Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usiu

przepis na kalafiora...

Polecane posty

Gość usiu

Robicie jakoś inaczej,nie z bułką tartą???

Gość ja robie inaczej
nauczylam sie tego na poludniu wloch. nalezy obgotowac kalafiora na poltwardo. zrobic ciasto gestsze niz nalesnikowe ,przyprawic jak sie lubi, maczac w nim kalafiora i na gleboki tluszcz . bardzo dobry... mozesz tez zrobic salatke z kalafiora ,ale wtedy juz surowy i dowolne dodatki + majonez. pycha

Gość usiu
Te przepisy działają na moją wyobraźnię,już jem tak przygotowanego kalafiorka...Na pewno z nich skorzystam.A może znasz "jakoś inaczej" na dodatek do drugiego dania?

Gość można też ugotować
kalafiora, ja lubię na półtwardo, a Do tego sos ze szpinaku, fety i ewentualnie odrobiny śmietany. I czosnku. Pycha.

Gość sałatka z kalafiora
Ugotowany, ostudzony kalafior, rozdrobniony + świeży ogórek pokrojony w półtalarki + koperek + majonez

Gość miętusek zielony
ja bardzo lubie te sałatke z kalafiorem an półtwardo..ale ja lubie ze smietaną, dużó kopru i czosnku oraz sól..

Gość miętusek zielony
ah...mozna tez zrobic kotelety z gotowanego kalafiora....

Gość bez tłuszczu
można kotelty mozna, ale ja ostatnio niestety sioę tym przytrułam:( mimo ze kalafior był ok - po prostu obtoczyć w bułce jajku normalna panierka i na tłuszcz..........dostałąm od tego potwornej migreny i rzyganko pewnie dlatego że się odzwyczaiłam od tłustych rzeczy a to było b.tłuste:/ teraz szukam przepisów na kalafiora ale już bez tłuszczu bo mam uraz:D

Gość inne-gotowanie.pl
A ja znam fajny pomysł na kalafiora jako dodatek do dan glównych. Gotujecie kalariora do miękkości, rozbijacie tluczkiem do ziemniakow i dodajecie 2 łyzki smietany gęstej 18%. Ewentualnie możecie dosolic sobie do smaku lub tez dodać 1 łyżkę śmietany kremówki. Pycha inne-gotowanie.pl

kalafiora można zetzreć na tarce o grubych oczkach, skropić odrobiną soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem, dodac posiekany koperek i już jesy pyszna surówka. Albo ugotowc kalafior w różyczkach, ugotowac marchewke (w oddzielnych garnkach), wystudzić, posolić, popieprzyć, połączyć z koperkiem, majonezem... pycha...

Gość Ewka 89
Co na obiad pasuje do sałatki (z kalafiora,ogórka,pomidora,majonezu i czosnku) chodzi mi o to jakie mięso? Z czym to podać ?

Gość gość
W sumie temat przydatny i dla mnie, bo robię z kalafiorem jedynie te 3 rzeczy: * zupę z kalafiorem - zwykła warzywna tylko dorzucam kalafior, * kalafior duszony w śmietanie: http://kulinarnesos.pl/kalafior-duszony-w-smietanie/ *kalafior w bułce tartej: http://kulinarnesos.pl/kalafior-w-bulce-tartej/ Kusi mnie, by wypróbować surówkę z surowego kalafiora i kalafior zapiekany w żółtym serze.