Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcin z wawyy

Majtki D

Polecane posty

Gość marcin z wawyy

Mam takie pytanie, za kazdym razem gdy baraszkujemy z moją dziewczyną która jest nadal dziewicą gdy zdejmuje jej majtki są one strasznnie mokre i wysępują na niej przezroczysto białawe "glutki" co to jest? To nei zart ale naprawde nie wiem :P

Gość marcin z wawyy
jest to jakby pewnego rodzaju lepką maź o czym zapomnialem dodać

Gość blelele
ha ha ile ty masz lat chlopaczku?:)

Gość marcin z wawyy
powyzej 18 :P wiem że głupie pytanie ale to moja pierwsza dziewczyna prosze sie nei dziwic :P. Czy tam tak zawzse jest czy tylko w momencie podniecenia?

Gość marcin z wawyy
ehh czy tu nie ma normalnych ludzi którzy doradzą, pomogą, podpowiedzą?

Gość marcin z wawyy
i nei chodzi mi dokladnie o to ze są mokre bo to wiem ale skąd taka maź, glutki? ;D

Gość saksa
kolego to znaczy że twoja kobitka jest podniecona i tyle ma po prostu mokro i zawsze tak jest kiedy kobieta jest brdzo podniecona

Gość marcin z wawyy
ale to jest dziwne nie poprostu wilgoć tylko gęsta maź....

Gość spitalaj prawiczku

Gość saksa
nie wiem co ci napisać jestem kobietą i też często w takich chwilach mam mokro ale jeśli ta owa maż nie pachnie brzydko tzn kwaśnawo to nie ma chyba problemu,tak to już jest

Gość marcin z wawyy
Brzydko pachnie i właznie tak "kwaśnawo" o czym nie wspominałem. Co to moze być w takim razie?

Gość saksa
chyba twoja kobieta ma upławy powinna iść do ginekologa większość kobiet ma takie problemy ale są na to tabletki itp albo środek bez recepty w saszetkach tantum rosa czy jakoś tak teraz juz nie pamietam

Gość saksa
to dość dykomfortowe ale czy ona sama tego faktu nie zauważyła?

Gość marcin z wawyy
a co to są te upławy? No ona nic nie mówiła na ten temat ale ja czuje ten smrodek zawsze na ręku..

Gość kakakakakakakaka
upławy to właśnie ta wydzielina najgorzej jeśli maja brązowe zabarwienie poproś ja o to aby poszła do ginka bo to może się źle dla niej skończyć tylko dziwi mnie to że ona sama tego nie czuje bo ja jakbym miała taki problem nie dała bym się mężowi tam dotknąć

