Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhhgtgh

Czy w blokach wiezowcach slychać do mieszkan winde?

Polecane posty

Gość jhhgtgh

Zamykanie, owieranie drziw itd? Jakie są minusy wieżowców?

Gość mirandita
slychac tylko jak winda staje na pietrze ale to w nocy jak jest w kolo cisza!

Ja od 10 lat mieszkam w bloku i wież mi , jeśli winda jest nowa ( nowego typu z drzwiami rozsuwnymi automatycznie ) w nocy tylko czasami słychać ten cichy dzwoneczek kiedy winda staje na pietrze . w moim bloku jest stara winda i słychac jak staje na pietrze i jak otwiera sie drzwi . nie martw sie tym , po jakimś tygodniu się przyzwyczaisz :)

Gość jhhgtgh
a tak w dzien to nie slychac? a dla kogos z 2 pietra tez to slychac?

a minus wieżowców to taki , ze jeżeli piętro pod tobą mieszkaja napaleni studenci - słyszysz urządzane przez nich cosobotnie technoimprezy , jeśli mieszka nad toba 80cio letnia narkomanka , licz się z tym że jak ci sie wysika na swoim balkonie , u ciebie kwiatki wyżre .

Gość jakinick
Mieszkam cale zycie w wiezowcu i nigdy w mieszkaniu nie slyszalam dzwieku otwieranej windy...

Gość jhhgtgh
ale a takimo sąsiadami to w zwyklm bloku tez może byc problem

oj słychać, słychać :o przynajmniej u mnie było słychać, tylko, że to był stary rupieć a nie winda :p

Powiem wam ze wszysko jest kwestią przyzwyczajenia.Ja cae zycie mieszkam w wiezowcu i zwyczajnie nie zwracam uwagi na takie rzeczy.Windy jadącej moze tak az bardzo nie słychać tylko właśnie jak się zatrzymuje na piętrze.Mój pokój sąsiaduje z szybem windowym wiec tylko jak jest naprawde cicho to słyszę jadaca windę.Jakie są minusy mieszkania w wieżowcu?? To ze mozna trafić na upierdliwych sąsiadów,zbyt hałąsujących itp.Niestety przez rury się wszysko niesie.Rzadko się zdarza bo robią przeglądy ale windy się psują i wtedy zonk jak ktoś mieszka gdzieś wysoko:(

Gość minusy to smierdzace zsypy
fuuu

noo zdarza się fuuu-zwłaszcza jak u nas ostatnio nawrzucali cudów takich ze się kanał zsy powy zapchał byłtaki zonk :(

U mnie windy nie słychać, ale pewnie dlatego, że jest nowa i cichutka. Natomiast u mojej babci jest jeszcze taka stara i słychać wszystko. Jak jedzie, jak staje, jak drzwi się otwierają, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić :)

Gość gardzę ludźmi którzy mieszkają
w wieżowcach...

Gość powiem tak całe życie mieszkam
w blokach i to jest różnie. W poprzednim mieszkałam z dala od windy i nic nie słyszałam, zsyp też był po drugiej stronie klatki schodowej, w dodatku nikt z niego nie korzystał i tez nic nie było słychać ani czuć. Teraz mieszkam w mieszkaniu przylegającym do pomieszczenia zsypowego. Słyszę każde otwarcie drzwi i wrzucanie śmieci. Tuż za zsypem jest szyb windowy, a tuż nad nim - maszynownia (mieszkam na ost. piętrze). W nocy i nad ranem słyszę każde ruszenie windy, słyszę jak jedzie i jak się zatrzymuje na moim piętrze. Najmniej słychać otwieranie drzwi. W dzień nie zwracam na to uwagi. Inne minusy życia w bloku: hałasujący sąsiedzi, niedbający o nic, palący w windzie, wysikujący swoje psy w windzie, zostawiający śmieci w hydrantach, w windzie itp.

Gość i klatki schodowe sa obskurne
stare, niepomalowane okna, niedopałki papierosow, smiecie, wysuszone kaktusy i masa regałow i innych smieci, ble.

