Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość białaska

Opalenizna bez słońca - jak ja uzyskać?

Polecane posty

Gość białaska

Mam dylemat. Nie mogę się opalać ze względu na silny trądzik i stosowanie retinoidów, poza tym, mam jasną skórę, która jest podatna na oparzenia i słabo się opala. Zawsze byłam przeciwniczką solarium, bo jest niezdrowe, ale teraz coraz bardziej mam ochotę na przybrązowienie mojej skóry. Widzę, że opalone dziewczyny wyglądają bardziej atrakcyjnie. Jak najlepiej nadać skórze brązowawy odcień: samoopalacz, balsamy brązujące, czy tabletki z b-karotenem?

Gość ja sie wypowiem gdyz mam
podobny problem, nie moge sie opalac (moja skora bardzo zle reaguje na sloneczko) a jestem bladziochem, zbawieniem dla takich ludzi jak my sa samoopalacze, balsamy brazujace itp. Ja osobiscie uzywam balsamu brazujacego do ciala z ziaji oraz z tej samej serii krem do twarzy. a moze opalanie natryskowe?

Gość maajia
balsamy brązujące są super. Używam dove i jonsona. piękny kolorek opalemizny wychodzi. polecam

Gość moim zdaniem tylko
Ziaja Sopot, rewelacja, ladny kolor, nie ma silnego brzydkiego zapachu, a do tego jak porownuje swoja skore ze skora opalonych osob to widac ze moja jest jedrna, nawilzona i taka swietlista a ich taka ewidentnie po sloncu, tzn zwiotczala i sucha, chodzi mi o osoby w moim wieku -25 lat, od kilku co najmniej opalajace sie mocno w lecie a nierzadko na solarium

Gość jesli bierzesz retinoidy to
solarium odpada tym bardziej niz slonce! mozesz sobie tylko zrobic krzywde. ja biore curacne trzeci miesiac i na ten okres zrezygnowalam z opalania oraz zabiegow wymienionych w ulotce. jedyna metoda opalania dozwolona i bezpieczna jest airbrush czyli opalanie natryskowe. stosowalam niedawno i dalo bardzo fajny efekt. minusem jest niestety cena oraz trwalosc. za cale cialo zaplacilam 100zl, a efekt utrzymywal sie kilka dni. byc moze jesli bym bardziej o to dbala i dodatkowo stosowala bronzery to byloby lepiej. ale i tak bylam zadowolona. nic innego nie wymyslisz, chyba ze domowe samoopalacze i bronzery, ale one brzydko pachna

Gość jesli bierzesz retinoidy to
na tabletki radzilabym uwazac, a przynajmniej zapytac lekarza przy retinoidach trzeba byc ostroznym w doborze witamin i suplementow

Polecam balsamy brązujące - są dobre. Np. Garnier. Posmarujecie się 4 dni pod rząd, a potem co 2-3 dni i efekt się utrzyma, jeżeli będziecie się smarować bez przerwy to wtedy zrobicie się pomarańczowe, a tak uzyskacie skórę muśniętą słońcem ;) Pozdrawiam :)

Gość kotfac
Wystarczy po prostu ziemia IKOS i po problemie. Nakładasz i masz trwałą opaleniznę, świetnie wyglądasz. Przynajmniej ja tak mam. Brakuje mi czasu na to, aby poleżeć na słońcu.

Gość michalina2352
Balsamy brązujące i samoopalacze dostępne na przykład na http://biogaleria.pl/, są zdrowsze niż ekspozycja na słońce. Znajdziesz tam wiele innych fajnych i tanich kosmetyków.

Gość żona Helena
a same tabletki z beta karotenem nic Ci nie dzadzą, bo bez słońca i tak nie nadają żadnego kolorytu.