Gość kakakakakakakaka
wyszukaj upławy w google

Gość saksa
Upławy - choroba czy nie artykuł dr n. med. Katarzynay Skórzewskiej Upławami nazywa się każdą wydzielinę z dróg rodnych kobiety poza krwią. Niejednokrotnie są one jednak objawem zmian chorobowych. Prawidłowa wydzielina z dróg rodnych składa się z: wydzieliny gruczołów przedsionkowych większych (Bartholina) i mniejszych (Skenego), przesięku i złuszczonych komórek ściany pochwy, ze śluzu szyjkowego, wydzieliny z gruczołów błony śluzowej macicy i jajowodów. Naturalne zmiany Zależnie od fazy cyklu miesiączkowego, pod wpływem działania hormonów, wydzielina z pochwy zmienia się. Może być wodnista lub gęsta, kremowa. Jej ilość zwiększa się wyraźnie w okresie okołoowulacyjnym i dziennie może wynosić nawet 30 ml (objętość 2 dużych łyżek). Odczyn prawidłowych upławów jest kwaśny, w wyniku działania pałeczek kwasu mlekowego (Doderleina), co powoduje ich specyficzny zapach, nieco stęchły po rozkładzie. Fizjologiczna wydzielina nie ma nieprzyjemnego zapachu. Gdy jest ich dużo Nawet obfite upławy nie zawsze świadczą o stanie chorobowym i nie wymagają leczenia, choć czasem są odczuwane przez kobiety jako nieprzyjemne. Fizjologicznie pochodzą m.in. z przedsionka pochwy, gdy w wyniku ekscytacji płciowej głównie gruczoły przedsionkowe większe (Bartholina) produkują duże ilości śluzu ułatwiające wprowadzenie prącia do pochwy. Również w okresie dojrzewania płciowego w wyniku "burzy hormonalnej" dziewczęta skarżą się na obfitą, białawą wydzielinę z pochwy. Do wzmożonego wydzielania upławów może także dojść pod wpływem drażnienia mechanicznego pochwy, np. oddziaływania spirali wewnątrzmacicznej czy kapturka naszyjkowego. Powodem mogą też być ciała obce wprowadzone do pochwy w celu masturbacji. Stan chorobowy Niejednokrotnie jednak upławy świadczą o stanie chorobowym i są jedną z najczęstszych przyczyn zgłaszania się kobiet do ginekologa. Występują one przede wszystkim w zakażeniu pochwy i sromu. Powodują uczucie dyskomfortu, pieczenia i świądu. Może im wówczas towarzyszyć nieprzyjemny zapach, bolesne stosunki płciowe, czasem występują stany podgorączkowe i dreszcze. Przyczyną zakażenia są drobnoustroje przenoszone drogą płciową (np. Gardnerella vaginalis, Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis czy Herpes simplex - wirus opryszczki typ II, płciowy). Innym źródłem upławów może być zakażenie drożdżakami (Candida albicans) lub często spotykane u kobiet w okresie przekwitania zanikowe zapalenie pochwy (spowodowane zaburzeniami hormonalnymi). Przewlekłe używanie tamponów czy podkładek higienicznych utrudniające odpływ wydzieliny i dostęp powietrza do pochwy może wtórnie spowodować rozwój beztlenowców i wystąpienie Bacterial vaginosis. Znaleźć przyczynę W celu wyjaśnienia przyczyny dolegliwości często oprócz wywiadu i oglądania narządów płciowych lekarz decyduje się na badanie mikroskopowe wydzieliny lub jej posiew bakteriologiczny. Czasem może okazać się konieczna biopsja błony śluzowej macicy i USG przezpochwowe narządu rodnego. Leczenie Upławy są leczone często przypadkowo, wieloma lekami i nierzadko nieskutecznie. Zastosowanie terapii jest właściwe jedynie po ustaleniu przyczyny i miejsca pochodzenia wydzieliny. Podawanie leków przeciwzapalnych i antybiotyków w przypadku wzmożonej, fizjologicznej lub powstałej pod wpływem stresu wydzieliny może doprowadzić do wyjałowienia pochwy i zaburzenia mechanizmów obronnych, co zagraża rozwojem patologicznej flory bakteryjnej. Z drugiej strony, nie leczone przewlekłe stany zapalne narządu rodnego mogą spowodować zapalenie przydatków czy niepłodność. Dlatego też w przypadku pojawienia się wydzieliny odmiennej od zwykle występującej kobieta powinna zgłosić się do ginekologa. Jak zapobiegać? Pamiętając, że lepiej zapobiegać niż leczyć, starajmy się: używać bielizny bawełnianej, a nie z tworzyw sztucznych, stosować nie uczulające proszki do prania i płukania bielizny, nosić przewiewne, niezbyt obcisłe ubrania, w rozmiarze odpowiednim do budowy ciała i tuszy, nie używać płynów do higieny intymnej, perfumowanych mydeł i płynów do kąpieli, ograniczyć używanie tamponów do sytuacji wyjątkowych (basen, wyjazd), stosować prezerwatywy, ufając sobie, a nie partnerowi, pamiętać o prawidłowym kierunku podcierania po oddaniu stolca. Zachowania takie zmniejszą możliwość występowania upławów i poprawią tym samym komfort życia kobiety.

Gość marcin z wawyy
Dzięki za pomoc. Ale najwyrazniej ona nie odczuwa takiej potrzeby zeby isc do ginekologa. Ma 15 lat więc moze tam jeszcze coś się rozwija, nie mam pojęcia. Ale zapach jest nieprrzyjemny. A jesli to nie są upławy to mozliwe jest ze to tak normalnie pachnie?

Gość saksa
to jest poważny problem i to że nie odczuwa takiej potrzeby by iść do gina to źle kakakaka miała rację poszukaj w google jakiegoś tematu skutki upławów lub choroby wywołane przez upławy i leczcie to nim będzie za późno

Gość marcin z wawyy
A jesli to nie są upławy to jest to mozliwe ze zwykla wydzielina podczas podniecenia tak dziwnie pachnie?

Gość saksa
nie sądzę

Gość marcin z wawyy
a moze być ten zapach spowodowany tym ze robiliśmy to po całym dniu i poprostu spociła się w tym miejscu?

Gość kleosia1986
jes......jak po calym dniu to co sie dziwiz,do pyska nie bierz,rece po umyj i nie ma problemu :D

Gość Piorek1989
znaczy nei po całym dniu tylko gdzieś tak okolo godziny 14 :D a jak to robilismy kiedys wczesniej nie bylo problemem z zapachem. Wiec moze byc to powod potu a nie upławów skoro taki kwaskowaty ten smrodek był? :P

Gość saksa
no wiesz ale po całym dniu bez odświeżania to nie wypada się do łózka kłaść

Gość marcin z wawyy
no nie taki cały dzień tylko tak jak psiałem około godziny 14 i to tylko rączką samą nic więcej.

Gość MAŁRYCY
Ja mysle, ze to sperma Twojego wujka.