Gość gość
słychac, ale tylko wtedy jak sa stare windy, teraz juz raczej instaluje sie takie nowe ;) moj kolega pracuje w tej firmie www.omilifts.com/Serwis.html ktora zajmuje sie instalowaniem wind i mowil, ze teraz juz sie nie instaluje tych staroci i wrecz wymienia sie na nowe, bo tamte moga byc niebezpieczne.

Gość gość
hej, u nas w bloku instalowali winde oni www.omilifts.com i jest taka jedna z nowoczesniejszych i nie slychac jej w ogole :) takze to zalezy od tego jaka winda jest w bloku

Gość gość
Zalezy jak to jest, te starsze może być słychać, ale u mnei np. założyli naprawde duza winde na 10 osob z www.proreha.pl i jest cichutka, wszystko zalezy od rocznika

Gość gość
Slychac wszystko winde jak babka klatke zamiata... p********eto jest warunki jak dla mal w dzungli sasiad wierci sciane za 2 minuty ktos wode splucze i tak cale zycie...

Gość gość
P.s Zalujeze moj maz jest nieudacznikiem i nie bylo go stac na domek wolnostojacy :/

Gość gość
nie zawsze, ale zdaza sie, ze tak - dlatego najlepiej zwrocic uwage z ktorego rocznika jest winda, bo jezeli jest dosc stara to nalezy by ja zmodernizowac np www.omilifts.com.pl - ta firma modernizowala nam winde w bloku

Gość gość
Zalezy, jak byla w moim bloku stara winda to było strasznie słychać np. jak zatrzymywala się na Pietrze. Pozniej nastapila zmiana na nowe windy, robili je fachowcy z www.tryb-dzwig.pl i jest duuuuzo lepiej

Gość gość
Ja mam zamontowaną przez tę firmę http://www.tolift.pl/i jest w pełni przystosowana do zamykania/otwierania automatycznego, nic nie słychać, jest okej

co to za kretyńska konstrukcja "słychać do mieszkań windę" ??? pisze się "słychać w mieszkaniach windę"

Gość gość
U mnie temat wind byl nie do zniesienia. Wsyzstko bylo slyyychac strasznie, a do tego windy byly niebezpieczne wedlug mnie. Pozniej zmienil sie u mnei zarzadca na www.lidar.pl i nagle windy zostaly wymienione.

Gość gość
Ewo niebieska,nie czepiaj się konstrukcji zdania.Sorry,taką mamy edukację.Znam osoby z wyższym wykształceniem,które nie potrafią posługiwać się poprawnym językiem polskim.Ostatnio 2 ofiary edukacji nie potrafiły określić jaki jest czas przyszły dokonany i nie.,oraz mowa zależna i nie..Te osoby są po studiach,zdawały polski na maturze:-)

Gość gość
U mnie po renowacji szybow i wind przez www.tryb-dzwig.pl już nic nie słychać, ale faktycznie te stare były bardzo glosne

Gość gość
A czy ściana granicząca z windą jest zimna ? Czy mieszkanie, które jest położone między dwoma windami będzie wyziębione ? Przecież szyby windowe nie są w żaden sposób ogrzewane.

Gość gość
Ja mieszkalam na 6 i nic nie slyszalam,ale moja mama mieszka na parterze no i katastrofa ,ciagle ludzie oczekujacy na Winde stoja pod jej drzwiami i dyskutuja ,pozatym pod oknem malego pokoiku ma pomieszczenie zsypowe i ludzie ciagle halasuja od 5 rano wybieraja puszki i gniota je ,halas jak nie wiem co ( nie pospisz) a potem przyjezdza smieciarka potem wychodza ludzie z psami i dyskutuja pod oknami.mieszkanie na parterze w bloku to katastrofa!!!A do tego jeszcze zero slonca,bo drzewa zaciemniaja.....Ale na 6 pietrze mieszkalo sie super cisza ,spokoj i sloneczko.Nigdy bym nie kupila w zadnym domu mieszkania na parterze!