Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość whatdoesitmean

Bardzo wczesne objawy ciąży?

Polecane posty

Gość whatdoesitmean

Witam dziewczyny! 6 dni temu, dość spontanicznie, przeżyłam swój pierwszy raz. Od tamtej pory nie czuję się dość dobrze, wkręciłam sobie, że to ciąża, ale zostałam śmiechem zabita, bo przecież po takim czasie to niemożliwe żeby czuć jakieś objawy. Tak więc: bolą mnie jajniki (czuję takie kłucie, a czasem jakby 'ssanie'), mam stwardniały brzuch, skoczyła mi temperatura, jest mi trochę niedobrze i generalnie czuję się zmęczona. Kobitki na forach grzmią: TOŻ TO CIĄŻA! Tylko jak, pytam, po 2 dniach (bo już wtedy czułam sie źle) mogę cokolwiek czuć? Przecież po takim czasie nawet do zapłodnienia nie dochodzi... Jedyne co mnie niepokoi, to brak okresu (choć nie wiem, bo przez kilka dni po stosunku miałam krwawienia jednak nie tak intensywne jak zawsze - a w tym czasie powinnam mieć @). Jak sądzicie, czy to zapalenie jajników czy jestem jednak z tych jasnowidzących, które przed zapłodnieniem już wiedzą, że coś w nich rośnie? Dodam, że mam nieprzyjemnie pachnącą wydzielinę z pochwy, która po zaschnięciu zostawia na bieliźnie żółte ślady (jak twierdzą niektóre panie to śluz ciążowy, tylko jakim cudem dwa dni a nie 10 tyg po stosunku?). Mam też lekkie rozwolnienie i delikatny ból w krzyżu. Poza tym, kiedyś bolały mnie już jajniki, jednak nie tak... W zeszłym tygodniu byłam na basenie, może od wilgoci nastąpił nawrót? Co o tym sądzicie? Czy jeżeli okres powinnam była dostać w zeszłą sobotę, to jeśli jutro rano zrobię test, będzie on wiarygodny? Podobno można go robić po 6 dniach, najlepiej po spodziewanej miesiączce.

Gość okres ci sie przesunal tak
samo owulacja i sa to objawy owulacji. test zrob za tydzien w sobotę, bedzie wiarygodny.

Gość whatdoesitmean
Miałam już w tym miesiącu owulację, trochę inaczej ona wygląda, przynajmniej u mnie :]

Gość ehmmm
Każda odczuwa to inaczej... Ale to chyba jednak trochę za szybko...

Gość whatdoesitmean
No więc...ekhm... Skończywszy pisać poprzedni post, poczulam potrzebę odwiedzenia toalety i... no cóż, dostałam okres :D jednak dalej bardzo niepokoją mnie te objawy, zwłaszcza ból jajników...

Gość to za wcześnie
w stresie już tak jest, jak tylko przeczytasz o jakimś objawie ciążowym to już go masz, czy chcesz czy nie na test jest za wcześnie, wykrywa 6 cio dniową ciążę, czyli po 6 dniach od zagnieżdżenia się zarodka w macicy, ale od stosunku do zagnieżdżenia może minąć nawet tydzień, więc test będzie wiarygodny nie wcześniej niż 12 dni po stosunku, najlepiej od razu zrób test z krwi, a na przyszłość włącz myślenie

Gość to za wcześnie
no i super, że masz okres :) a ból jajników? powiem ci, że ja jak zaczęłam współżyć, to przez kilka miesięcy po każdym stosunku odczuwałam ból jajników i podbrzusza, po prostu seks był za intensywny i miałam ponaciągane, potem przeszło bez śladu, tak samo jak dziwny śluz i zapach, to efekt otarć wewnątrz pochwy

Gość whatdoesitmean
Naprawdę? W sumie to ten seks był bardzo intensywny... Ale na wypadek pójdę się zbadać. Wiem, że myślenie trzeba właczyć, zawsze cwaniłam się, że 'ja to nigdy nie wpadnę, nie rozumiem tych głupich i nieodpowiedzialnych dziewczyn', a tu proszę... Raz mój ojczym powiedział mi: 'jeszcze będą takie okresy na które będziesz czekać z niecierpliwością'. Oczywiście odfuknęłam, że nie dopuszcze do takiej sytuacji. Wyśmiał mnie ;)