Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonka1979

zmiana nazwiska

Polecane posty

Gość gość
Nie każda matka kieruje się egoizmem jeżeli chodzi o zmiane nazwiska dziecku. Właśnie wyszłam za mąż i moja 11-letnia córka bardzo chce zmienić nazwisko na nazwisko mojego męża. Mój mąż chce jej dać swoje nazwisko tylko niestety tatusia mojej córki nie można znaleźć...

Gość gość
Tak daleko uciekł o ciebie i tego bachorka?

Gość gość
I dlatego dzieci powinny nosić nazwisko PO MATCE. Byłoby o połowę mniej problemów okołorozwodowych.

Gość gość K.
Dokładnie tak - po matce - matka zawsze pewna.

Gość gość
A potem tylko wybić jakoś mężczyzn-trutniów, nauczyć rozmnażać sie przy pomocy palucha i ...... sexmisja ;):);0:)

Gość gość
Byle nie blondynki.

Gość anty trolling for limonka
Do limonka1979 i podobnych. Jesteś super MATKĄ NA MEDAL. Jako nieliczna dbasz o interesy społeczne dziecka, martwisz się przyszłością swojego Skarba i tak trzymaj. Co do trolów jakie zaatakowały Cię - zignoruj ich i żałuj że w ogóle zwróciłaś uwagę na te poniżające i uwłaczające słowa (jak się znacie mili państwo na przepisach - to naruszyliście wiele z nich-Karta Praw Człowieka i nasza Konstytucja) - pierwsze poniżali Cię, zbijali Cię z drogi, a gdy zaczęłaś jak "życzliwy baranek" tłumaczyć się wg ich zasad, dostałaś puentę, że to ty obrażasz i poniżasz. Powinni BLOKOWAĆ takich ludzi, bo to jak pijawki energetyczne. Konkretnie: pytasz o radę to powinnaś dostać konkretną odpowiedź bez komentarzy. Kochana - zmieniaj nazwisko dziecka na takie jakie masz czy chcesz mieć, ułatwi Wam to życie w społeczeństwie i ogólnie w urzędach itp. w końcu wychowujemy dzieci dla świata a nie dla "tatusiów" i trolów. Poza tym MATKO tą zmianą wpłyniesz pozytywnie na spokojny i niezachwiany rozwój pscyho-emocjonalny dziecka. ps. rolą ojca jest wsparcie matki w procesie wychowawczym a nie walka o to kto jest lepszą "matką", przewróciło się ludziom w głowach. Jeśli matka czuje wsparcie ojca, nie czuje zagrożenia, to i dzieci są spokojnie wychowywane, inaczej dla dobra dziecka ogranicza się delikwentowi prawa (za wyrokiem Sądu Najwyższego). Kobiety nie dajcie się zwariować i wierzcie swojej intuicji.

Nazwisko dziecka można zmienić bez zgody ojca, jedynym warunkiem jest to iż musi on zrobić coś niemoralnego społecznie (nie zdrada ;) ) ośmieszającego nazwisko i źle kojarzonego. Poza tym jeśli będzie źle się prowadził - pił, kradł, wiecie takie nieakceptowalne społecznie, lokalnie czyny to też dla dobra dziecka zmienia się to nazwisko, by dziecko nie było kojarzone z takowym ojczulkiem. Prawo chroni interes społeczny dziecka, a nie głupoty wypisujecie o pochodzeniu, korzeniach itd - farmazony i kurioza same, taką postawą dyskryminujecie dzieci niechciane, z domów dziecka, porzucone, odebrane patologicznym i dysfunkcyjnym rodzicom. "Tatuś musi zasłużyć społecznie na to powszechne tatusiowanie dzieckiem".

A propos - prawo zabrania dyskryminowania dzieci pochodzących z "nieprawego łoża". Ktoś zaskoczony? Sprawę o zniesławienie też można wnosić, hehehe

Gość 558/123
Do gościa w spr. braku tatusia dot. zmiany nazwiska. To nie żaden problem, wnoś o ustalenie kuratora jako zastępstwo za tatusia.

Gość Nastazja29
Do zgadzam sie z Wami powyżej-jakaś Ty pusta i zawistna, wypisujac takie obelgi pod adresem nieznajomej osoby i jej dziecka rosniesz w siłe? co to za teksty, że wszyscy się dowiedzą, czy,ze rodzice jej męza chcieli by rozwodke dziciata? pani ideał>?pamiętaj nie chwal dnia przed zachodem słonca..wszystko co czynisz do ciebie wróci, także kiedyś jeszcze mozesz byc dzieciata rozwodką..a moze Ty facet jestes co/:D

Gość Beatrix 29
anty trolling for limonka... przywróciłaś/łeś mi wiarę w ludzi... to powyżej to zwykłe zawistne, plujące jadem wampiry emocjonalne, bez dwoch zdan.Pozdrawiam i dziękuje Bogu za takich ludzi jak Ty:)

Gość lilka11111
Próbowałm dowiedzieć się czegoś na temat zmiany nazwiska dziecka w moim przypadku ale widzę że nikt nie ma takiej sytuacji jak ja więc podbijam temat i proszę o odpowiedź. Za niedługo biorę ślub, córkę mam z poprzedniego zwiazku, nazwisko było ustalone sądownie na rozprawie o ustalenie ojcostwa, nie dogadalismy się w sprawie nazwiska więc według prawa zostało nadane dwuczlonowe moje i jej ojca, w takim przypadku żeby nie stracić alimentów mam możliwość na zmianę po ślubie jej nazwiska na nazwisko ojczyma?? Jeżeli tak to przez sad czu usc? Proszę o odpowiedź.