Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwka1982

pigułka wzieta wcześniej

Polecane posty

Gość oliwka1982

Z reguły biorę pigułki diane o godz 21. W czwartek Wzięlam pigułkę diane 35 o 5,5 godziny za wcześnie (o godz 15.30). Następnego dnia chcialam wrocic do swojej godziny brania ale zeby zmniejszyć roznicę czasową wzięłam o godz 18 tej, a dopiero na trzeci dzień o godz 21 czyli tej wlaściwej. Czy nie narobiłam zamieszania w sensie zmniejszenia zabezpieczenia? to sie dzialo w drugim tyg brania pigułek. dodam, że kochałam sie z facetem niecałe trzy doby przed tym wzięciem tabletki o godz 15.30.Co WY na to? czekam za odpowiedziami.

Gość a po c obrałąś wcześniej

Gość takasobietam
Kolejna, która nie umie czytać ulotek? Zerknij chociaż do takowej- wyraźnie jest napisane, że do 12 godz działanie antykoncepcyjne jest zachowane. No chyba, że czytać ulotkę za trudno

Gość oliwka1982
wiem co jest napisane w ulotce, pełno opcji co zrobić gdy pigułę weźmie sie poźniej, ale nie ma słowa o tym czy można przyjac w wyjatkowych sytuacjach pigulke wcześniej, przynajmniej na ulotkach diane tak nie ma, jesli na Twoich jest- to zacutuj i tyle. Prosiłam o zwyczajne odpowiedzi, poradę a nie o krytykę.

Gość takasobietam
Ale jest tez informacja, że do 12 godz działanie tabletek jest zachowane!! A Twoja rozbieżność nie trwala nawet 10, więc o co panika?

Gość cleo milk
matko, dziewczynie jedynie chodzi o to czy zabardzo nie namieszala zmieniajac tak godzine, super ze jest napisane o tych 12 godzinach ale jej chodzi jedynie o to czy takie ciagle zmienianie godziny moze miec jakis negatywny skutek

Gość oliwka1982
nie klóćcie sie, tylko mi obiektywnie odpowiedzcie jak to jest jak pigułke weźmie sie wcześniej. Co sie wtedy dzieje w organiźmie, dlaczego autorki problemow antykoncepcyjnych tutaj na forum w wiekszości są krytykowane zamiast informowane? nie po to napisalam, zeby teraz czytać krytykę.

Gość oliwka1982
a sedno mojej sprawy to "co sie dzieje gdy pigułka jest wzięta wcześniej" a nie "prosze o krytyke" dlatego z góry dziękuję za wypowiedzi przychylne oraz odpowiedzi informujace.

nic się nie dzieje szczególnego. zachowanie Twoje było prawidłowe. jesli jest utrzymany odstęp 24 +-12h to jest ok.

Gość oliwka1982
no wlasnie nie byl zachowany odstep 24 godz tylko krotszy bo wzielam tabse wczesniej, wiec o to sie matrwie.

Gość Oj w szkółce to się chyba
drzemało na lekcjach i teraz wypowiedź 24 +/-12 to zadanie nie do przejścia? :O

Gość takasobietam
No to tak obiektywnie: jeśli nalezysz do kobiet, które dzięki regularnemu braniu tabletek krwawienie z odstawienia miały o bardzo przewidywalnej porze (bywa, choć nie u każdej) to może tym razem pojawić się trochę inaczej, jeśli zwsze było z rana, może być w dzień czy wcześniej wieczorem. A może nic się nie stanie, jeśłi resztę opakowania bierzesz dalej regularnie. A hormonalnie tabletka jest tak zaprogrmowna, że nie może być żadnych konsekwencji dla organizmu. Bo jeśli martwisz się o swój organizm, to co dopiero kobieta która by zapomniała i wzięłą pigułkę 12 godzin później niż powinna, a następnie po 12, a nie jak miała, 24 godzinach, kolejną- już zgodnie z planem? Powinna mieć hormonalnie rozwalony cały cykl i antykoncepcję, a tak się nie dzieje. Więc nie rozumiem tego całego zamieszania i stąd moja krytyka.