Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raczynka

Niskie ciśnienie a nurkowanie w Egipcie

Polecane posty

Gość raczynka

Witam, wybieram się w te wakacje na wymarzony urlop do Egipu Nigdy tam wczesniej nie byłam ale za to mam dużo opowieści od zanjomych...moja dobra kumpela pokazywała mi nawt zdjęcia z nurkowania na rafie. Strasznie mi się podobało, i jak się dowiedziałam takie nurkowania przeprowadzają również dla amatorów, robią jakąś szybką próbe z maską tlenową, i razem z instruktorem można zanurkować. Obawiam się tylko jednej rzeczy : jestem niskociśnieniowcem, zawsze starałam się poprawiać samopoczucie takimi domowymi metodami, ale one nie zawsze były skuteczne, po jakims czasie po prostu przyzwyczaiłam się do tego, ale to co mnie niepokoi ,że ostatnio tak jakby te objawy się nasiliły – czasami mam uczucie jakbym miała zemdleć. Nie wiem czy włśanie w moim przypadku takie nurkowanie byłoby wskazane, no i czy są na to jakieś inne metody? Lotu trochę też się obawiam...

Gość leszlesz
ja się zbyt na nurkowaniu nie znam, ale czytalam kiedys ,ze niskie cisnienie wrecz nawet jest dobre do nurkowania, szczegolnie chyba przy jakiejs glebokosci.

Gość w.q
"Amatorskie nurkowania" yyy no ja nie wiem czy to jest do konca legalna sprawa i nie wiem czy na Twoim miejscu bym zaryzykowała. Przede wszystkim ,zeby nie bylo jakiegoś numeru to lepiej idź przed tym wyjazdem do lekarza.

Gość Majlaaa
Witaj ja tez jestem niskociśnieniowcem :) Z tego co widzę to się meczysz tak jak ja na początku , bo nie chciałam iść z tym do lekarza z reszta jak radziłam się jednego to stwierdził ,że tego się nie leczy...tylko ,że te objawy u mnie stały się też coraz silniejsze , aż w końcu zemdlałam na zakupach szczęście w nieszcześciu ,że w sklepie pod domem. Poszłam do lekarza, przepisał mi gutron, bo inaczej te omdlenia moglyby się powtarzac, i jak na razie moge normalnie funkcjonować. W Egipcie byłam – przepięknie, miłego pobytu życzę :)

Gość bardoo
Ja się przychylam do wcześniejszej wypowiedzi i amatorszczyzne odradzam. Najlepiej jak chcesz nurkowac to wykup sobie kurs, chyba z tego co się orientuje to na miejscu w Egipcie tez są bazy nurkowe w których kurs mozesz kupic sobie od reki.

Gość gość
Nie mogę ze względów zdrowotnych nurkować w pełnym wyposażeniu, ale z pasji nurkowania nie zrezygnowałem całkowicie. Wyspecjalizowałem się w snorkelingu przez Blue Planet. Na ich kursy możesz się zapisać przez kursy-nurkowania.pl. Wskazówki instruktora bardzo praktyczne. Szkolenie dużo mi dało i faktycznie sobie radzę. Jak chcesz zwiększyć własne możliwości nad wodą i rozwinąć praktyczne umiejętności zwiedzania podwodnego świata to jak najbardziej polecam rozpocząć przygodę z ich instruktorami.

Gość gość
Przenigdy nie nurkujecie bez specjalnego kursu nurkowania. Tragedia gwarantowana. Ja kurs robilem w Blue Planet