Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem tu i tammmm

IMIE DLA CHŁOPCA -JONASZ

Polecane posty

Gość jestem tu i tammmm

hej dziewczyny co myslicie o tym imieniu ,bp mi sie bardzo podoba i mojemu mężowi też ;-)

bardzo ładne imie nie takie jak Franek czy Antek JONASZ bardzo mi się podoba takie dostojne jest jak np. BŁAŻEJ 🖐️

Gość wam może się podoba
ale pomyslcie o dziecku, jak ono będzie żyło z tym imieniem!

Gość Ruda Szkotka
to imie niesie ze soba nieszczescie, jest "przeklęte"

Gość do autorkiii
imie jonasz ladne, ale juz zdrobnienie: jonek - niekoniecznie:O brzmi jak janek wypowiedziane przez gorala albo slazaka:O

Gość majkie
Też to imię mi się podoba, ale jednak myślę , ze byłoby to imię krzywdzące dla dziecka. I słyszałm zdrobnienie tego imienia Jonek. To mi się nie podoba.

Gość jestem tu i tammmm
zdrabnia sie jak np Łukasz czyli jonaszek a nie jonek :-)

Gość a mi sie podoba ładne
oryginalne, tylko bez zdrobnień

Gość alicja qq
fajne to imie

Gość dpyrfx
JO NASZ , JO TWÓJ :D Imię fajne aczkolwiek ja tak bym nie nazwała swojego syna :P

Samo imię Jonasz, całkiem fajne. Ale zdrobnienie już nie bardzo. Jonek? W każdym razie to Wy wybieracie i Wam ma się podobać :)

Gość Nymeria
To imię, które przyśniło mi się na początku ciąży :) Piękne! Zdrobnienie to może raczej Jon, Jonuś. Jakoś tak bajkowo brzmi: mały Jon

Gość taka ta czarna
Tez myslałam nad tym imieniem,ale doszłam do wniosku,że jakos mi się źle kojarzy.Jonasz-Judasz.Mysle nad Jonatanem a Joachimem

Imię bardzo oryginalne,nietypowe,mało popularne. Dla mnie ładne,ale bez zdrobnień,ale ja już bym tam syna nie nazwała. Ale to wam się ma podobać ;)

ja właśnie też myśle o tym imieniu dla synka,bardzo mi sie podoba,a natknelam sie na nie poniewaz moja nauczycielka w szkole ma synka wlasnie o imieniu Jonasz.Wogole podobaja mi sie takie niespotykane,rzadkie i oryginalne imiona.

Gość ale poczytaj skad to sie
wzielo i jak sie kojarzy na calym swiecie - Jonasz - pechowy.

Jonasz znaczy gołąb z tego co wyczytałam,a poza tym ja w jakieś tam znaczenia imion i przesądy nie wierze

Gość ale poczytaj skad to sie
jak chcesz, po prostu często uzywa sie sformułowania o kims przynoszacym pecha " Jonasz", np "X był Jonaszem w ich wyprawie". A Biblia znana jest w koncu na całym świecie. wg slownika wyrazów obcych: Jonasz człowiek przynoszący pecha, ściągający biedę, nieszczęście. Etym. - od imienia proroka izraelskiego żyjącego za panowania Jeroboama II (783-743 p.n.e.). Wg Biblii jego obecność na okręcie płynącym do Tarsis okazała się przyczyną groźnego sztormu: "Wzięli więc Jonasza i wrzucili do morza; wtedy burza ustała" (Jonasz 1, 15).

moi znajomi maja synka o takim imieniu - calkiem mu pasuje :)

Gość Lenofffka
mi sie nie podoba wogóle ale znowu gdyby byly gusta ludzi podobne to bylyby takie same imiona na swiecie :) byle nie kolejny Kuba

Gość Jonek
Ja mam na imię Jonasz i jestem z niego bardzo dumny:P

Gość yhdyhed
Mi się nie podoba, ale to przecież kwestia gustu.

Tak, został wrzucony do morza, a potem ocalał połknięty przez rybę... Mi się to kojarzy raczej pozytywnie :D Fajne imię, zdrobnienia nie trzeba koniecznie do każdeo, naprawdę. Pasuje wam do nazwiska? To jedno z najważniejszych kryteriów... Tylko jeśli przekonacie się z mężem- to lepiej nie dzielcie się tym z rodziną, ja już się nasłuchałam że Brunon to imię jak dla psa...

Gość Historynka, Brunon to nie
imię! Nie ma takiego imienia. Nawet nie wiesz jakie imię dałaś własnemu dziecku??? To imię to BRUNO! A odmienia się: "nie ma Brunona", "mowa o Brunonie", "powiedz Brunonowi" itd. Samo imię to Bruno, a nie Brunon. Do szkoły nie chodziłaś czy co?

ja mam 25 letniego kolegę, który ma na imię Jonasz i odkąd go poznałam wiem, że mój syn w przyszłości będzie miał właśnie takie imię:)

Gość co to za imięęę
Jon, Jonek, jakoś mi sie z chemią kojarzy :D

No i właśnie z powodu postów jak powyższy dot. imienia Brunon, nie warto pytać na kafe :D Jeśli się Wam podoba i pasuje do nazwiska- nie słuchaj. A zobaczysz że potem każdy się przyzwyczai i ciężko będzie sobie wyobrazić że mały Jonasz mógłby być np. Piotrusiem :)

Gość Lepsze to..
Lepsze to niż NOE - moi sąsiedzi tak nazwali dziecko. MASAKRA. Jonasz bym też nie nazwała, wolę tradycyjne imiona BArtosz, Łukasz..

Gość mamuska90
Jak on będzie się czuł z tym imieniem ? Nie krzywdź dziecka