Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Jak powiedzieliście rodzicą o ciąży ??

Polecane posty

Gość

Nie mam pojęcia jak im to powiedzieć , tymbardziej , że jestem z moim chłopakiem bardzo krótko nie całe 6 m-cy

Gość do gupiej autorki
" Nie mam pojęcia jak im to powiedzieć , tymbardziej , że jestem z moim chłopakiem bardzo krótko nie całe 6 m-cy: TYM BARDZIEJ, NIECAŁE RODZICOM przecinek po "nie mam pojęcia" :O

trzeba byc ladnie tepym zeby czepiac sie ortografii. Moze kup male buciki i flaszke. podejdz do rodzicow ze swoim chlopakiem i postaw buciki i butelke na stole... ty nie musisz nic mowic, oni beda weidziec o co chodzi a dalej to sie samo potoczy... to napewno lepsze od "mamo, tato jestem w ciazy".

Gość wwrrr
trzeba być jeszcze bardziej tępym, żeby nie odróżniać 'rodzicom' od 'rodzicą', które zresztą w naszym języku nie istnieje

a jakie to ma znaczenie?? wazne, ze wiadomo o co chodzi. i ona pisze bo potrzebuje rady i nie zastanawia sie nad ortografia.ma wieksze problemy.

Gość Doloressa
To zależy jakich masz rodziców :) Moi pomimo, że zawsze byli ok na wiesc o mojej ciąży wcale się nie ucieszyli... bylo na prawde kiepsko. Powiedzielismy to wspolnie. Najpierw mojej mamie. Rozplakalam się przy niej... nie moglam tego z siebie wydusic. Ona sama zapytala czy jestem w ciazy, a ja tylko kiwnelam glowa, ze tak. Wyszla z kuchni.. po 10 minutach wrocila zaplakana i powiedziala mojemu facetowi, ze ma isc do sklepu po wodke i powiemy wspolnie ojcu. Wolamy Go do kuchni i mama mowi :bedziesz dziadkiem" a on szok... pomyslal, ze moja starsza siostra jest w ciazy, a jak powiedzialm, ze ja... to wyszedl do pokoju i sie do mnie nie odzywal. Bylo mi ciezko. Chociaz dziecko nie bylo wpadka, czego nie powiedzielismy rodzicom. Do tej pory nie wiedza :) W czasie ciazy slyszalam bardzo wiele zlych rzeczy. Ze jestem kurwa, dziwka choc moj facet byl i jest moim pierwszym. Ze ich zawiodlam itp czasem mi sie oberwalo po twarzy.. A dzis... syn ma 3 lata i jest najukochanszym wnukiem :)

Gość
Jeszcze nie otrząsnęłam się z wczorajszego szoku :) I zapomniałam jak się piszę. Dziękuję „Datula” za odpowiedź.

Gość ja zrobiłam tam
smoczek i buciki zapakowałam w dwa prezenciki i dałam jeden ojcu a drugi matce............to był mój sposób

Gość co za patologia że od
razu na wieść o ciąży (z przypadku, u gówniary bez szkoły) leci po wódkę a tępym to trzeba być, nie jak się czepia pisowni, tylko jak się zalicza niechcianą ciążę ciemnota...

Gość bo inaczej to się nie nazywa..
ale tu dużo zjadliwych suk 🖐️ jadźik swędzi co nie ???

dlatego taki temat lepiej zakladac na ogolnym... tu jest za duzo starych bab ktore potrafia tylko krytykowac i czepiac sie ortografii... chodzi chyba o to zeby wszyscy zrozumielli o co chodzi...

Gość nie ty pierwsza nie ty ostatni
Żabko głowa do góry co cię nie zabije to cię wzmocni jak mawiał Nitze ps: mogłam źle napisać nazwisko ale i tak wędzi mnie to :P :classic_cool:

Gość a w jakim wieku jesteście
Żabka - a w jakim wieku jesteś?? bo to ma duże znaczenie...a tak z ciekawości też do Doloressy pytanie - ile miałaś lat, skoro rodzice byli tacy niezadowoleni, myślałam że strasznie mało, ale skoro powiedziałaś że to planowane to nie wiem co myśleć:) Pozdrawiam i życzę powodzenia...

Gość Doloressa
Miałam 21 lat, kończyłam studium, miałam swoje mieszkanie (wprawdzie stało puste, ale było), byłam też na stażu, mój facet pracował... Nie wiem dlaczego byli tacy niezadowoleni. A dziś się tego wypierają. Co przeżyłam, to moje... Najważniejsze, że się wszystko poukładało :)

Gość
Mam 24 lata ( teraz już w ogóle dostanie mi się za te błędy), ale mieszkam z rodzicami i praktycznie jestem na ich utrzymaniu. Nie mam stałej pracy, kończy mi się staż w .... przedszkolu :)

Gość no to zabka
niezly kanal masz. ale moze chociaz tatus dziecka cie bedzie utrzymywal?

Gość
Będzie, ale kokosów z jego zarobków tez nie ma :(

Gość gosianica
wazne ze bedziecie mieli jakas kase.to juz rodzice inaczej na to spojrza,

widać że prowo a już się matki Polki burzą i sypią złotymi radami a takie stawianie bucików to widziałem w jakimś durnym filmie albo serialu...gratuluję pomysłowości :) Powiedz rodzicą Żabko : "dobrze że nie wyrzuciliście moich książek z 1 gimnazjum bo za 14 lat ktoś znów będzie z nich korzystał :D"

Gość czy żeby pracować
w przedszkolu trzeba mieć jakieś studia? Pytam autorkę :)