Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez czarnych punktów

jak depilować łydki żeby nie było widać czarnych punktów po depilacji?

Polecane posty

Mam problem, co mnie mocno wkurza, nawet tuż po depilacji maszynką widać te czarne punkty na łydkach, mam dość mocne i ciemne owłosienie. Wyjściem byłby chyba depilator, no ale mam byt wrażliwą skórę i później dlugo utrzymuje się podrażnienie wręcz rany się robią. Jak sobie z tym poradzić?

Gość nic nie poradzisz
ja jestem blondynka, włosy mam jasne i czarne punkty i tak widac. jezeli masz taka skóre jak opisujesz, to na milosc boska nie uzywaj depilatora!! ja uzywalam, nie dosc ze skora byla caly czas podrazniona, to po roku czasu skora jest poprostu zniszczona, juz dwa lata nie uzywam a efekty tamtego widac.. jedynym wyjsciem tak naprawde jest laser, a ja sobie radze tak ze najpierw masuje skore, wtedy jest jakby bardziej rozluzniona, i wtedy sie gole. Troche pomaga..

aha, dzięki. Tez już długo nie używam depilatora, no i też mam pamiątki po nim...Wiesz to jest na prawdę widoczne gdyby, to było kilka punktów, to bym się nie martwiła, ale w niektórych miejscach widać, to dość dobrze, podobnie przy bikini. No laser byłby może jakimś wyjść, tylko to jak na razie dla mnie zbyt kosztowne. A może krem do depilacji byłby jakimś wyjściem, czy wosk?

Gość nic nie poradzisz
ja mam naprawde cienka i delikatna skóre, i na twoim miejscu zostawilabym kremy.. skoro sa w stanie spalić włos, to ja nie chce wiedziec co robia z naskórkiem.. nie wiem jaka masz karnacje, ale mi pomaga jak sie chociaz troche opale, to mniej widac, poza tym stawiam na masowanie i rozne peelingi, to wygladza skore i łatwiej i dokładniej sie wtedy goli.. no i tez niby to inny temat, ale jak uprawiasz sporty, to skóra jest bardziej jędrna i tez latwiej jakos.. ja jak naprawde o siebie dbam, masuje, biegam itd to i te wloski jakos nie sa najgorsze. albo zawsze mozna pofarbowac :P ale nie polecam, jak bylam mloda i glupia to polozyłam rozjasniacz do wlosów na przedramionach, bo wydawalo mi sie ze te wloski na rekach sa takie straaaaasznie widoczne ;) efekt - prawie wypalilam sobie skore na wylot ;)

Gość bez czarnych punktów.
Mam jasna karnację, robię peelingi i zbytnio, to nie pomaga, no trochę mniej widac jak mam opalaną skórę, no ale jak nie mam zwyczaju biegania do solarium, nie lubię tego, a na słoneczku nie mam gdzie się opalać. Czasem, jak się wkurzę, to wyrywał sobie je pęsetą, to jak depilator ;), dużo mniej podrażnia, ale jednak, podrażnia mnie nawet pęseta.

Gość inkkkkkka
nie wiem,u mnie nie widać kropek po goleniu,golę się męskimi golarkami sa dokładniejsze,ale łatwiej sie zaciać:/

Gość inkkkkkkka
depilator nie do końca jest yjsciem bo boli jak cholera,poza tym zostawiał u mnie kropki,który miały zniknąć szybko a trzymały się tydzień:/ja stosuję golarke,codziennie rano golę nogi,kilka sekund dosłownie,bez bólu:)

Gość inkkkkkkka
jeszcze jedno,samoopalacze rozjaśniają włoski na nogach,przynajmniej u mnie:)

Gość nic nie poradzisz
ja sie do tego juz w miare przyzwyczailam bardziej mi przeszkadza, ze one strasznie szybko odrastaja, i jak ogole rano, to popoludniu juz mam 'tarke" roznie bywa, ale jak latem sie przygladam nogom dziewczyn to stwierdzam ze nie tylko ja mam taki problem ;) tylko ze ja sie własnej nodze przygladam z bliska, a jak obok ciebie przejdzie dziewczyna i tez ma te kropki, to nawet nie zauwazysz. wiec nie warto sie zbyt nakrecac.

