Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

numerantka

co sądzicie o imieniu Borys dla chłopca?

Polecane posty

Gość Imienn_iczka
sądzę, że w takim razie Borys jest dość dobrym wyborem, chociaż sama nie nazwałabym tak syna imię faktycznie lepiej dość krótkie, ale też nie przesadzajmy, nie musi to być Iwo jako, że R jest mocną literą to razem z imieniem BoRys może brzmieć nieco zbyt ostro, jak dla mnie inne propozycje ode mnie to: (nie podaję swoich ulubionych, ale takie które moim zdaniem mogą pasować) Marceli Aleksy Julian Leon Witold Miłosz Jeremi // Jeremiasz Gustaw, Kornel, Ignacy (choć mogą wydać się Tobie zbyt staroświeckie) Adam - klasyka

Gość shosxcd
A co sądzisz o Cezarym? Podoba mi się to imię, bo właśnie pasuje do każdego wieku. Gdy dziecko jest małe można mówić Czaruś - tak słodko:) Gdy jest nastolatkiem to po prostu Czarek. A dla dorosłego faceta pasuje zarówno Czarek, jak i Cezary:)

dziękuję za rady! co do brzmienia, rzeczywiście to imię w zestawieniu z nazwiskiem brzmi twardo :( też myślałam o tym wcześniej, ale nie brzmi to chyba jakoś tragicznie... a z imion które wymieniłaś to podobają mi się tylko te dwa pierwsze, Marceli i Aleksy ( wymieniałam je wcześniej, tylko, że moim zdaniem lepiej brzmią bez końcówek, tj. Marcel i Aleks). Podoba mi się też Dominik ale jest dość długie, poza tym kończy się na "k" tak samo jak nazwisko i kiepsko to brzmi.

shoxcd ----->>>Cezary to imię na które "chorowałam"przez kilka lat, gdy nawet jeszcze nie w głowie mi były dzieci,ale teraz jak przyszło co do czego, to mi się "odwidziało".Czarek był zawsze na pierwszym miejscu, a po nim był Borys.Ale teraz zrezygnwałam już z tego Czarka. Jeszcze kiedyś koleżanka mi nagadała że Czarek to wstrętne imię, że brzmi jak pieczarek, pieczarka, to już mi całkiem zbrzydło :(

Gość shosxcd
Lub też Cezy - bo i z takim zdrobnieniem od Cezarego się spotkałam.

mój pies wabił się Borys :D ale jak będę kiedyś miał synka to właśnie tak dam mu na imię :D a niech tylko ktoś mi się sprzeciwi :D

Gość Imienn_iczka
wiesz... jeśli już się zdecydujesz to bardzo ODRADZAM: Marcel i Aleks, ponieważ są to formy skrótowe, przeniesione właśnie z seriali i z "zagranicy" :O w Polsce poprawne formy to Aleksy i Marceli a co do Cezarego to nie słuchaj koleżanki!!! to jest bardzo dobre imię, z rzymskim rodowodem, i jeśli chorowałaś na nie przez całe życie, to nie powinno Tobie dziwne "pieczarek" przeszkadzać

po ponad miesiącu od założenia tego tematu okazało się, że nie będzie żadnego borysa bo ... w brzuchu mam dziewczynkę :D :p nie wiem skąd miałam takie silne przeczucie co do chłopca :o teraz mam dylemat jakie imię dać dziewczynce :p

Gość gość
Ja się nazywam Borys i to piękne imię ☺

Gość gość
Piękne imię Borys jestem w drugiej ciąży i mój syn tak właśnie będzie miał na imię czy to się komuś podoba czy nie :-)Mój pierwszy synek ma na imię Igor też się to nie którym ludziom nie podobało ale teraz wszyscy są zachwyceni pozdrawiam wszystkich Borysów i Igorów

Gość gość
Nie jestem żadnym ,, rusem" ani moje dzieci!!! Jeśli tak sądzisz to jesteś jakimś DEBILEM !!! I PUSTAKIEM człowieku i najwyraźniej piszesz na forach tylko po to żeby obrażać innych ludzi!!! Szkoda mi ciebie człowieczku!!!