Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celinkawro

makijaz i fryzura na wesele samemu?

Polecane posty

Gość celinkawro

dziewczyny, nie maluje sie na co dzien, na slub mialam fryzjera i kosmetyczke,bylo super,ale koszta tego sa wielkie we Wroclawiu,a ide tam na wesele niedlugo,pomyslalam,ze moze sama sobie poradze.. mysle o koku hiszpanskim gladkim ;);) i delikatnym makijazu-glownie oczy. czy to sie da?? jakie kosmetyki byscie radzily?cos nie za drogiego,a dobrego..najlepiej cos co jest w rossmanie ;) poradzicie? jestem blondynka,wiem jakie kolory dobrac,problemem jest jakie przybory kupic-minimalna ilosc.i co jak nakladac zeby makijaz nie splynal.. dzieki ;);)

Gość kosmetyki polecam
super sa kosmetyki essence-tanie i naprawde dobre-chyba w rossmannie mozna kupic...

ja sie zawsze maluje sama, chodze tylko do fryzjera sie uczesac a tu qrva teraz mam wesele 15.08 a to swieto i zakaldy fryzjerskie pozamykane :o co do kosmetykow to spr sabie opinie na wizazu

Gość celinkawro
ale jak sie na co dzien malujesz,to dasz rade i teraz,ja sie musze nauczyc ;);) a jakie przybory sa niezbedne?? czy musi byc zawsze puder podklad i potem jeszcze spray do utrwalenia podkladu? ile pedzelkow?

Gość to znaczy ze ty sie nie um
nie umiesz malowac???

Gość jak masz w rodzinie
jakąś nastolatkę, to zapytaj, ona na pewno Ci wszystko powie,k albo i nawet umaluje:D A swoją drogą to dziwne, ze nie masz zupełnie pojęcia o malowaniu...Kazda dziewczyna zaczyna w pewnym wieku się tym interesować i z upływem czasu nabiera wprawy

Ja moge polecic kosmetyki Inglota, nie sa zabojczo drogie a jakosc jest naprawde bardzo dobra. Moge Ci napisac w jaki sposob ja robie sobie ,,wyjsciowy,, makijaz. Najpierw oczywiscie trzeba umyc i nawilzyc twarz. Pozniej nakladam baze silikonowa z Inglotu, czasami tez nakladam taki podkad na powieki,aby mikijaz dluzej sie trzymal. Pozniej nakladam rozowy korektor pod oczy, bo musze, pozniej nakladam puder, na puder pod oczy nakladam korektor dobrany do koloru pudru. Nie uzywam pudru sypkiego. POzniej maluje oczy, zawsze nakladam jasny cien pod lukiem brwiowim,aby rozswietlic oko. Po nalozeniu cieni czasami robie sobie kreske na powiece,potem podwijam rzesy zalotka i je tuszuje. Pozniej nakladam roz/brazer na kosci policzkowe. No i na koncu blyszczyk. Zawsze makijaz trzyma mi sie bardzo dlugo. Dwa miesiace temu bylam na slubie w Hiszpanii i makijaz w 30 stopniach wytrzymal od 15 do 5 rano :)

Gość ghfggfjn
youtube - tam jest pełno tutoriali poszukaj, napewno znajdziesz wiele porad! Życzę powodzenia

Gość celinkawro
hmmm dzieki :):) no ja dzis sprobuje chyba sama... kupilam w rossmannie oprzyrzadowanie ;);) nie maluje sie,bo maz nie lubi,mam ladna naturalna urode,nie potrzebne mi kosmetyki,ale chce zalozyc fajna kreacje,to wypada cos miec.. wiec mam wszelkie pedzelki oraz puder,podklad(chyba tez dam na powieki) jako fluid, cienie pod oczy, kredki-czarna i fioletowa grzebyk i co tam jeszcze ,a eyeliner czarny. nie chce przesadzic,chce tylko lekko sie pomalowac.zobaczymy co wyjdzie ;) najgorsza ta kolejnosc no i te cienie,nie wiem czy mi wyjda,bo wiem tylko ze najjasniejszy od kata oka a dalej ciemniejszy..

