Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

campa

od kiedy dodawac do zupki masło lub oilwe

Polecane posty

jak w temacie do pierwszej zupki juz dodac czy poczekac kilka tyg.?

Gość a do swojej zupy dodajesz
? Zupa z masłem lub z oliwą??? Fuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość ja od razu dodawalam
troszke masła

Gość ja zamiast jakichś tłuszczy
gotowałam na kawałku cielęciny

oczywiscie ze sie dodaje, wiele witamin w warzywach jest przyswajane przez organizm tylko dzieki tluszczom, np. wit. a (m.in.w marchewce). mysle, ze powinnas dodawac razem z wprowadzaniem pierwszych zupek. p.s. wiele polskich dzieci ma niedobory zdrowych tluszczow w organizmie:O

Gość gosianica
a ile ma malenstwo?moja corka jak miala nie cale 6 miesiecy dostala normalna zupe jak wszyscy i od tamtej pory juz jadla normalne obiady.no chyba ze ma dzidzia uczeleie na cos.

Ma 4 i poł miesiaca. o zupki pytam bo chce je podawac gdziec za dwa tygodnie. na razie wprowadzam jabłko .

no to nastepna niech bedzie standardowo marchewka, ugotuj, dodaj odrobine masla (normalnego 100% masla, nie zadnej margaryny) badz oliwy i zmiksuj - to jest zupka marchewkowa dla niemowlecia. pozniej jak juz mala pozna wiecej warzyw ok. 6 m-ca mozesz zaczac gotowac na miesku, najlepiej na piersi drobiowej (nie na kosciach, gdyz sa zbyt tluste i moga byc ciezkostrawne). wowczas nie musisz dodawac tluszczu bo zupka bedzie zawierala tluszcze zwierzece. ale jak gotujesz same warzywa, to zawsze dodaj tluszcz.