Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlooodamama

tradzik niemowlecy czy co innego??

Polecane posty

Gość mlooodamama

witam! moja prawie 3 tygodniowa coreczka dostala na buzce "wysypki",ma takie jakby pryszcze zakonczone biala ,podejrzewam ze ropna,glowka.Zauwazylam dzis,ze ma to takze na skorze glowy,na czubku ma tego dosyc duzo...Co to jest,ktoras z mam moze wie,moze miala z tym do czynenia?myslalam,ze to moze byc trdzik niemowlecy,ale on wystepuje tylko na nieowlosionej skorze glowy chyba,a ona ma takze na glowie :( ide do lekarza w nastepnym tyg,ale nie mieszkam w PL i wiadomo,jak Ci lekarze za granica sie przejmuja,a raczej sie nie przejmuja i kaza czekac :( zastanawiam sie tylko czy ktoras z mam moze ma jakis sposob na to?

Gość moze to byc tradzik
tak jak przypuszczasz, na własną rękę pozostaje tylko przemywanie wodą przegotowaną, na główce może być ciemieniucha= natłuszcza się przed kąpielą i potem wyczesuje łuski

Gość mlooodamama
no ale wydawalo mi sie,ze ciemieniucha to co innego,ona nie ma zluszczajacej sie skory tylko wlasnie pryszcze,takie normalne pryszcze z bialymi koncowkami :(

Tomoże być od przegrzania albo trądzik niemowlęcy.Alergie czy zapalenia skóry ujawniają się ok 6 tyg. życia.Wierz mi,sama mam 2 alergików.Możesz przemywać to naparem z rumianku,po paru dniach powinno zejść.