Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale dno

przesadziłam ze słońcem

Polecane posty

Gość ale dno

witam problem jak w temacie, była nad jeziorem i trochę za bardzo sie spiekłam. Stosuję różne preparaty z apteki (piankę na panthenolu, radiosun) ale nadal skóra jest bardzo ciepła i napięta co sprawia ból. Po za tym spuchły mi nogi w łydkach i kostkach. Tu moje pytanie - znacie jakieś sprawdzone sposoby aby złagodzić opuchliznę oraz pieczenie? Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Gość ccccccccfff
kefirki stary sprawdzony sposob

Gość takasobietam
wlexc do wanny z chlodna woda i dolewac coraz zimniejszej- zeby ulzylo, a pozniej oczywiscie kefirek... a jak przestanie okropnie bolec-nawilzac nawilzac i jeszcze raz nawilzac, a pozniej udanego sciagania plato wskory:P

Gość ale dno
właśnie obłożyłam jedna noge na próbę - ale co z ta opuchlizną :o?

Gość Ja jedynie
smarowałam się silnie nawilżającymi balsamami i na trzeci dzień było już ok. Niby nie rewelacja, ale już mogłam wyjść z domu.

Gość ccccccccccccccccvvvvvvvvvvvvvv
opuchlizna no nic od razu kochana musisz cierpliwie czekac az ciało zacznie sie regenerowac

Gość MaiPiuFata
Na oparzenia sloneczne polecam zwykla masc witaminowa z witamina A, tanie a bardzo skuteczne.

Gość ale dno
dzięki :)

Gość Podobno
trzeba pić wapno musujące. Ja piłam takie smakowe. Nie wiem, czy mi pomogło, czy też efekt dało samo nawilżanie, ale spróbować możesz.

no to żeś przeholowała. kup maść z panthenolem,weź lek przeciwzapalny, przeciwbólowy dostepny bez recepty np ibuprom, duzo pij, ale przede wszystim co chwila nawilżaj ciało!!! nie chodzi by nakładac grubą warstwę balsamu ale zeby nakładac cienką ale czesto. ulge przyniesie zamoczenie sie w chłodnej wodzie. o oliwce zapomnij!

Ja po zbytnim opalaniu używałam takiego sprayu- balsamu do ciała belissa sun, przynoisło mi to ulgę, gdyz posiada jakieś substancję chłodzące, łagodzące, nawilżające itp., Jest w fajnej postaci takiej pianki, która zamienia się w balsam. Wapno tez piłam ale nie wiem czy miało ono jakiś duży wpływ. ;p

Gość koliberek ma rację
mało balsamu a często!

Gość ale dno
no przesadziłam ale przypadkowo :( mimo ochrony jednak słonce było zbyt ostre :O Dzięki za odpowiedzi - na pewno skorzystam :)