Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cekinka_0980

silnna potrzeba macierzyństwa - problem!

Polecane posty

Gość cekinka_0980

Mam problem z przyjaciółką. Znamy się od dzieciństwa więc i o wielu sprawach sobie mówimy. Ma 25 lat a od 3 lat stara się bezskutecznie o dziecko.Wszystkie badania wychodzą niby idealnie ale w ciążę zajść nie może. I tu jest problem bo jakby to powiedzieć ta niemoc troszkę jej się na głowę już rzuciła. Przede wszystkim cały czas mówi o dzieciach i o niczym więcej a właściwie o ogólnoświatowej niesprawiediedliwości dlaczego ona dzieci nie może miec a ktoś inny ma. Wyjście z nią gdziekolwiek jest mordęgą! Zaczepia kobiety z małymi dziećmi, takimi w wózkach czy już z takimi wiekszymi i robi niemiłe aluzje że dziecko wygląda na zaniedbane, że pewnie głodne itd. Kłóci się z tymi kobietami, ze na pewno zaniedbują dzieci. Było już i tak że nawet jedna z kobiet chciała policję wezwać. Kilka dni temu odwiedziła moją siostrę która urodziła dziecko i dla niej zrobiła taki sam wykład o tym że zpewnością dziecko juz jest zaniedbane i że nie nadaje się na matkę, i że to ona powinna dziecko urodzić. Siostra się na mnie obraziła, i powiedziała, że skoro zadaję się z taką psycholką to mam jej pilnować i postawić ją do pionu bo przesadza w swoich urojeniach. Szkoda mi przyjaciółki ale tez uważam, że to już jest przegięcie. I teram moje pytanie, zareagować czy udać że się tego nie widzi? Jak jej powiedzieć, że chyba powinna udać się do psychologa? Dodam, ze rozmawiałam z jej mężem i on jest tego samego zdania że coś się złego dzieje z jej psychiką.

Koniecznie zareaguj! Bez psychologa się niestety nie obędzie,ale Ty bądź przy niej,wspieraj ją:).

Gość gosianica
no skoro jej maz to tez auwazyl to koniecznie trzeba reagowac niech poszuka psychologa dla niej a ty z nia np idz do niego.,bedzie wiedziala ze ma wsparcie w kims

Gość cekinka_0980
No dobrze psycholog ale jak jej o tym powiedzieć? Bo obraża się na każdego kto nawet nie chce rozmawiać o dzieciach, to co będzie jak usłyszy że potrzebuje lekarza...

Gość jak to co bedzie
jak sie nie zareaguje odpowiednio wczesnie to potem tylko szpital psychiatryczny! przecież to nie jest normalne zachowanie! ludzie!

Gość moze forum o kobietach ktore
nie moga miec dzieci? Jak jest przyjaciolka to spokojna rozmowa pomoze.