Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzciee

cyrk przy mierzeniu butów

Polecane posty

Gość poradzciee

mała ma 9 msc ale cos czuje po kosciach ze niedługo sama zacznie chodzic próbowałam jej juz na nózke przymierzyc buta histeria ryk na cały sklep i sciaganie buta jak u was było ?

Gość gosianica
u mnie nie ma z tym problemu bo nie biore dziecka do sklepu butow mierzyc.u mnie jest taki sposob bierze sie patyczek i ucina na taka dlugosc jak stopka dziecka i w sklepie wkladasz patyczek do bucika i juz masz.albo ja zabieram ze soba jeden bucik w ktorym obecnie cora smiga i biore wieksze.mierze sobie i juz mam

Gość retyrtyr
ja robię jak przedmówczyni, jednocześnie zastrzegam sobie u sprzedawcy prawo do wymiany na większy lub mniejszy model. nigdy nie ma z tym problemu. trafiam na wyrozumiałych sprzedawców. muszę pamiętać tylko o pilnowaniu paragonu. biorę buciki i już w domowym zaciszu przymierzam córci. i albo zostawiam albo wymieniam. i już.

Gość gosik062007
kupowalam buty dziecku dopiero jak zaczynala chodzic-koszmar. kilka razy chodzilam do sklepu. trzeba wybrac sklep w poblizu domu i isc z dzieckiem w porze dnia, gdy ma najlepszy humor i ochote do zabawy. dobrze gdyby ekspedientki byly kompetentne i chetne do pomocy. kolejna pomoca okazalo sie trzymanie butow dla malych dzieci w domu, by dziecko moglo sie nimi bawic - jeszcze dlyugo przed samym kupowaniem. przymierzalismy takie buty wszelkim pluszakom, bawilismy sie sznorowkami, przymierzalismy sobie i corce nasze duze buty - tak w ramach zabawy. po pewnym czasie po takich zabawach wybralismy sie z dzieckiem na zakupy i udalo sie. choc ostatnio znow mialam problem z przymierzeniem, wiec zmierzylam buty obecne na dlugosc i szerokosc sztywna miara i kupilam bez przymierzania majac nadzieje, ze utrafilam z rozmiarem

Gość a powiedzcie
gdy pierwsze kroczki nastapią dajmy na to we wrzesniu to na kozaki za wczesnie? jakies półbuty? Z JAKICH FIRM KUPUJECIE?

Gość gosianica
mysle ze nie porywaj sie na kozaki tak szybko bo nie bedzie umialo w nich chodzic moja cora nie chciala chodzic w kozaczach,ale jakies polbuty mozesz kupic na dwor a po domu jakies wygodne kapciuchy :) a na zime juz kup kozaczki tylko szykaj nie za sztywnych.ja buty kupie w sklepie dla dzieci lub obuwniczym gdzie maja dzieciece.

Gość poradzciee
jak probowałam wlozyc jej stópke do sandałó to jeszcze jeszcze ale i tak był ryk ale jak wziełam zimówki makabra ja byłam cała spocona z nerwów nawet jej tej nogi nie umiałam wlozyc a jak chciałam zeby zrobiła kroczek(z podtrzymaniem chodzi) to wtedy sie dział jakby ja te buty piekły ogólnie to jest baaardzo pogodne dziecko tylko ubierac sie nie lubi a te buty....to bedzie jazda myslałam ze bede przymierzac a chyba bedzie tak ze kupimy pierwsze lepsze byle z głowy :O

Gość gosianica
mowilam ci juz jak ja to robilam i nie bylo problemu z bucikami,a jak byly za male to wymienialam na wieksze wielu sprzedawcow sie zgodzi na cos takiego.ja juz musze nowe kozaczki kupic na zime bo z zeszlorocznych wyrosla a miala je 3 razy na nozkach :(

Gość nawet nie strasz
az sie boje zbankrutuje przy jej butach

Gość gosianica
a no szybko wyrastaja dzieci z bucikow a z reszta i z ubran tez.ja mam kurtke i kombinezon z zeszlego roku i juz w nie nie wejdzie :(

Gość bzduraaa
tak to jest jak matka na silę chce malucha do chodzenia zmuszać :-0 9 miesięcy to jeszcze za wcześnie na buty do chodzenia! Widocznie maluchowi się nie spieszy tak jak mamusi :-0 Takie buty kupuje się dziecku, które już dobrze od kilku tyg chodzi - min 2 tyg. Wcześniej wystarczą jakieś miękkie butki, skarpetki albo najlepiej gołe stopy żeby maluch nauczył się wyczuwać podłoże, łapać równowagę itd. Prowadzanie za rączki 9 miesięcznego dziecka to chory pomysł który niestety odbije się w przyszłości wadami kręgosłupa lub wadami postawy... bez odbioru :-0

Gość gosik062007
do bzdura-a jak dziecko zacznie chodzic zima, to tez gola stopa po sniegu bedziesz prowadzac?