Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ///DONKA111///

robia mi sie siniaki - mimo ze sie nie uderzylam. co to moze byc?

Polecane posty

Gość ///DONKA111///

Czesc mam taki problem od kilku lat no może od roku , ponad roku mam problem ze skóra tzn , robią mi się siniaki na całym ciele , ręce, nogi , beż jakiego kolwiek nacisku jedne sa wielkości np zielonego groszku konserwowego a inne nawet wielkości cytryny , jestem taka poobijana jak by w moim domu była stosowana przemoc domowa a tak nie jest wiec co mi jest

Gość ja mam podobnie
ale siniaki pojawiają się tylko na nogach, głównie udach. Mąż mnie nie bije, chyba że przez sen... We wrześniu idę z tym do lekarza, bo to przestaje być śmieszne.

Gość ///DONKA111///
ja mam podobnie- wiesz najwięcej jest ich na udach ale na rękach też sa tylko mniejsze

Gość nie chce syraszyc ale
to moze byc rak krwi,np.bialaczka

Gość ///DONKA111///
też o tym czytałam , ale wątpie bo jak bym miala białaczke to już bym się wykonczyła bo ta akcja z siniakami trwa juz troche czasu

Gość lepiej sie przebadaj
moze byc inna choroba krwi,lepiej sie przebadaj

Gość ///DONKA111///
w poniedziałek byłam na badaniach krwi mialam 5 badan jedno czas i trwanie krzepliwosc krwi itp i juz sa wyniki tylko ze ja ich jeszcze nie widziałam ale w pon ide z tym do lekarza bo naprawde zaczyna to mnie denerwowac , wiecie o co chodzi krótkie spódniczki itp a tu takie siniaki

Gość czarno to widze
zapowiedz ciezkiej choroby,idz do lekarza

Gość ///DONKA111///
a może to tylko brak witamin

Gość tez mam
ten problem, to jest brak jakies witaminy.

Gość ///DONKA111///
jem cytrynę i witaminy ale lepiej się przebadac i miec spokój bo może to nic a może cos innego napisze wam w poniedziałek co mi best lub co mnie czeka z badan w najbliższym czasie

Gość ///DONKA111///
idę idę w poniedziałek - mam nadzieję ze to nie będzie nic strasznego

Gość ///DONKA111///
ja mam podobnie ja bym nie czekała do września idź odrazu do lekarza i nie zwlekaj

Gość Bogumiła
Prawdopodobnie jest to skaza krwotoczna.

Gość ///DONKA111///
fakt mam czasem tak ze jak się przetne np, w palca to krwe leci i leci ale robiłam badania i nic nie wyszło i jest ok z krzepnięciem

brak witaminek pewnie. Po prostu idź do lekarza, zrobisz badanka i wszystko będzie jasne :)

Gość ///DONKA111///
a ja już właśnie mam wyniki badań krwi i są ok wiec co to moze byc zarłam juz rutinoskorbin i tez nic

Gość Bogumiła
Udaj się do specjalisty od chorób krwi.Opisane przez Ciebie objawy wyglądają na skazę krwotoczną.Nie lekceważ tych objawów.Piszę ,bo moja mama przez ponad 20 lat walczyła z tą chorobą i choroba odpuściła ją dopiero w okresie przekwitania.

Gość ja mam podobnie
Idę we wrześniu, bo wcześniej nie dam rady - jestem na wakacjach :) Ale na pewno pójdę, zrujnuję się, bo mam we wrześniu prawdziwy maraton po wizytach kontrolnych. A czy to może mieć jakiś związek z chorobą tarczycy? Dwa lata temu stwierdzili mi Hashimoto, biorę leki. Jak tak sobie myślę, to wcześniej te siniaki się nie pojawiały tak same z siebie - owszem jak się uderzyłam, to wyskakiwały od razu. A teraz nie wiadomo skąd. Krzepliwość mam w porządku, inne badania "rutynowe" też.

Gość ///DONKA111///
Ja badania tez mam ok i krzepliwośc tez mam też inne objawy , nie licząc tych samoistynch siniakow mam tez czesto takie epodkowy pod oczami i kłuje mnie raz w lewym a raz w prawym boku pod piersia a o wypadaniu włosow to juz nie mowie bo jest ich mnóstwo ... Jutro lekarz wiec się zobaczy

Gość ///DONKA111///
modraczek jestem banany i pomidory to jem codziennie a dzis błam z wynikami u lekarza badania sa ok a lekarz nie wie co mi jest a siniaki dalej sie pokazują mam skieowanie tzn będę się starała dostac skierowanie do hematologa i się zobaczy dziś już dziś już dzwoniłam i terminy sa dopiero na koniec lipca wiec moze pójdę prywatnie pozdro

Gość ja mam podobnie
Jak to na koniec lipca???!!!! Może listopada????? Masakra, dobrze, że póki co stać mnie na prywatnych lekarzy. Ja pierdzielę, rok czekać na wizytę? Toż to można się 10 razy bardziej pochorować... Swoją drogą super jest chodzenie do lekarza pierwszego kontaktu, który i tak nic nie umie stwierdzić... Unikam ich jak ognia i jak coś się dzieje i się da to idę od razu do specjalisty.

Gość ///DONKA111///
no poprawka listopada

Gość oska 224
tez tak mialam, oczywiscie przekonana bylam ze to bialaczka- aler wszystkie wyniki ok. teraz łykam codziennie rutinoscorbin i jest troche lepiej

Gość oska 224
donka jesli wyniki krwi sa ok to hematolof nic innego nie poradzi- sama u niego bylam. jesli rozmaz krwi masz ok to zadna bialaczka po tu nie ma szans zeby rozmaz wyszedł prawidłowy.

Gość Tramisa zielona
Ja tak mialam ,jak sie odchudzalam .Po prostu brak jakis witamin ,mikroelementow. Kiedy skończylam rygorystyczne diety ,siniaki same zniknely.

Gość ajksza
///Donka111/// - wiem ze to bylo pare lat temu, ale jakie byly wyniki? bo chyba mam to samo....