Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madzia114

Ratunku! Pomylona kolejność zażycia tabletek antykoncepcyjnych!!

Polecane posty

Witam! Mam do was bardzo ważne pytanie.. Wczoraj zażyłam pierwszy raz w życiu tabletki antykoncepcyjne Yasminelle. I mam wielki problem, ponieważ w pierwszy dzień okresu (wczoraj) miałam wziąść pierwszą wg. kolejności w blistrze.. No i masakra! Pomyliły mi się strony blistra.. (z dówch stron są napisane dni tygodnia i strzałeczki). Z góry blistra są wypisane strzałeczki które pokazują następnie dni tygodnia.. i wszystko by było ok, gdybym nie wycisła pierwszej, i dziś rano drugiej tabletki z drugiej strony tego blistra! Problem w tym, że po drugiej stronie jest wszystko odwrotnie narysowane :( nie wiem czy mam olać te dwie tabletki już do tej pory wyciśnięte, i zacząć od nowa, czy iść z drugiej (pomylonej) strony, wg. strzałeczek.. :(

spokojnie :) kolejność w tego rodzaju tabletkach nie ma znaczenia, oznaczenia są tylko dla ułatwienia by wiedzieć czy się wszystkie tabletki przyjmowało :)

wszystkie tabletki Yasmin mają identyczny skłąd. mozesz brac jak chcesz, nawet skacząc z jednego końca blistra na drugi i z powrotem...