Mysle,ze latwiej Ci bedzie uzyc czarnej kredki niz eyelinera, bo naprawde trzeba troszke praktyki,zeby eyelinerem zrobic dwie idealne kreski a kredke mozna troszke rozetrzec wiec niedociagniecia nie beda az tak widoczne.

Gość celinkawro
czytalam ze mozna tez kropki zrobic i potem polaczyc je w linie..moze tak sie da,ale poki co sprobuje kredka.

eyeliner odradzam jelsi nie potrafiz sie malowac. sama rzadko go uzywam i szlag mnie trafia jak ie nim chce umalowac :D napisze ci jak ja robie: -po umyciu twarzy, tonikach itp nakladam krem, po wchonieciu baza daxa, potem korektor EDM, podklad EDM, znowu korektor EDM na co to nie pokrylo, wykonczenie pudrem (tu roznie zalezy zego uzywam|)+jaki rozswitlajacy (poczytaj na wizazu opinie znajdziesz cos dla siebie) na oczy baza, pod brwi rozsietlajacy jasny cien, na oko zazwyczaj ciemny kolor+kredka czarna, tusz na rzesy co do nakladania ciemny jasny to zalrzy jakie masz oczy- czy blisko osoadzone czy daleko no i jak sa osadzone w oczodolach. jesli oczy maz blisko siebie bo wewnatrz jasny cien, jesli daleko to wenatrz moze byc ciemny jesli gleboko to jasny cien, jesli plytko moze byc tez ciemny

Gość celinkawro
chyba u mnie sa daleko.. a ta baza to jest to samo co fluid-podklad? czy moge spokojnie to dac na powieki? czy musze miec specjalna baze? czy wszystko mi splynie ??

Gość mammma
A ja na swój własny ślub sama się malowałam, efekt rewelacyjny, na zdjęciach wygląda fantastycznie. Jak dla mnie podstawą jest dobry podkład - fluid czy jak tam kto to nazywa:). Ja na umytą twarz nakładam lekki krem nawilżający, jak się wchłonie to bazę pod makijaż, mam teraz z dax silikonową, ale nie zawsze jej używam. Jak się wchłonie to nakładam podkład. Mój ulubiony to Max Factor Colour Adapt., Robię palcami kropki na czole, nosie policzkach i brodzie i delikatnie rozcieram palcami. Ważne jest, aby odpowiednio dobrać kolor podkładu, nie może być ciemniejszy niż szyja, dekolt. Podkład nakładam też na powieki, ale cieniutką warstewkę, żeby przypadfkiem się nie zebrał w zagięciu powieki. Całość osypuję ale bardzo oszczędnie pudrem transparentnym - to taki co nie nadaje koloru tylko utrwala i matuje. Delikatny makijaż oczu robię tak: Jasny perłowy cień nakładam na całą powiekę i robię małe plamki palcem pod łukiem brwiowym. Matowym cieniem nieco ciemniejszym (szary, śliwkowy, brąz) podkreślam sam zewnętrzny kącik oka i maluję delikatny łuk w załamaniu powieki i lekko ponad załamaniem. Lekko rozcieram brzegi tego łuku palcem w kierunku brwi, żeby było ładnie wycieniowane. Tuszuję rzęsy. Tusz też raczej dobry, aby się nie osypywał po jakimś czasie, żebyś nie miała ciemnych kręgów pod oczami:). Taki makijaż oczu ładnie podkreśla oczy, jest taki "świeży" i powiększa oko. Jest łatwy do zrobienia, jak używasz jasnych cieni to nawet jak coś tam nie wychodzi to za bardzo tego nie widać. Z ciemnymi cieniami trzeba makijaż wykonywać staranniej. Na kości policzkowe nakładam odrobinę pudru brązującego w kamieniu, na usta pomadkę w jasnym kremowym kolorze i jasny błyszczyk, można sam błyszczyk. Najlepiej jasny, bo na imprezie coś jesz, pijesz i nawet jak go trochę "zjesz" to nikt tego nie zauważy, zanim będziesz mogła wjść, aby poprawić makijaż:D