszczałam, że jestem w ciąży po prostu 2 tyg po terminie spodziewanej miesiączki poszłam do gina, od razu zrobił usg i już wszystko było jasne :D

Gość olijankaaa
Chcialabym byc już w ciąży imiec to potwierdzone przez ginekologa a tak tylko jest nadzieja ze moze kiedys sie uda

Gość aminut
nie martw się

Gość nic sie nie martw
Zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze:-) Dwa cykle staran to jeszcze nie tak duzo. Mi zajelo 15 :-) Tez mialam jedna ciaze biochemiczna tak okolo 8 cyklu staran. Teraz jestem w polowie ciazy i wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Wedlug mnie mozesz robic test w dniu oczekiwanej miesiaczki. Twierdzenie ze najlepiej czekac jeszcze 2 tygodnie jest przesadzone bo jak tak na to spojrzec to poronic mozna praktycznie do 16-20 tygodnia wiec po co w ogóle robic testy jak nic z tego moze nie wyjsc. Ja mysle ze jak nie przyjdzie okres i podejrzewa sie mozliwosc ciazy to trzeba zrobic test. A podem dbac o siebie, odpoczywac i czekac. W pierwszych tygodniach wszystko moze sie zdarzyc niezaleznie od tego kiedy robimy test. Zycze ci zebys jak najszybciej doczekala sie swojej fasolki.

Gość olijankaaa
A ja się biję z myslami żeby nie porobic różnych badan ale jak zabrnę w te badania i stres z tym zwiazany to nie wiem czy nie odpuscic i zaczac sie znowu starac i zobaczyc co bedzie?jak myslicie??

Gość jakie badania
? przeciez wiesz ze jestes plodna tylko seks i czekac na owoce