Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekaterinka

czy powinnam iść do ginekologa?

Polecane posty

Gość ekaterinka

Mam nieregularne okresy (od zawsze chyba) z tymże ta nieregularność jest w jakiś sposób uporządkowana, ale głównie chodzi mi o to, że teraz mam okres i krwawienie trwa już 2 tygodnie. Dlatego zaczęłam sie zastanawiać czy powinnam iść do lekarza. Co byście zrobiły na moim miejscu? Dodam, że mam 21 lat i 2 lata temu byłam raz u gina, miałam robione USG, które było prawidłowe.

Gość ja bym poszła do gina

lepiej idz go ginekologa z reszta twoj wybor, my za ciebie decyzji nie podejmiemy

Gość ekaterinka
tak myślałam, ze tak napiszecie, zresztą pewnie bym i tak poszła,ale nie mogę się zebrać w sobie, bo jak poszłam poprzednim razem, to mnie tylko babka zjechała że coś wymyślam:(

Oczywiście, że powinnaś iść do ginekologa. Ja miałam inny problem ( cykle trwały nawet 60 dni ). Jeden ginekolog zapewniał mnie, że wszystko dobrze i stwierdził, że gdybym rok okresu nie miała to wtedy dopiero oznacza, że jest coś nie tak. No to podziękowałam za takie podejście do sprawy bo czułam, że to nie jest normalne że mam okres co 2 miesiące. Poszłam do innego i od razu mnie skierował na badania. Okazało się, że mam podwyższoną prolaktynę, testosteron i ostatnio na usg wyszło, że mam jeszcze zmiany na jajnikach, ale nie wie dokładnie co to. Teraz muszę zrobić kolejną serię badań i usg dopochwowe. Mam nadzieje, że nic 'nowego' się nie dowiem, bo już teraz jest nie ciekawe.Na dzisiejsza chwilę jestem niepłodna.

Gość ekaterinka
balbinka123---> aleś mnie wystraszyła :( ja się właśnie szczególnie obawiam usg dopochwowego, bo te które miałam robione było z wypełnionym pęcherzem, a boję się że to dopochwowe przebije błonę dziewiczą i w ogóle nie wiem czego się spodziewać

Przede wszystkim zmień ginekologa. Bo widzę, że ten do którego chodzisz to ma takie podejście jak ten poprzedni do którego ja chodziłam. Po prostu zero zainteresowania, twierdził, że wszystko w najlepszym porządku. Jak poszłam do innego to był zły, nie rozumiał jak tamten ginekolog mógł mnie tak zlać bo od razu stwierdził, że nie jest dobrze, zwłaszcza w tak młodym wieku ( mam 20 lat ). Więc nie zwlekaj, idź do ginekologa i to najlepiej do innego.