Gość ja pierdykam
a jesli ja nie moge golic codziennie nog? :-( niestety u mnie golenie jest mozliwe srednio co poltora lub dwa tygdnie, az wlosy dobrze odrosna, bo jesli gole czesciej, to mam cholernie podrazniona skore - jest zaczerwieniona, robia sie krostki i boli to, po prostu bardzo nieprzyjemne dla mnie owlosienie jest wlsciwie ZYCIOWYM problemem :-( :-O

Gość inkkkkkkkkka
tez myślę ze nie ma co przesadzać,jak zapomnę rano ogolić nogi tez nie panikuję.Mój mężulek wogole dziwi sie ze codziennie rano golę nogi,uważa ze oczywiscie włosy długie sa obleśne ale króciótkie odrosty przecież są niewidoczne.

Gość inkkkkkkkka
ja na noc stosuję balsamy,rano jeszcze zanim dokładnie spłucze balsam nakładam mydło i golę,potem dopiero dokładnie domywam nogi:)

Gość inkaaaaaaa
myślę ze problem owłosienia jest w naszej głowie,faceci nie patrzą z luneta czy cos tam odrasta:)

Gość bez czarnych kropek
No właśnie, ja mam bardzo suchą skórę, kosmetyczka, to stwierdziła. Nie wiem, jak mogłam na to nie wpaść, ale to być może jest powód podrażnień. No a z moich obserwacji wynika, że rzadko która dziewczyna ma taki problem, wiadomo że nie przyglądam się mocno, ale czasem jest okazja przyjrzeć się z bliska, no i nie mam tendencji, to robienia z igły widły. No właśnie i to szybkie odrastanie włosków...

Gość bez czarnych kropek
Codziennie golenie jest dla mnie mniejszym problem niż te okropne punkty, bo nie są takie małe, a przede wszystkim jest ich sporo. No cóż ludzie mają poważniejsze problemy ;)

Gość bez czarnych kropek
A byłyście może kiedyś na depilacji u kosmetyczki i czy bylo lepiej? Bo ja się zastanawiam.

Gość ja pierdykam
ja nie bylam i nie zamierzam po pierwsze - szkoda mi kasy, kiedy i tak odrosna po drugie - sama moge sobie kupic plasrty z woskiem albo depilator

Podobno depilacja woskiem u kosmetyczki daje dużo lepsze efekty niż ta robiona własnoręcznie w domu, no i ja jestem manualnie nie najlepsza, więc mam z tym problem żeby, to wyszło dobrze. No mi też szkoda kasy, ale może czasem warto by było.

Kup sobie dobry depilator, np. na electro.pl- mają bardzo dobry sprzęt, same znane firmy, więc nie trzeba się martwić o jakość :)

ja uzywam depilatora mam ciemna karnacje ale nie tam zeby zaraz czarną i nie mam zadnych czarnych kropek. tzn. wiadomo ze to nie odrazu schodzi bo wloski ciagle odrastaja coraz słabsze i dlatego są te czarne punkciki do momnetu az cebulka bedzie na tyle slabiutka az nic nie urosnie .ja juz tak mam w niektórych miejscach zadnych puncików ,wyglada to super . Ale powiem ci ze ty sie za duzo reklam naoglądałaś a tam poprawiaja wszystko photoshopem , wiec daj se na luz nikt nie jest idealny i nie bedzie .

Peeling. A skoro maż tak wrażliwą skórę to może depilacja światłem? Ja się przerzuciłam z tradycyjnego na IPL właśnie i muszę przyznać, że efekty są super. Ja mam dokładnie ten model https://www.al.to/p/353198-depilator-philips-lumea-prestige-bri950.html i powiem, Ci, że nie mam po nim podrażnień, depilacja jest bezbolesna, więc depiluję też bikini i pachy a w niektórych miejscach już całkowicie przestają rosnąć mi włosy, po czarnych punktach nie ma śladu :P Naprawdę fajna sprawa, polecam :)