Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gthtfhfhg

wzielam pozniej tabletke

Polecane posty

Gość gthtfhfhg

wczoraj wielam pierwsza tabletke z pierwszego opakowania jakie wogole biore. Wczoraj byla to godzina 18:40 a dzis zapomnialo mi sie i wzielam teraz czyli 20:40 wiec 2 godziny pozniej. Czy skutecznosc dzialania anty jest zachowana normalnie?? Plisss nie znam sie, dopiero zaczynam

Gość tak jest zachowana
a na przyszłość ulotka, tam jest napisane ile można się spóźnić aby była zachowana skuteczność

Gość w twoim przypadku
nie zdziw się, jak szybko zaliczysz wpadkę tabletkową:):) i czytaj ulotkę ze zrozumieniem.

Gość wierra 333
masz 12 godzin na porzyjecie tableki! a dziewczyny maja racje czytaj ulotke tam masz sporo waznych informacji ktorych trzeba sie trzymac aby nie wpasc

Gość gthtfhfhg
no tak, niby do 12 godzin mozna wziasc ale zaleca sie branie o tej samej godzinie, wiec dlaczego??? Tzn nie musze sie martwic tak?

Gość wierra 333
no nie, a jakie tabsy bierzesz?

Gość gthtfhfhg
yasminelle

Gość wierra 333
to te same co ja wiec luz mozesz byc spokojna, masz 12 godzin na przyjecie tej tabletki, a co do stalej godziny to w ulotce masz napisane zeby przyjmowac o stalej porze czyli nie co do minuty tylko np rano

Gość gthtfhfhg
ok dziekuje za racjonalne odpowiedi, buzka:-*

Gość godziny są potrzebne
bo mogłabyś w jeden dzień wziąc o 8 rano a w drugi o 20 wieczorem, a to już za długi odstęp. Hormony muszą być we krwi na stałym określonym stężeniu, stąd godziny najlepiej aby były bardzo zblizone lub podobne. Jednak jest margines bezpieczeństwa - poziom hormonow nie maleje aż tak diametralnie w momencie spóźnienia się, do 12 godz jest się bezpiecznym. Taki margines bezpieczeństwa musi być chociazby z tego powdu że każda kobieta inaczej reguje na hormony i inaczej organizm sobie z nimi radzi. Poszczególne dawki muszą się ze sobą zazebiac. To tak jak z antybiotykiem który się bierze co 8 godz - umożliwia to utrzymanie stałego poziomu leku we krwi

Nie bój się 3godziny wcześniej później - to nie ma różnicy. Ja mam taki balans czesto raz wezmę o 20 następnego dnia 21, potem zapomnę 23, potem 22, potem 21. A kilka razy nawet zdarzyło mi się wziąć o drugiej trzeciej w nocy - bo zapomniałam:o. Póki jest jakaś racjonalna przerwa między nimi, to jest spoko i nie trzeba się martwić. Chociaż 6-8 godzin różnicy już by mnie by przeraziło i bym na kilka dni się wstrzymała z seksem ;)

Gość gthtfhfhg
no i to sa wlasnie normalne odpowiedzi, dzieki dziewczyny